Skip to the main content

Wit-Blauw verduurzaamt in jubileumjaar de hele accommodatie

Accommodatie

Korfbalvereniging Wit-Blauw/Green Organics heeft het afgelopen jaar haar accommodatie vernieuwd en verduurzaamd. Het resultaat is een nieuw kunstgrasveld, nieuwe veldverlichting, een nieuw dak met zonnepanelen en een clubhuis met een nieuwe keuken, sponsorhome en bestuurskamer. Daarnaast heeft de vereniging ingezet op gezonde voeding en nieuwe gebruikers. Inmiddels maakt een buitenschoolse opvang twee keer in de week gebruik van de accommodatie.

Het begon met plannen om de kantine sfeervoller te maken en de kunstgrasvelden te vervangen, maar de vereniging pakte door met duurzaamheid. Wit-Blauw koos voor zonnepanelen, ledverlichting en gezonde voeding in de kantine. Wit-Blauw doet net als ODO en TOP/LITTA mee aan het project KV Vers, dat een herstart krijgt in september. Verder zijn er slimme stopcontacten aangebracht en minder koelkasten en diepvriezers in gebruik. Meer over de verduurzaming van Wit-Blauw lees je op duurzamesportsector.nl.

Gratis begeleidingstraject

Om verenigingen te helpen bij het verduurzamen van de accommodatie zijn er gratis begeleidingstrajecten beschikbaar. Deze trajecten bestaan uit een energiescan, plan van aanpak, financieel advies en realisatie van energiebesparende maatregelen. Wil jouw vereniging ook aan de slag met verduurzaming en geholpen worden met de financiering en subsidies? Neem dan vandaag nog contact op met SportStroom. Meer informatie over het gratis traject vind je hier.

Gerelateerde artikelen

VIDEO: op naar het nieuwe seizoen
Accommodatie Competitie
VIDEO: op naar het nieuwe seizoen

In de video blikt Gert-Jan Kraaijeveld, manager Korfbalparticipatie, vooruit op de competitie. Ook laat ckc Maassluis zien welke maatregelen het heeft getroffen om sporters en supporters zo goed mogelijk te kunnen ontvangen.

Lees meer
Webinars verduurzaming: zonnepanelen, ledverlichting, verwarming, isolatie en ventilatie
Accommodatie
Webinars verduurzaming: zonnepanelen, ledverlichting, verwarming, isolatie en ventilatie

Voor verenigingen die aan de slag willen met het verduurzamen van hun accommodatie worden er drie webinars georganiseerd. Het eerste webinar vond plaats in november en deze maand …

Lees meer
Vakbeurs Sportaccommodaties
Accommodatie
Vakbeurs Sportaccommodaties

Op donderdag 22 april 2021 vindt in Expo Houten de achtste editie van de Vakbeurs Sportaccommodaties plaats. Je komt daar alles te weten over ontwerp, (ver)bouw, aanleg, inrichting, onderhoud en het beheer …

Lees meer

Topartikelen

Accommodatie Gezonde sportomgeving
Op weg naar een gezondere sportomgeving
Best practice Bestuurders
Inspirerende verhalen in het zevende KNKV Magazine
KNKV Organisatie
Nieuwe bondsraadsleden in elke regio