Skip to the main content

Webinar technisch beleid: teamsamenstelling

Trainers

Hoe bepaal je of je teams indeelt op basis van spelplezier of prestatie, wanneer start je met selecteren en hoe doe je dit? Tijdens het webinar over teamsamenstelling op maandagavond 19 april geven Jan Niebeek (bondscoach TeamNL Korfbal) en Barry Schep (bondscoach U17) antwoord op deze vragen en vertellen ze hoe zij kijken naar het selecteren en het indelen van teams.

De afgelopen periode vonden er meerdere webinars plaats over technisch beleid. Tijdens deze webinars werden veel vragen gesteld over het indelen van teams. Daarom staat dit vervolgwebinar over technisch beleid in het teken van het indelen van teams. Teamsamenstelling is ook één van de onderwerpen in het bouwplan technisch beleid.

Selecteren en samenstellen

Het selecteren en samenstellen van teams is een belangrijke taak voor technische commissie en trainers. De manier van selecteren en samenstellen hangt af van de ambities, de leden, het niveau en de cultuur van de vereniging. Hoewel dit dus voor elke vereniging anders is, kunnen de tips van Niebeek en Schep je op weg helpen. Ook kun je tijdens het webinar concrete vragen stellen.

Aanmelden

Dit webinar wordt georganiseerd voor technische commissies en trainers. Het webinar start 19 april om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur. Je kunt je aanmelden tot en met 18 april via dit formulier. Als je je hebt aangemeld dan ontvang je op maandagmiddag 19 april een link waarmee je die avond kunt deelnemen aan het webinar. Een terugblik op de eerdere webinars vind je hier.

Let op: dit webinar gaat over het indelen van teams binnen de geadviseerde uitgangspunten van technisch beleid, niet over teamindelingen in relatie tot competitie voor bijvoorbeeld vragen over wedstrijd- en breedtekorfbal. Inhoudelijke vragen over competitie kun je mailen naar competitie@knkv.nl.

Foto: Leo van Andel, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Cursussen OldStars walking korfball
Korfbalaanbod Trainers
Cursussen OldStars walking korfball
Voor verenigingen die willen starten of gestart zijn met het aanbieden van OldStars walking korfball zijn er interessante opstart- en trainerscursussen.
Lees meer
Webinar 'Wedstrijdklaar in drie weken'
Trainers
Webinar 'Wedstrijdklaar in drie weken'
Dinsdag 7 juli organiseert het KNKV een webinar voor trainers. Tijdens het webinar gaan bondscoach Scholtmeijer, mastercoach Van den Bos en embedded scientist Willemsen in op hoe je het seizoen kunt beginnen zonder overbelasting en blessures.
Lees meer
Online vragenuur: trainen binnen de huidige maatregelen
Trainers Verenigingsservice
Online vragenuur: trainen binnen de huidige maatregelen
Nu jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar weer buiten mogen sporten in groepsverband, zijn veel verenigingen weer begonnen met de trainingen voor de seniorenteams. Maar hoe vul je nu een training in als je ook spelers in een team hebt die ouder zijn dan 26 jaar? Trainers die hier meer over willen weten […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt