Skip to the main content

Wetswijzigingen met gevolgen voor sportverenigingen

Accommodatie

Sinds deze maand zijn er een aantal wetswijzigingen die gevolgen hebben voor sportverenigingen. Zo zijn rookruimtes in of aan openbare gebouwen niet meer toegestaan, is het doorgeven van alcohol aan minderjarigen nu strafbaar en zit er sinds deze maand statiegeld op flesjes onder de één liter.

Dit betekent dat rookruimtes sinds deze maand een volledig zelfstandige ruimte moeten zijn en de ruimte mag geen dubbelfunctie meer hebben. Verder kunnen naast minderjarigen en aanbieders van alcohol nu ook meerderjarigen een boete krijgen voor de wederverstrekking van alcohol. De kleine plastic flesjes waar nu statiegeld op zit, kunnen verenigingen gaan inzamelen.

Meer informatie

Als je aandacht wil besteden aan de rookvrije generatie dan kun je passende communicatiemiddelen bestellen. Als je meer wil weten over alcohol schenken dan kun je de e-learning ‘Verantwoord alcohol schenken’ volgen. Als je geld wil verdienen met het verzamelen van plastic flesjes dan kun je een gratis inzamelcontainer aanvragen voor je vereniging. Meer over de wetswijzigingen vind je hier.

Foto: korfbalvereniging Oost-Arnhem

Gerelateerde artikelen

Verduurzamen is het antwoord
Accommodatie
Verduurzamen is het antwoord

Verduurzaming is aantrekkelijk: het structureel verlagen van de energienota leidt tot kostenverlaging en besparingen. SportStroom begeleidt korfbalverenigingen kosteloos bij het verduurzamen van hun accommodatie.

Lees meer
Duurzaam en veilig elektrisch verwarmen met infrarood
Accommodatie
Duurzaam en veilig elektrisch verwarmen met infrarood

Wil je je accommodatie snel, duurzaam en veilig elektrisch verwarmen en besparen op gaskosten? Dat kan met warmtepompen en infrarood verwarming, het moderne alternatief voor gasgestookt verwarmen. Sinds dit jaar staan infrarood …

Lees meer
VIDEO: op naar het nieuwe seizoen
Accommodatie Competitie
VIDEO: op naar het nieuwe seizoen

In de video blikt Gert-Jan Kraaijeveld, manager Korfbalparticipatie, vooruit op de competitie. Ook laat ckc Maassluis zien welke maatregelen het heeft getroffen om sporters en supporters zo goed mogelijk te kunnen ontvangen.

Lees meer

Topartikelen

Accommodatie Gezonde sportomgeving
Op weg naar een gezondere sportomgeving
Best practice Bestuurders
Inspirerende verhalen in het zevende KNKV Magazine
KNKV Organisatie
Nieuwe bondsraadsleden in elke regio