Skip to the main content

G-korfbal goed geregeld bij Merwede/Multiplaat en Tempo

Best practice Korfbalaanbod

Korfbalverenigingen Merwerde/Multiplaat en Tempo hebben het voor G-korfballers goed geregeld. De G-korfballers van Merwede worden bij alle activiteiten uitgenodigd en zijn volledig geïntegreerd binnen de vereniging. Tempo verzorgt zelfs het vervoer van de G-korfballers, zodat ze altijd wedstrijden kunnen spelen en kunnen komen trainen. “De G-afdeling is niet meer weg te denken bij ons”, aldus Marjan Groenewegen, initiator en trainster bij Merwede.

Veertien jaar geleden ontstond bij Merwede het plan om met G-korfbal te starten. Inmiddels heeft de vereniging zestien G-korfballers in twee G-teams, die een vaste waarden vormen binnen de vereniging en de G-korfbalcompetitie. “Bij alle activiteiten worden ze uitgenodigd en ze zijn gewoon écht onderdeel van de vereniging. Voor mij is dat een mooi voorbeeld van integratie van een G-team binnen een vereniging”, vertelt Groenewegen. Bij Tempo bestaat de G-afdeling uit ruim twintig G-korfballers. “Om hen allemaal de kans te geven om te korfballen, regelen we voor de uitwedstrijden het vervoer via de Dirk Kuijt Foundation en op trainingsavonden via een ‘taxi’pool van vrijwilligers. De G-korfballers zijn er blij mee maar ook voor de vrijwilligers is elk ritje weer een feestje”, aldus Tom de Vries, coördinator G-korfbal bij Tempo. Meer hierover lees je in het KNKV Magazine.

Gerelateerde artikelen

Verenigingsondersteuning: verenigingsadviseurs én korfbaladviseurs
Korfbalaanbod Verenigingsservice
Verenigingsondersteuning: verenigingsadviseurs én korfbaladviseurs
Om verenigingen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen heeft het KNKV diverse adviseurs in dienst. De adviseurs ondersteunen verenigingen op onderwerpen waar zij behoefte aan hebben. Sinds 1 december 2020 telt het KNKV naast zeven verenigingsadviseurs ook vijf korfbaladviseurs. Maar wat is het verschil en met welke vragen kun je bij wie terecht? In het […]
Lees meer
XL Upgrade van de Giga Kangoeroedag
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
XL Upgrade van de Giga Kangoeroedag
Organiseert jouw vereniging tussen 1 april en 31 mei 2022 een Giga Kangoeroedag en wil je een XL Upgrade winnen? Meld jouw vereniging dan nu aan, want RCN Vakantieparken geeft samen met het KNKV twee keer een XL Upgrade weg. Wat kun je winnen? Een bezoek van Sammy en Alex, de mascottes van RCN; Een […]
Lees meer
Acties om je vereniging te steunen
Best practice Financiën
Acties om je vereniging te steunen
In deze bijzondere tijd zijn er bij veel verenigingen diverse acties opgezet om extra inkomsten te genereren en zo de vereniging te steunen. Laat je inspireren door deze mooie voorbeelden!
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt