Week van de Scheidsrechter

Van 1 tot en met 9 oktober 2016 bedanken sportbonden en -verenigingen gezamenlijk onze scheidsrechters, juryleden en officials. Zij zetten zich vaak belangeloos in voor de sport en daar mogen ze best eens voor in het zonnetje worden gezet.


Zonder scheids geen wedstrijd. Daarom wordt de aanwezigheid van een scheidsrechter vaak als vanzelfsprekend gezien. Toch zijn het - net als de sporters zelf en (andere) vrijwilligers binnen een vereniging - mensen met passie voor korfbal die in hun vrije tijd op het veld staan.

De Week van de Scheidsrechter biedt je vereniging en/of team een mooie gelegenheid om alle korfbalscheidsrechters eens in het zonnetje te zetten. Geef de jeugd-, verenigings- en KNKV-scheidsrechters een extra blijk van waardering voor hun inspanningen door ze bijvoorbeeld tijdens die week een kleine attentie aan te bieden namens de vereniging of het thuisspelende team. Hoe groot of klein je gebaar ook is, je waardering geeft de scheidsrechter de energie om er de volgende keer weer te staan en er samen met jullie een mooi seizoen van te maken. 

Speciaal voor deze week hebben wij in samenwerking met Korfbaltotaal een aantal leuke én tegelijkertijd praktische cadeaus ontwikkeld, tegen aantrekkelijke prijzen.
Bekijk de aanbiedingen of klik direct door naar de webshop.
Heb je meer inspiratie nodig? Bekijk dan de voorbeelden om jullie scheidsrechter(s) in het zonnetje te zetten en aandacht te schenken aan het thema.

De kans om verenigingsscheidsrechters te nomineren voor een gave topkorfbaldag is enthousiast ontvangen! De vele aanmeldingen laten zien dat ontzettend veel leden met arbitragezaken bezig zijn binnen de eigen vereniging, die altijd willen bijspringen als dat noodzakelijk is, bijzonder gemotiveerd zijn en bovenal het fluiten van wedstrijden leuk vinden. Daarom is besloten om maar liefst 15 scheidsrechters te belonen! Zij lopen een dag mee met een topscheidsrechter tijdens de Korfbal Challenge (voorbereiding op de wedstrijd, wedstrijd bekijken, de nabespreking bijwonen) en maken alles van dichtbij mee. Zij ontvangen daarvoor een persoonlijke uitnodiging. De winnaars worden tijdens de Week van de Scheidsrechter bekendgemaakt op onze website.

Geef elkaar de hand
Maak van de gelegenheid gebruik om tijdens deze speciale week opnieuw aandacht te vragen voor het thema ‘Geef elkaar de hand’. Daarmee wordt bevorderd dat spelers, coaches en andere direct betrokkenen de scheidsrechter zowel vóór als na de wedstrijd een hand geven. Dit gebeurt al wel op topniveau, maar nog niet altijd op andere niveaus. Onderstaand filmpje kan je daarbij helpen. Gebruik dit op je sociale kanalen of tijdens speciale spelregelavonden of andere ledenbijeenkomsten.

 De Week van de Scheidsrechter is onderdeel van het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’, een initiatief van het ministerie van VWS en uitgevoerd door de sportbonden en NOC*NSF. Hiermee wil de sport in Nederland ervoor zorgen dat ieder individu zich veilig en prettig voelt in de sport en daarin zichzelf kan zijn. Sportverenigingen die scheidsrechters of officials in het zonnetje zetten kunnen dit op social media met de hashtag #scheidsbedankt extra onder de aandacht brengen.