Skip to the main content

Webinar over vrijwilligers

Vrijwilligers

Het is mooi om te zien dat veel vrijwilligers zich inzetten om het korfballen en de nevenactiviteiten mogelijk te maken. Tegelijkertijd is het werven en behouden van vrijwilligers voor veel verenigingen een uitdaging. Omdat uit de verenigingsmonitor blijkt dat de behoefte aan informatie en kennis hierover groot is, organiseert het KNKV op dinsdagavond 16 maart een gratis webinar over vrijwilligers.

Tijdens het webinar gaat gespreksleider Rianne van Zandbergen in gesprek met Marita Verkaik (tot voor kort bestuurder Korbatjo en nu bondsbestuurder KNKV), Freek van Gorp (vrijwilligerscoördinator Synergo) en Mark Tissink (verenigingsadviseur KNKV). Zij hebben vanuit verschillende perspectieven veel ervaring met vrijwilligerswerk en delen hun kennis, ervaringen en geven tips.

Inhoud

Wat kun je doen om het werven en behouden van vrijwilligers succesvoller te maken? Welke rol kan een vrijwilligerscoördinator hierin spelen? Hoe krijg je doelgroepen zoals ouders en jongeren enthousiast om aan de slag te gaan als vrijwilliger? Welke uitdagingen komen vaak voor en hoe kun je deze het beste aanpakken? Deze en nog vele andere vragen komen tijdens het webinar aan de orde.

Aanmelden

Het webinar start dinsdagavond 16 maart om 18.30 uur en duurt ongeveer tot 19.30 uur. Let op: het webinar zou eerst om 19.30 starten, maar in verband met de verlenging van de avondklok is het webinar vervroegd naar 18.30 uur. Je kunt je tot uiterlijk 14 maart aanmelden via dit aanmeldingsformulier. Als je je hebt aangemeld dan ontvang je op maandag 15 maart per mail een link waarmee je de volgende dag kunt deelnemen aan het webinar.

Online kennisdeling

Omdat fysieke bijeenkomsten op dit moment niet mogelijk zijn, organiseert het KNKV regelmatig webinars en online kennissessies over verschillende onderwerpen. Een overzicht van alle webinars en online kennissessies die de komende periode plaatsvinden vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Financiën Verenigingsservice
Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Morgen gaat de Grote Clubactie weer van start. Met deze lotenverkoopactie kan iedere vereniging eenvoudig extra inkomsten genereren. Vorig jaar deden 250 korfbalverenigingen mee aan deze actie en haalden zij gemiddeld €2025,- op. Door de vorig jaar geïntroduceerde online verkoopmethode is het verkopen van (veel) loten nóg makkelijker geworden. Wil jouw vereniging extra inkomsten binnenhalen? Meedoen aan de actie kan nog steeds!
Lees meer
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
De maand van ‘Training geven: de basics’ is in volle gang! Deze maand geven KNKV-docenten trainersclinics aan ruim 1750 trainers van 175 verenigingen. Tijdens deze clinics leren beginnende trainers in één avond de basis van het training geven. VZOD is één van de verenigingen die een clinic heeft aangevraagd. De clinic was een groot succes […]
Lees meer
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober is het weer de Week van de Scheidsrechter. Dit is hét jaarlijkse moment waarop we scheidsrechters massaal bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar voor onze sport. Hoewel het altijd goed is om je waardering te laten blijken, is dit een extra mooi moment om […]
Lees meer

Topartikelen

Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage Competitie
Spelregelwijzigingen 2022