Skip to the main content

Webinar technisch beleid: teamsamenstelling

Trainers

Hoe bepaal je of je teams indeelt op basis van spelplezier of prestatie, wanneer start je met selecteren en hoe doe je dit? Tijdens het webinar over teamsamenstelling op maandagavond 19 april geven Jan Niebeek (bondscoach TeamNL Korfbal) en Barry Schep (bondscoach U17) antwoord op deze vragen en vertellen ze hoe zij kijken naar het selecteren en het indelen van teams.

De afgelopen periode vonden er meerdere webinars plaats over technisch beleid. Tijdens deze webinars werden veel vragen gesteld over het indelen van teams. Daarom staat dit vervolgwebinar over technisch beleid in het teken van het indelen van teams. Teamsamenstelling is ook één van de onderwerpen in het bouwplan technisch beleid.

Selecteren en samenstellen

Het selecteren en samenstellen van teams is een belangrijke taak voor technische commissie en trainers. De manier van selecteren en samenstellen hangt af van de ambities, de leden, het niveau en de cultuur van de vereniging. Hoewel dit dus voor elke vereniging anders is, kunnen de tips van Niebeek en Schep je op weg helpen. Ook kun je tijdens het webinar concrete vragen stellen.

Aanmelden

Dit webinar wordt georganiseerd voor technische commissies en trainers. Het webinar start 19 april om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur. Je kunt je aanmelden tot en met 18 april via dit formulier. Als je je hebt aangemeld dan ontvang je op maandagmiddag 19 april een link waarmee je die avond kunt deelnemen aan het webinar. Een terugblik op de eerdere webinars vind je hier.

Let op: dit webinar gaat over het indelen van teams binnen de geadviseerde uitgangspunten van technisch beleid, niet over teamindelingen in relatie tot competitie voor bijvoorbeeld vragen over wedstrijd- en breedtekorfbal. Inhoudelijke vragen over competitie kun je mailen naar competitie@knkv.nl.

Foto: Leo van Andel, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

De KT4-opleiding door de ogen van de cursist
Opleidingen Trainers
De KT4-opleiding door de ogen van de cursist

In september 2021 start de KT4-opleiding weer. Dit is een interessante opleiding voor iedereen die zichzelf verder wil ontwikkelen in het trainersvak en de ambitie heeft om hoofdcoach te worden. Manon Wiegerink…

Lees meer
Kijk of luister terug: webinar technisch beleid
Trainers
Kijk of luister terug: webinar technisch beleid

Maandag 8 juni vond het eerste webinar technisch beleid plaats. Voor honderdvijftig belangstellenden ging Team Opleidingen in gesprek met bondscoach Wim Scholtmeijer en mastercoach Jan-Sjouke van den Bos over alles wat met technisch beleid te maken heeft.

Lees meer
Webinar voor trainers: technisch beleid in de praktijk
Trainers
Webinar voor trainers: technisch beleid in de praktijk

Vrijdagavond 29 januari organiseren het KNKV en Spelenderwijs Verbeteren een webinar waarin Spelenderwijs Verbeteren uitlegt hoe je een visie vanuit een technisch beleidsplan kunt vertalen naar concrete trainingen. Door de visie vanuit…

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders
KNKV zoekt bondsraadsleden: pak jij deze kans?
Trainers
Webinar technisch beleid: teamsamenstelling
Bestuurders Verenigingsservice
Breek-de-Weekbijeenkomsten voor bestuurders: inspiratie en verandering