Dameskorfbal

Korfbal telt een veld- en een zaalcompetitie en een gemengde en een damesvorm.

Velcompetitie
De veldcompetitie vindt plaats van augustus tot en met oktober en van april tot en met juni. Deze twee periodes vormen één competitie. Dat geldt niet voor alle breedtekorfbal en voor wedstrijdkorfbal bij de B- en C-jeugd eerste en tweede klasse en D-jeugd. Zij spelen twee aparte veldcompetities; een najaarsveldcompetitie en voorjaarsveldcompetitie. De hoogste klasse in de veldcompetitie is de Ereklasse.

 

Beste Korfbalster Hoofdklasse A: Trude Vollebregt

Beste Korfbalster Hoofdklasse B: Linda van Sleeuwen

Team of the Year beide Hoofdklassen: Stormvogels

Beste Korfbalster Hoofdklasse Junioren: Maud Beekmans

Team of the Year Hoofdklasse Junioren: De Korfrakkers

Beste Korfbalster Reserve Topklasse: Lotte Koper

Team of the Year Reserve Topklasse: Be Quick

 

In 2018 hadden we één nominatieronde en één stemmingsronde. Deze nominatieronde vond plaats in januari/februari tijdens de zaalcompetitie. Uiteraard krijgt elk team uit elke klasse een eerlijke kans.

Jaarlijks worden de Dames Awards uitgereikt in de hoogste klasse van het dameskorfbal. Tijdens dit gala worden de prijzen uitgereikt voor de 'Beste Speelster', het 'Beste Team', het 'Beste Talent' en de 'Beste Scheidsrechter'.

Sporters krijgen deze avond de erkenning voor hun inzet en prestaties. In plaats van tegen elkaar te sporten is het nu ook tijd voor met elkaar een feest te vieren. Waarbij duidelijk zichtbaar is dat er veel meer geïntegreerd wordt en dat er samen gesproken gaat worden over hoe de sport naar een hoger niveau getild kan worden.

Korfbal maar dan met alleen meisjes en vrouwen!

Sinds 1938 wordt er in Nederland dameskorfbal gespeeld. Ontstaan als een variatie op het korfbal omdat in het katholieke zuiden van het land destijds gemengd sporten niet toegestaan was. In 1994 is de NDKB opgegaan in het KNKV en vandaag de dag kent het dameskorfbal zo'n 10.500 leden en neemt daarmee 12% van het totale ledenaantal van het KNKV voor haar rekening.