Skip to the main content

Webinar over vrijwilligers

Vrijwilligers

Het is mooi om te zien dat veel vrijwilligers zich inzetten om het korfballen en de nevenactiviteiten mogelijk te maken. Tegelijkertijd is het werven en behouden van vrijwilligers voor veel verenigingen een uitdaging. Omdat uit de verenigingsmonitor blijkt dat de behoefte aan informatie en kennis hierover groot is, organiseert het KNKV op dinsdagavond 16 maart een gratis webinar over vrijwilligers.

Tijdens het webinar gaat gespreksleider Rianne van Zandbergen in gesprek met Marita Verkaik (tot voor kort bestuurder Korbatjo en nu bondsbestuurder KNKV), Freek van Gorp (vrijwilligerscoördinator Synergo) en Mark Tissink (verenigingsadviseur KNKV). Zij hebben vanuit verschillende perspectieven veel ervaring met vrijwilligerswerk en delen hun kennis, ervaringen en geven tips.

Inhoud

Wat kun je doen om het werven en behouden van vrijwilligers succesvoller te maken? Welke rol kan een vrijwilligerscoördinator hierin spelen? Hoe krijg je doelgroepen zoals ouders en jongeren enthousiast om aan de slag te gaan als vrijwilliger? Welke uitdagingen komen vaak voor en hoe kun je deze het beste aanpakken? Deze en nog vele andere vragen komen tijdens het webinar aan de orde.

Aanmelden

Het webinar start dinsdagavond 16 maart om 18.30 uur en duurt ongeveer tot 19.30 uur. Let op: het webinar zou eerst om 19.30 starten, maar in verband met de verlenging van de avondklok is het webinar vervroegd naar 18.30 uur. Je kunt je tot uiterlijk 14 maart aanmelden via dit aanmeldingsformulier. Als je je hebt aangemeld dan ontvang je op maandag 15 maart per mail een link waarmee je de volgende dag kunt deelnemen aan het webinar.

Online kennisdeling

Omdat fysieke bijeenkomsten op dit moment niet mogelijk zijn, organiseert het KNKV regelmatig webinars en online kennissessies over verschillende onderwerpen. Een overzicht van alle webinars en online kennissessies die de komende periode plaatsvinden vind je hier.

Gerelateerde artikelen

SKF maakt werk van arbitrage
Arbitrage Best practice Vrijwilligers
SKF maakt werk van arbitrage

Korfbalvereniging SKF beschikt over veel betrokken vrijwilligers. Tot voor kort was het vinden van voldoende scheidsrechters nog een opgave, maar hier heeft de hoofdklasser een passende werkwijze voor gevonden. SKF deelt in …

Lees meer
Online informatieavond over MDT Sport
Vrijwilligers
Online informatieavond over MDT Sport

Wil je jongeren de kans bieden om zichzelf te ontwikkelen en zo investeren in de bestuurders, coördinatoren, trainers en coaches van de toekomst? Het programma MDT Sport biedt mooie kansen.

Lees meer
In de spotlight: Ralph von Franquemont
Vrijwilligers
In de spotlight: Ralph von Franquemont

Het KNKV zet regelmatig een vrijwilliger in de spotlight en dit keer is dat Ralph von Franquemont. Ralph is al heel lang KNKV-vrijwilliger en begon zijn vrijwilligerscarrière eind jaren zeventig als lid …

Lees meer

Topartikelen

Accommodatie Gezonde sportomgeving
Op weg naar een gezondere sportomgeving
Best practice Bestuurders
Inspirerende verhalen in het zevende KNKV Magazine
KNKV Organisatie
Nieuwe bondsraadsleden in elke regio