Skip to the main content

Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale

KNKV Organisatie Korfbalaanbod

In het weekend van 10 en 11 februari vindt de eerste IKF Korfbal Champions Leaguefinale plaats. Nederland is het organiserende land en wij hebben samen met Fortuna/Delta Logistiek de handen ineen geslagen om deze eerste editie van de IKF Champions League Finals te organiseren.

De IKF Champions League is een nieuw concept en vervangt de Europa Cup, waar Fortuna/Delta Logistiek regerend titelhouder is. Via diverse rondes strijden uiteindelijk de beste vier ploegen van Europa tegen elkaar om de Europese Champions Leaguetitel. Voor dit seizoen zijn de Belgisch en Nederlands kampioen direct geplaatst voor de Finals, dat zijn Floriant (België) en Fortuna/Delta Logistiek. In het weekend van 6 en 7 januari worden de overige twee deelnemers bekend. Dan speelt onder andere PKC/Vertom voor een plek in de finaleronde.

In de Finals zullen op vrijdagavond 10 februari de twee halve finales plaatsvinden, op zaterdag 11 februari wordt gestreden om brons, gevolgd door uiteraard de finale.

Meer informatie

Meer informatie zal via de website van Fortuna/Delta Logistiek worden verspreid, die momenteel bezig zijn met het opzetten van een speciale eventpagina. De kaartverkoop zal starten nadat de finalisten bekend zijn, in de week van 9 januari. De vier finalisten krijgen voorrang op de kaartverkoop, maar er zullen nog voldoende kaarten beschikbaar zijn voor de neutrale korfballiefhebbers. De prijs van de kaartjes is zowel voor de vrijdag- als zaterdagavond € 10,-.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Zeeland en deel van Gelderland bewijzen: regionale samenwerking loont!
Best practice Bestuurders
Zeeland en deel van Gelderland bewijzen: regionale samenwerking loont!
Het belang van regionale samenwerking op korfbalgebied wordt steeds groter. In sommige regio’s is die samenwerking al sterk georganiseerd: de verenigingen uit Zeeland treffen elkaar binnen het Zeeuwse Korfbal Platform (ZKP) en in de regio Gelderland is sinds kort een samenwerkingsverband neergezet dat ook al duidelijk meerwaarde heeft. De samenwerking levert in beide regio’s al […]
Lees meer
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
KNKV Organisatie
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Jan Niebeek, bondscoach, en Ruben Boode, assistent-bondscoach, zullen na het WK Korfbal (20 t/m 29 oktober 2023) stoppen met hun werkzaamheden bij TeamNL Korfbal. Eerder vandaag hebben zij dit ook persoonlijk aan de selectie van TeamNL Korfbal verteld. Hierdoor komt er een einde aan de succesvolle samenwerking met TeamNL Korfbal.
Lees meer
Nieuwkomersteam zorgt elke zaterdag voor sprankjes van geluk in de harten bij MIA
Best practice Korfbalaanbod
Nieuwkomersteam zorgt elke zaterdag voor sprankjes van geluk in de harten bij MIA
De Amersfoortse korfbalvereniging MIA heeft sinds oktober 2021 een nieuwkomersteam. Dit team bestaat inmiddels uit 27 spelers tussen 18 en 25 jaar die hun land hebben verlaten of zijn ontvlucht en nieuw zijn in Nederland. Spelers en trainers komen wekelijks op zaterdag samen om te trainen. “Je bent wel alleen als je in Nederland komt […]
Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Verenigingsservice
Verenigingsmonitor: vernieuwd benchmark dashboard gelanceerd
Verenigingsservice
Interessante en inspirerende verhalen in nieuwste KNKV Magazine