Skip to the main content

Wilson-erebeker voor Joost Spierings

Tijdens de Bondsraadvergadering op Papendal heeft het bondsbestuur de Wilson-erebeker uitgereikt aan Joost Spierings. Deze onderscheiding wordt gegeven aan een persoon of groep personen, die zich inzet om het korfbal of het KNKV te dienen.

‘Sinds 2005 verzamelt en verwerkt Spierings de statistieken van de verenigingen op het hoogste niveau. Daarvoor was hij videostatisticus bij wedstrijden van het Nederlands team en evenementen. Verder was hij betrokken bij de oprichting van het Haagse Futura, was hij twaalf jaar bestuurslid van de NKTV en geeft hij al jarenlang training bij Synergo’, zo valt te lezen in een profiel van Spierings, dat begin dit jaar op Korfbal.nl verscheen.

Analyse en uitreiking

De uitreiking volgde nadat KNKV-directeur Kees Rodenburg de bondsraad, met behulp van de door Spierings verwerkte data, een analyse gaf van de huidige spelregelexperimenten in de Cashback World Korfbal League. (Een uitgebreide analyse na zes wedstrijden volgt na dit weekend op Korfbal.nl.)

“Deze analyse kon ik alleen maar maken, omdat we de best gedocumenteerde competitie van Nederland hebben. Ik wil noemen dat Joost hier een belangrijke rol in speelt”, zo besloot Rodenburg zijn relaas. Waarna KNKV-voorzitter Rob Meijer vervolgde: “We hebben alle statistieken en daar hebben we erg veel aan. Achter de schermen is Joost de man die deze statistieken verwerkt en het bondsbestuur wil hem hierom in het zonnetje zetten. Met groot genoegen reiken we hem de Wilson-erebeker uit.”

Een kort verslag van de Bondsraadvergadering volgt na dit weekend. De vergadering is hier terug te kijken.

Gerelateerde artikelen

Verenigingsfilosofie 'De Gelukkige Vereniging'
Best practice
Verenigingsfilosofie 'De Gelukkige Vereniging'

Sportverenigingen hebben te maken met verschillende uitdagingen, zoals de betrokkenheid van vrijwilligers, het rond krijgen van financiën en het ledental op orde houden. Organisatieadviseur Job van Eunen en NOC*NSF-projectleider Roel van der …

Lees meer
‘Samen dragen we een steentje bij’
Financiën
‘Samen dragen we een steentje bij’

DVO/Accountor A1 is één van de ruim 60 teams, die de komende weken een wedstrijd laat sponsoren voor Spieren voor Spieren én voor de eigen vereniging. Teambegeleidster Jolanda van …

Lees meer
Nederlandse vertaling nieuwe spelregels beschikbaar
Arbitrage Competitie
Nederlandse vertaling nieuwe spelregels beschikbaar

Zoals eerder aangekondigd zijn per 1 september 2020 de nieuwe spelregels van de IKF van toepassing.
Benieuwd naar het nieuwe spelregeldocument? Lees hier meer.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders