Skip to the main content

Meldpunt calamiteiten

(Sport) Medische zaken

Het komt weinig voor dat iemand op het korfbalveld een hartstilstand krijgt en daaraan overlijdt (gemiddeld 1x per 3 jaar), maar als het gebeurt heeft het een enorme impact voor alle betrokkenen. Omdat de impact zo groot is, wil het KNKV graag op de hoogte gebracht worden als zo’n calamiteit binnen jouw vereniging plaatsvindt. Als wij inzicht hebben in dergelijke reanimatiegevallen, kunnen wij zo nodig gepaste maatregelen voorstellen. Een eerder soortgelijk voorval is bijvoorbeeld aanleiding geweest om korfbalverenigingen te stimuleren (tegen een gereduceerd tarief) een AED aan te schaffen.

Heeft zich een dergelijke schokkende situatie op jouw vereniging voorgedaan?
Informeer de Medische Commissie van het KNKV dan via medischecommissie@knkv.nl

 

 

Meest bekeken artikelen

Vrienden- en vriendinnentraining
Ledenwerving/-behoud
Vrienden- en vriendinnentraining
Het organiseren van een vrienden- en vriendinnentraining is een succesvol concept om nieuwe jeugdleden te werven. Het KNKV heeft handige hulpmiddelen beschikbaar.
Lees meer
Technisch beleid
Trainers
Technisch beleid
Een technisch beleid is de basis van hoe er gekorfbald en verenigd wordt binnen een vereniging. Het bouwplan voor technisch beleid kan je helpen bij het opbouwen van jouw technische beleidsplan.
Lees meer
Back to School
Ledenwerving/-behoud Schoolkorfbal
Back to School
Met de A-jeugd en/of jonge senioren van jouw vereniging ‘Back to School’. het KNKV heeft een complete leidraad met voorbeeldmateriaal als hulpmiddel beschikbaar.
Lees meer

Populaire downloads

sdasd
Routekaart competitie
Download
sdfsd
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download