Gedecoreerden District Zuid

District Zuid heeft onder andere een District Werkgroep Welpen en Recreanten en een District Werkgroep Opleidingen. In april dit jaar werden tijdens het overleg van District Werkgroep Welpen en Recreanten twee leden aangenaam verrast. Zij ontvingen van ad interim Districtsbestuurder Wilma Vervoort een onderscheiding. In september dit jaar werden twee leden van de werkgroep Opleidingen uit Zuid verrast met een District ereteken.

Annie Willems
Al jarenlang coördineert Annie de Recreanten en Welpen in haar cluster De Kempen/Dommel en sinds enige jaren ook in Langstraat/Meierij. Ook is zij voorzitter van beide werkgroepen. Daarnaast heeft Annie jarenlang ondersteunt bij de jeugdevenementen die in District Zuid werden georganiseerd zoals de Pupillen- en Welpenspeldag (later de Kangoeroe Speldag), het Indoor Sportspektakel en de Korfbalsurvival. Zij ontving het District Ereteken in zilver (Lid van Verdienste).

Marion Custers
Al jarenlang verzorgd Marion de welpenontmoetingen in het cluster Limburg/De Peel. Ze heeft veel contacten met de verenigingen en daarbij altijd oog en zorg voor het spelen van de jongste jeugd. Ook voor korfbal in en rondom Someren/Lierop staat Marion voorop. Altijd enthousiast, zoekend naar mogelijkheden en oplossingen. Daarnaast altijd positief kritisch in het belang van de verenigingen.

Jos van Meersbergen
Tijdens de prijsuitreiking van het WK <17 bij DSC in Eindhoven, ontving Jos van Meersbergen, van ad interim Districtbestuurder Wilma Vervoort, het District Ereteken in goud (Ere lid). Jarenlange inzet voor Internationaal korfbal en betrokkenheid als voorzitter van de werkgroep in Zuid. Daarnaast kartrekker bij eerst de vele edities van de World Youth Talent Cup in Schijndel (De Boemerang) en Helmond (OEC).

Jos is nu twee jaar verantwoordelijk voor het WK <17 dat georganiseerd wordt door de Eindhovense korfbalverenigingen. Met een gerust hart geeft Jos het stokje door aan de werkgroep in namens de Eindhovense verenigingen nu zorgdracht voor de uitvoering. Daarnaast was Jos het boegbeeld namens Zuid bij de vele uitwisselingen met het Duitse korfbal, waar naast promotionele korfbalactiviteiten op universiteiten en sport hoge scholen ook de semi interlands van <19 en de senioren altijd op het programma stonden. Ook was Jos de intermediair bij veel verenigingen die internationale contacten zochten bij korfbalverenigingen in het buitenland.

Peter Schrap en Ton van der Heiden
Ook twee leden van de werkgroep Opleidingen werden dit jaar verrast met een District ereteken. Peter en Ton hebben zich het afgelopen decennium ingezet voor de verschillende scheidsrechtersopleidingen in Zuid. In de afgelopen tien jaar hebben ze de opleiding van meer dan 200 KNKV scheidsrechters gepland en deels zelf uitgevoerd. Ook de examens van meer dan 900 vereniging scheidsrechter zijn door beiden geregeld en voor een gedeelte ook uitgevoerd.

Peter Schrap is de jongste in de DWO en heeft er al meer dan tien jaar Werkgroep opzitten. Hij heeft hiervoor het District ereteken in Brons gekregen. Ton van der Heiden heeft er al meer dan zestien jaar Werkgroep opzitten. Hij heeft hiervoor het District ereteken in Zilver (Lid van Verdienste) gekregen. Beide kaderleden ontvingen deze onderscheiding uit handen van ad interim Districtsbestuurder Gert Henk Harmsen. Gelukkig hebben beiden aangegeven gewoon door te gaan met het opleiden en examens afnemen van alle nieuwe scheidsrechters in opleiding.

Namens alle korfballers in Zuid, gefeliciteerd en bedankt voor jullie enthousiasme en inzet voor de korfbalsport.

Datum: 14 oktober 2019 uur

District Zuid