Skip to the main content

Weidevogels investeert in leden, trainers en materialen

Best practice Ledenwerving/-behoud

Weidevogels is ambitieus en investeert in leden, trainers en materialen. Samen met de gemeente heeft de vereniging een actieve rol opgepakt op het gebied van het promoten van sport en zo ontstond een strippenkaartactie. Daarnaast heeft Weidevogels met behulp van het Sportakkoord een nieuw wervingsinstrument opgezet: de Korfbal Academy. Verder heeft de vereniging een KorfbalFit-abonnement aangeschaft voor leden en een Flex-lidmaatschap ingevoerd. Een mooie reeks initiatieven op het gebied van ledenwerving én ledenbehoud.

Zowel de strippenkaartactie als de Korfbal Academy hebben nieuwe jeugdleden opgeleverd. Met de strippenkaart van de gemeente konden de kinderen meerdere sporten beoefenen en korfbal was er hier één van. Door aan te sluiten bij het Sportakkoord kon Weidevogels KorfbalKids inhuren, dat verschillende trainingen en clinics heeft aangeboden aan kinderen uit de gemeente. Met het KorfbalFit-abonnement kregen leden schema’s en challenges om toch in beweging te blijven. Met het Flex-lidmaatschap kunnen leden voor een bepaald bedrag per jaar komen trainen en zijn ze onderdeel van een Flex-poule. Het Flex-lidmaatschap heeft geresulteerd in het behoud van een zesde seniorenteam. Meer over alle initiateven van Weidevogels lees je in het KNKV Magazine.

Gerelateerde artikelen

Swift heeft primeur met workshop acceptatie LHBTI+
Best practice Verenigingsservice
Swift heeft primeur met workshop acceptatie LHBTI+

Zondag is het internationale Coming Out Day, een mooi moment om stil te staan bij de sociale acceptatie van LHTBI’ers in de sport. Swift deed dit met een workshop van de JBF.

Lees meer
Bij GG/IJskoud de Beste kan iedereen meedoen
Best practice Financiën Ledenwerving/-behoud
Bij GG/IJskoud de Beste kan iedereen meedoen

Bij GG/IJskoud de Beste kan iedereen meedoen en kunnen ook kinderen uit gezinnen met weinig geld lid worden. Door de goede samenwerking tussen Jeugdfonds Sport & Cultuur en Groen-Geel konden afgelopen seizoen …

Lees meer
Alle best practices op een rij
Best practice
Alle best practices op een rij
Ervaringen van andere verenigingen kunnen jou inspireren voor acties of helpen bij het maken van keuzes. Daarom deelt het KNKV regelmatig best practices in het KNKV Magazine en …
Lees meer

Topartikelen

Accommodatie Gezonde sportomgeving
Op weg naar een gezondere sportomgeving
Best practice Bestuurders
Inspirerende verhalen in het zevende KNKV Magazine
KNKV Organisatie
Nieuwe bondsraadsleden in elke regio