Skip to the main content

#WKC2019: topkorfbal, IKF-congres en -vergadering

Donderdag om 11.00 uur start voor TeamNL Korfbal het IKF World Korfball Championship 2019 in Durban (Zuid-Afrika). Aan dit – elfde – WK doen voor het eerst twintig landen mee. Na een intensieve voorbereiding op Papendal strijdt de selectie van bondscoach Wim Scholtmeijer in Afrika voor z’n tiende wereldtitel. Het toernooi is ook een kwalificatiemoment voor de World Games 2021 in Birmingham (VS).

Het KNKV wenst de staf en selectie van TeamNL Korfbal veel succes bij de jacht op de wereldtitel.

Mis niets van het #WKC2019

Op korfbal.nl staat sinds vandaag een WK-pagina, met: de WK-selectie, het programma, de profielen van alle deelnemende landen, streams, uitslagen, statistieken, wedstrijdverslagen en een media-overzicht.  Ook op de social mediakanalen van korfbal.nl (Instagram, Facebook, Twitter) komt het WK uitvoerig voor het voetlicht. TeamNL Korfbal is zelf ook te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.

Congres en vergadering Internationale Korfbal Federatie (IKF)

Namens het KNKV reizen voorzitter Rob Meijer en directeur Kees Rodenburg in de tweede toernooiweek naar Zuid-Afrika af. Zij zijn aanwezig bij het IKF Korfball World Congress (7 en 8 augustus) en de IKF General Meeting 2019 (9 augustus).

Tijdens het IKF-congres presenteren Chinees Taipei, Tsjechië en Nederland hun bid voor het WK in 2023. De uitkomst hiervan wordt vervolgens bekend gemaakt op de IKF-vergadering. Tijdens die vergadering wordt ook de voordracht van Anita Derks (bestuurslid KNKV) voor het hoofdbestuur van de IKF besproken en – indien akkoord – goedgekeurd.

Gerelateerde artikelen

Jouw vereniging in de spotlight
Verenigingsservice
Jouw vereniging in de spotlight

In het KNKV Magazine staan regelmatig verenigingen in de spotlight, omdat ze succesvol zijn op een bepaald gebied en graag hun ervaring delen. Of het nu over vrijwilligersbeleid, accommodatiezaken, ledenwerving of flexibel lidmaatschap gaat, best practices zijn voor veel verenigingen interessant.

Lees meer
Telefonische bereikbaarheid maandag 1 november   
KNKV Organisatie Verenigingsservice
Telefonische bereikbaarheid maandag 1 november  

Op maandag 1 november 2021 is het KNKV in verband met een personeelsbijeenkomst tussen 11:00 en 15:00 uur telefonisch niet bereikbaar. Vanaf 15:00 uur staat het KNKV weer voor iedereen klaar. 

Lees meer
Aangepaste telefonische bereikbaarheid
KNKV Organisatie
Aangepaste telefonische bereikbaarheid

In verband met de feestdagen is de telefonische bereikbaarheid van het KNKV de komende weken aangepast. Normaal gesproken is het KNKV van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 uur …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders