Skip to the main content

Zomereditie This is Korfball Tour groot succes

Onder perfecte weersomstandigheden vond woensdag 22 juli de This is Korfball Tour – summer edition plaats. Ruim 1400 kinderen, verdeeld over 32 verenigingen in het land, kregen een clinic van een (jeugd)international of KNKV-trainer. Na de clinic was er voor de kinderen een presentje en uiteraard tijd voor handtekeningen en selfies.

Gert-Jan Kraaijeveld, manager Korfbalparticipatie: “Dit was een fantastische dag. Net als vele collega’s ben ik bij enkele verenigingen langs geweest en het was één en al plezier wat we aantroffen. Samen met de verenigingen en onze (jeugd)internationals hebben we iets neergezet waar we als KNKV trots op zijn.”

Nadat Korfbal Back to School en de Vrienden- & vriendinnentrainingen in juni al 1600 kinderen trokken, was dus ook de zomereditie van de This is Korfball Tour – met 1400 kinderen – een groot succes.

Aftermovie

Op onze social mediakanalen en die van TeamNL Korfbal staan al enkele foto’s van deze mooie woensdag. De video’s volgen spoedig.

Vervolg #korfbalzomer

Na de drie genoemde activiteiten krijgt de #korfbalzomer in augustus een vervolg. Dan staan namelijk de Tour de Camping, het NK Beachkorfbal Outdoor en het NK Beachdameskorfbal Outdoor op het programma. Daarnaast organiseren veel verenigingen ook nog eens activiteiten. Kraaijeveld: “Die energie overal is geweldig om te zien. Na een helaas korfballoze periode mogen we weer en die kans grijpt iedereen met beide handen aan.”

Meer informatie over de #korfbalzomer vind je op KNKV.nl/korfbalzomer.

Gerelateerde artikelen

Talentvolle korfballers aanmelden voor RTC-selecties
Nationale selecties Talentontwikkeling
Talentvolle korfballers aanmelden voor RTC-selecties
Elk jaar krijgen verenigingen de mogelijkheid om talenten aan te melden voor een RTC-programma bij het Regionaal Talenten Centrum. Een RTC biedt talenten in de leeftijdscategorie U15, U17 en U19 een programma om zichzelf verder te ontwikkelen als korfballer. Dit doen ze door naast trainings- en wedstrijdactiviteiten bij hun eigen vereniging een jaarprogramma bij een RTC […]
Lees meer
Experimenten Cashback World Korfbal League
Competitie
Experimenten Cashback World Korfbal League
Dinsdag 15 oktober heeft het Bondsbestuur voor het komende Korfbal Leagueseizoen drie spelregelexperimenten vastgesteld. Welke dit zijn lees je hier.
Lees meer
Week van de Scheidsrechter
Arbitrage
Week van de Scheidsrechter
Meerdere verenigingen hebben afgelopen weekend scheidsrechters in het zonnetje gezet. Laat jij aankomend weekend ook je waardering blijken? De Week van de Scheidsrechter loopt tot en met zondag.
Lees meer

Topartikelen

Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
KNKV Organisatie
Vacatures op de communicatieafdeling
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt