Skip to the main content

Webinars verduurzaming: zonnepanelen, ledverlichting, verwarming, isolatie en ventilatie

Accommodatie

Voor verenigingen die aan de slag willen met het verduurzamen van hun accommodatie worden er drie webinars georganiseerd. Het eerste webinar vond plaats in november en deze maand vinden het tweede en derde webinar plaats. Per webinar komen specifieke thema’s aan de orde en is er ruimte voor vragen. Het webinar van 13 januari gaat over zonnepanelen en ledverlichting en 20 januari ligt de focus op verwarming, isolatie en ventilatie.

Tijdens het eerste webinar werd het gratis verduurzamingstraject besproken. Duurzaamheidsexpert Robert den Ouden van SportStroom vertelde waarom je nu aan de slag zou gaan met het verduurzamingstraject, hoe dit traject in zijn werk gaat en welke financieringsopties er zijn. Hierbij kwamen onder andere garantstellingen van de Stichting Waarborgfonds Sport, de Sportlening, crowdfunding, ledenobligaties en de BOSA-subsidieregeling ter sprake. Een terugblik vind je hier.

Aanmelden en meer informatie

De webinarserie wordt georganiseerd door SportStroom, de KNHB, de KNLTB, de Atletiekunie en het KNKV. Je kunt je aanmelden voor het tweede en derde webinar via de website van de KNHB. Meer  informatie over korfbalaccommodaties vind je in het Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties, meer over duurzaamheid lees je hier en meer over het gratis begeleidingstraject lees je hier. Een overzicht met alle webinars voor korfbalverenigingen vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Wordt jouw vereniging ‘Sportaccommodatie van het jaar 2022’?
Accommodatie
Wordt jouw vereniging ‘Sportaccommodatie van het jaar 2022’?
Iedere sporter is gebaat bij een toekomstbestendige sportaccommodatie. Hierin speelt duurzaamheid een sleutelrol. Dit jaar is de jury bij de verkiezing ‘Sportaccommodatie van het jaar’ daarom op zoek naar het beste initiatief op het gebied van duurzaamheid. En dan niet alleen naar de plannen, maar vooral naar wat er al gerealiseerd is. Naast de eretitel […]
Lees meer
Stijgende energieprijzen: hét moment voor verduurzaming
Accommodatie
Stijgende energieprijzen: hét moment voor verduurzaming
De energieprijzen stijgen de laatste tijd ongekend hard en de verwachting is dat dit de komende tijd zo blijft. Het is daarom nu een extra goed moment om aan de slag te gaan met verduurzaming. Een investering in energiebesparing verdien je bij deze hoge energieprijzen namelijk nóg sneller terug. Wil je weten welke investeringen op […]
Lees meer
Per 1 juli: accommodaties open en wedstrijden mogelijk
Accommodatie
Per 1 juli: accommodaties open en wedstrijden mogelijk
Goed nieuws uit Den Haag. Per 1 juli mogen de sportaccommodaties en -kantines weer open. Ook hoeven korfballers van 19 jaar en ouder per 1 juli tijdens het korfballen geen afstand meer van elkaar te houden en zijn wedstrijden weer mogelijk.
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd