Skip to the main content

Weidevogels investeert in leden, trainers en materialen

Best practice Ledenwerving/-behoud

Weidevogels is ambitieus en investeert in leden, trainers en materialen. Samen met de gemeente heeft de vereniging een actieve rol opgepakt op het gebied van het promoten van sport en zo ontstond een strippenkaartactie. Daarnaast heeft Weidevogels met behulp van het Sportakkoord een nieuw wervingsinstrument opgezet: de Korfbal Academy. Verder heeft de vereniging een KorfbalFit-abonnement aangeschaft voor leden en een Flex-lidmaatschap ingevoerd. Een mooie reeks initiatieven op het gebied van ledenwerving én ledenbehoud.

Zowel de strippenkaartactie als de Korfbal Academy hebben nieuwe jeugdleden opgeleverd. Met de strippenkaart van de gemeente konden de kinderen meerdere sporten beoefenen en korfbal was er hier één van. Door aan te sluiten bij het Sportakkoord kon Weidevogels KorfbalKids inhuren, dat verschillende trainingen en clinics heeft aangeboden aan kinderen uit de gemeente. Met het KorfbalFit-abonnement kregen leden schema’s en challenges om toch in beweging te blijven. Met het Flex-lidmaatschap kunnen leden voor een bepaald bedrag per jaar komen trainen en zijn ze onderdeel van een Flex-poule. Het Flex-lidmaatschap heeft geresulteerd in het behoud van een zesde seniorenteam. Meer over alle initiateven van Weidevogels lees je in het KNKV Magazine.

Gerelateerde artikelen

G-korfbal goed geregeld bij Merwede/Multiplaat en Tempo
Best practice Korfbalaanbod
G-korfbal goed geregeld bij Merwede/Multiplaat en Tempo

Korfbalverenigingen Merwerde/Multiplaat en Tempo hebben het voor G-korfballers goed geregeld. De G-korfballers van Merwede worden bij alle activiteiten uitgenodigd en zijn volledig geïntegreerd binnen de vereniging. Tempo verzorgt zelfs het vervoer van …

Lees meer
Succesverhalen over arbitrage en trainers in nieuwste KNKV Magazine
Best practice Bestuurders
Succesverhalen over arbitrage en trainers in nieuwste KNKV Magazine

Hoe kom je tot een wachtlijst voor jeugdscheidsrechters en uitbreiding van je trainersstaf? Je leest het in het nieuwste KNKV Magazine! Hierin delen diverse verenigingen hun successen op het gebied van onder …

Lees meer
Samenwerken loont voor Oost-Arnhem
Accommodatie Best practice
Samenwerken loont voor Oost-Arnhem

De nieuwe kantine van Oost-Arnhem is het resultaat van goede samenwerkingen. De kantine heeft een maatschappelijke functie en is een ‘clubhuis van de buurt’. Hoe kreeg de vereniging dit voor elkaar?

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Hervorming zaalcompetitie (standaardklassen)
Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd