Trainersbegeleiding

Trainersbegeleiding

De trainer/coach speelt een cruciale factor in het sportplezier van het kind. Daarnaast heb je als club een verantwoordelijkheid om goed voor je mensen, in dit geval trainers/ coaches, te zorgen. Bijna alle trainers en coaches die geen echte trainersopleiding hebben worstelen met de pedagogisch-didactische kant van het trainerschap. Hoe spreek je een groep sporters aan? Hoe houd je een groep sporters actief? Hoe zorg je dat ze korfbal leren? Maar vooral… hoe zorg je voor het plezier bij de sporters?

Wist je bijvoorbeeld dat 39% van de trainers/coaches zich niet bekwaam voelen bij het geven van een training (sportkadermonitor, 2015). Als je dit doortrekt naar het aantal sporters dat zij onder hun hoede hebben, dan is dit zeker een punt van aandacht! Het ‘waarom’ wordt goed duidelijk in onderstaande video.

De ervaring van de laatste 10 jaar leert dat verschillende workshops goed worden afgenomen. We merken alleen dat dit vaak korte impulsen zijn voor het technisch kader. Om structurele en duurzame resultaten te realiseren is het nodig om trainersbegeleiding te implementeren binnen de verenigingen. De eerste ervaringen zijn via de pilot van het KNKV opgedaan. Deze zijn heel positief! Het resultaat is dat de trainers met meer voldoening hun trainers- en coachrol vervullen en dat de sporters meer plezier beleven aan het sporten en zich nog beter ontwikkelen. Dit straalt ook af op de club. Klik hier voor de ervaringen van DOS-WK en Unitas/Perspectief.

Klik hier voor een stappenplan van trainersbegeleiding en klik hier voor meer informatie over de opleiding trainersbegeleiding. 

Waarom trainersbegeleiding?

Het antwoord op de vraag waarom trainersbegeleiding nu zo nuttig is wordt eigenlijk het beste gegeven in onderstaand filmpje:
 

Trainersbegeleiding bij DOS'46

Bij korfbalvereniging DOS'46 is Jelmer Jonker trainersbegeleider. In onderstaand filmpje vertelt hij hier wat over. 

Heb je nog vragen? Stel ze door te mailen naar trainersbegeleiding@knkv.nl