Medisch

Hieronder vind je een medisch plan dat kan dienen als leidraad voor de (para) medische ondersteuning van een toernooi.

Het komt weinig voor dat iemand op het korfbalveld een hartstilstand krijgt en daaraan overlijdt (gemiddeld 1x per 3 jaar), maar als het gebeurt heeft het een enorme impact voor alle betrokkenen. Omdat de impact zo groot is, wil het KNKV graag op de hoogte gebracht worden als zo’n calamiteit binnen jouw vereniging plaatsvindt. Als wij inzicht hebben in dergelijke reanimatiegevallen, kunnen wij zo nodig gepaste maatregelen voorstellen.

KNKV volgt de reglementen van de Dopingautoriteit. De Dopingautoriteit is dè Nederlandse autoriteit op het gebeid van dopingcontroles en dopingvoorlichting. Op de site van de Dopingauthoriteit is veel informatie te vinden over de risico’s, de rechten en de plichten van sporters en begeleiders bij dopingcontroles. De meest essentiële informatie staat hier op een rijtje:

De enkelblessure is de meest voorkomende blessure binnen korfbal. Omdat veel korfballers niet de juiste maatregelen nemen, treden veel herhalingen op. Of nog erger, men stopt met korfbal vanwege zwakke enkels. Zulke zwakke enkels zijn goed trainbaar. Op deze app kun je een overzicht van spierversterkende oefeningen en informatie over enkelbraces vinden.

Pagina's