Skip to the main content

Wil jij jezelf verder ontwikkelen bij een RTC?

Nationale selecties Talentontwikkeling

Elk jaar krijgen verenigingen de mogelijkheid om hun talenten aan te melden voor het RTC-programma (Regionaal Talenten Centrum). Dit programma loopt normaal gesproken van januari tot januari maar vanwege het coronavirus start het programma dit jaar later en vooralsnog alleen met U17 en U19. Verenigingen hebben inmiddels hun opgave gedaan. Ben jij niet opgegeven door je vereniging en wil je toch graag laten zien wat je kunt en uitkomen voor een RTC-team? Als je geboren bent in 2003, 2004, 2005 of 2006 kun je jezelf aanmelden voor de selectieavonden.

Sinds het ingaan van de beperkingen voor de sport in oktober 2020 is er voor TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal de ruimte geweest om door te trainen op Papendal. De overige talentontwikkelingsactiviteiten werden vanaf dat moment door de overheid stopgezet. Sinds kort is er sprake van verruiming. De nationale talententeams, bij het KNKV U17 en U19, mogen van de overheid weer starten met centrale trainingen op buitensportlocaties omdat deze RTC’s zorgen voor de toelevering van talent richting nationale teams. Omdat er geen nationaal U15-team is, mogen de RTC’s U15 nog niet starten.

Jezelf aanmelden

Talenten die door de verenigingen zijn opgegeven, ontvangen hiervan een bericht van de vereniging. Heb jij geen bericht ontvangen? Dan ben je waarschijnlijk niet opgegeven door je vereniging. Wil je toch deelnemen aan de selectieavonden voor het RTC-programma van U17 of U19? Als je geboren bent in 2003, 2004, 2005 of 2006 kun je jezelf hier tot en met 30 april 2021 voor aanmelden via dit formulier.

Leeftijdsgrens 2021

Voor de verschillende leeftijdscategorieën geldt een leeftijdsgrens. Als peildatum wordt 31 december aangehouden. Dat betekent dat gekeken wordt naar het geboortejaar. Voor het jaar 2021 gelden de leeftijdsgrenzen: RTC U19 geboren in 2003 of 2004 en RTC U17 geboren in 2005 of 2006.

Verwachtingen

Korfballers die gekozen zijn voor een RTC-selectie gaan de verplichting aan om minimaal één keer in de twee weken te trainen en toernooien tegen andere RTC’s te spelen in de herfstvakantie en in de kerstvakantie. In de zomer is er sprake van een zomerstop. Voor U17 en U19 zijn er mogelijk verplichte bijeenkomsten over onder andere anti-doping en lifestyle.

Eigen bijdrage

Aan het volgen van het RTC-programma is een eigen bijdrage verbonden. Deze bedraagt vanaf 2020 125 euro per seizoen (U17 en U19). Aangezien 2021 een afwijkend jaar is vanwege corona is de eigen bijdrage voor dit jaar eenmalig vastgesteld op 75 euro. Het KNKV stuurt hiervoor na vorming van de definitieve RTC-teams een betaallink naar het mailadres van de geselecteerde korfballer.

Selectiemomenten

De aangemelde korfballers worden uitgenodigd voor een aantal selectiemomenten van het RTC. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Na de selectieavonden wordt de definitieve selectie voor het RTC-team bekend gemaakt.

Herhaling opgave en grensgebied

Ook talenten die al in een RTC-team zaten en graag in aanmerking komen voor het nieuwe talentenjaar moeten opgegeven worden. Korfballers van verenigingen in het grensgebied tussen Oost en Zuid hebben de eenmalige keuze of ze voor RTC-Oost of RTC-Zuid willen uitkomen. De keuzeoptie staat bij de betreffende verenigingen onderaan in het aanmeldformulier.

Vragen

Heb je vragen over het RTC of de opgave? Neem dan contact op via de helpdesk.

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbafoto.nl

Gerelateerde artikelen

Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
KNKV Organisatie Korfbalaanbod
Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
In het weekend van 10 en 11 februari vindt de eerste IKF Korfbal Champions Leaguefinale plaats. Nederland is het organiserende land en wij hebben samen met Fortuna/Delta Logistiek de handen ineen geslagen om deze eerste editie van de IKF Champions League Finals te organiseren. De IKF Champions League is een nieuw concept en vervangt de […]
Lees meer
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Vrijwilligers
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Lijkt het jou leuk om samen met een enthousiast team van vrijwilligers mee te helpen bij diverse evenementen, zoals de Korfbal Challenge en de Kenonz Korfbal Leaguefinale? Dan is dit je kans! Wij zoeken namelijk uitbreiding voor onze eventcrew. Het is niet alleen ontzettend gezellig en heel leuk om lid te zijn van onze eventcrew, […]
Lees meer
Geschiedenis van korfbal in het Leids Jaarboek 2022
Geschiedenis van korfbal in het Leids Jaarboek 2022
In het historisch tijdschrift Leids Jaarboek 2022 is een artikel geplaatst over de geschiedenis van korfbal. Hier wordt beschreven hoe de eerste aanrakingen met de Olympische Spelen verliepen. Korfballers uit met name Amsterdam en Leiden maakten op de Spelen van 1920 in Antwerpen zoveel enthousiasme los, dat de Belgen ook aan het korfbal begonnen. Je […]
Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie Korfbalaanbod
Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
Vrijwilligers
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Korfbalaanbod Nationale selecties Talentontwikkeling
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart