Skip to the main content

Webinar over vrijwilligers

Vrijwilligers

Het is mooi om te zien dat veel vrijwilligers zich inzetten om het korfballen en de nevenactiviteiten mogelijk te maken. Tegelijkertijd is het werven en behouden van vrijwilligers voor veel verenigingen een uitdaging. Omdat uit de verenigingsmonitor blijkt dat de behoefte aan informatie en kennis hierover groot is, organiseert het KNKV op dinsdagavond 16 maart een gratis webinar over vrijwilligers.

Tijdens het webinar gaat gespreksleider Rianne van Zandbergen in gesprek met Marita Verkaik (tot voor kort bestuurder Korbatjo en nu bondsbestuurder KNKV), Freek van Gorp (vrijwilligerscoördinator Synergo) en Mark Tissink (verenigingsadviseur KNKV). Zij hebben vanuit verschillende perspectieven veel ervaring met vrijwilligerswerk en delen hun kennis, ervaringen en geven tips.

Inhoud

Wat kun je doen om het werven en behouden van vrijwilligers succesvoller te maken? Welke rol kan een vrijwilligerscoördinator hierin spelen? Hoe krijg je doelgroepen zoals ouders en jongeren enthousiast om aan de slag te gaan als vrijwilliger? Welke uitdagingen komen vaak voor en hoe kun je deze het beste aanpakken? Deze en nog vele andere vragen komen tijdens het webinar aan de orde.

Aanmelden

Het webinar start dinsdagavond 16 maart om 18.30 uur en duurt ongeveer tot 19.30 uur. Let op: het webinar zou eerst om 19.30 starten, maar in verband met de verlenging van de avondklok is het webinar vervroegd naar 18.30 uur. Je kunt je tot uiterlijk 14 maart aanmelden via dit aanmeldingsformulier. Als je je hebt aangemeld dan ontvang je op maandag 15 maart per mail een link waarmee je de volgende dag kunt deelnemen aan het webinar.

Online kennisdeling

Omdat fysieke bijeenkomsten op dit moment niet mogelijk zijn, organiseert het KNKV regelmatig webinars en online kennissessies over verschillende onderwerpen. Een overzicht van alle webinars en online kennissessies die de komende periode plaatsvinden vind je hier.

Gerelateerde artikelen

NLdoet interessant voor jouw vereniging
Vrijwilligers
NLdoet interessant voor jouw vereniging
Het Oranje Fonds organiseert elk jaar de vrijwilligersactie NLdoet. Voor verenigingen is dit een interessante actie. Veel vrijwilligers melden zich namelijk aan om in het kader van deze actie klussen voor organisaties uit te voeren. Door als vereniging mee te doen, kun je nieuwe vrijwilligers werven en grote klussen klaren. Ook kun je een financiële […]
Lees meer
In de spotlight: Elline Diedering
Tucht Vrijwilligers
In de spotlight: Elline Diedering
Het KNKV zet regelmatig een vrijwilliger in de spotlight en dit keer is dat Elline Diedering. Elline is lid van de tuchtcommissie van het KNKV. De tuchtcommissie behandelt tuchtzaken die binnen het KNKV spelen. “Onderzoeken wat er precies is gebeurd laat je soms net een detective voelen. De verklaringen van de uit- en thuisvereniging en […]
Lees meer
Helpende handen en financiële bijdrage met NLdoet
Vrijwilligers
Helpende handen en financiële bijdrage met NLdoet
Op 11 en 12 maart 2022 is het weer NLdoet. De grootste landelijke vrijwilligersactie die ook voor jouw vereniging voordelen met zich mee kan brengen. Zoals nieuwe vrijwilligers, een financiële bijdrage en het klaren van klussen op jouw vereniging. Inmiddels zijn ruim 2.400 activiteiten aangemeld. Heeft jouw vereniging al een klus aangemeld? Het Oranje Fonds […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt