Skip to the main content

Webinars over de rol van een vertrouwenscontactpersoon

Verenigingsservice

Een vertrouwenscontactpersoon kan bijdragen aan een positieve sportcultuur. In juni organiseert NOC*NSF Centrum Veilige Sport Nederland twee webinars over de rol van een vertrouwenscontactpersoon. Tijdens deze webinars kunnen vertrouwenscontactpersonen en bestuurders hun kennis hierover opfrissen. Wat kun je doen als iemand zich bij je meldt, wat houdt de meldplicht in en hoe kun je anderen adviseren over preventiebeleid?

Naast dat tijdens het webinar bovenstaande vragen aan de orde komen, worden ook nieuwe ontwikkelingen en het High5 preventie stappenplan voor verenigingen besproken. Ook is het mogelijk om anoniem een casus in te brengen. De webinars vinden plaats op 2 en 29 juni. Meer over de webinars en het aanmelden vind je hier. Meer over een positieve sportcultuur vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Nieuwe maatregelen: informatie volgt na overleg met NOC*NSF
Verenigingsservice
Nieuwe maatregelen: informatie volgt na overleg met NOC*NSF

Vanavond kondigt het kabinet nieuwe maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De sportspecifieke informatie volgt woensdag na het overleg met NOC*NSF.

Lees meer
Update coronamaatregelen
Verenigingsservice
Update coronamaatregelen

De op 3 november afgekondigde kabinetsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben opnieuw gevolgen voor de sport en dus ook voor het korfbal.

Lees meer
Update: KNKV verwijst naar protocol NOC*NSF
Verenigingsservice
Update: KNKV verwijst naar protocol NOC*NSF

In navolging op de op 24 juni aangekondigde versoepelingen van het kabinet heeft NOC*NSF op 26 juni een nieuw algemeen sportprotocol opgesteld. Dit protocol is te vinden op nocnsf.nl/sportprotocol. Korfbalverenigingen zullen geen korfbalspecifiek protocol ontvangen.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders