Korfbaltrainsters geslaagd voor KT2-opleiding

In totaal zijn er dit seizoen in district Zuid 45 deelnemers uit het dameskorfbal voor de KT2-cursus geslaagd. Helaas was het door de coronamaatregelen niet mogelijk om zoals in voorgaande jaren een groepsfoto te maken. Het was anders dan anders voor de docenten Henk Deegens en Johnny Vervoort. Dat gold met name voor de cursussen bij ONA/Diosa, SV Melderslo en de twee cursusgroepen van VIOS. Voor hen hebben de beide laatste bijeenkomsten digitaal via Skype plaatsgevonden.

Een prima alternatief maar het ontbreken van de één op één feedback in de praktijklessen werd wel gemist. Het ontbreken van de praktijklessen zorgde er ook voor dat voor de ELO-opdrachten vervangende opdrachten werden uitgeschreven. Ondanks deze aanpassingen was de slotconclusie van deelnemers, praktijkbegeleiders en clubvertegenwoordigers positief en kon worden teruggekeken op een leerzame effectieve cursusperiode.

De aanpassingen golden niet voor de cursussen van Lottum/Oxalis, DAW en BIO/Eyckelkorf. Zij hebben de cursus nog juist voor het uitbreken van de coronacrisis kunnen afsluiten. Voor zo ver nog niet is gebeurd worden de KT2-certificaten in aangepaste bijeenkomsten op clubniveau uitgereikt.

Nieuwe docent
Evenals vorig jaar, toen Erwin Dijkstra als nieuw KNKV-docent werd aangesteld, konden we ook dit jaar een nieuwe docent verwelkomen, en wel Edwin Griesheimer uit Venray. Onder begeleiding van de ervaren docent Johnny Vervoort heeft Edwin de cursus in Overasselt met succes voltooid. Zijn competenties staan garant voor een kwalitatieve en welkome uitbreiding van het docentenkorps in district Zuid.

Datum: 4 juni 2020 uur

District Zuid