Skip to the main content

Slagvaardig besturen in de veranderende sportwereld

Bestuurders

De sportwereld van vandaag en morgen zal definitief een andere zijn dan voorheen, mede door de ervaringen die we door het coronavirus hebben opgedaan. Heb je als bestuur zicht op de veranderingen en wat de leden doen? En welke keuzes maak je op basis van deze kennis en ervaring? Vereniger Sjors Brouwer neemt je tijdens de bestuurlijke Breek-de-Weekbijeenkomsten op 28 april, 29 april en 10 mei mee in zijn visie op deze vraagstukken. Wil je als bestuurder weten hoe je slagvaardiger kunt besturen in de veranderende sportwereld? Meld je dan aan via dit formulier.

Sport is vriendschap aan de ene kant en presteren aan de andere kant. Is de drijfveer van je leden vriendschap of presteren? Maken je leden andere keuzes nu de sport naar de achtergrond is verschoven en ze merken dat er tijd is voor andere zaken? Heb je daar als bestuur zicht op en maak je op basis van deze kennis een keuze in waar je op wilt sturen? Stuur je op de vereniging (een kunstgrasveld, een sponsorplan, een kassysteem) maar ook op verenigen (hoe leden zich betrokken en verbonden voelen)? En hoe creëer je daarin de juiste balans? Brouwer gaat hier met de deelnemers dieper op in en daagt deelnemers met zijn eyeopeners, triggers en tips uit om hiermee aan de slag te gaan. Kijk vanuit een ander perspectief naar verschillende aspecten van veranderen en doe daar je voordeel mee.

De bijeenkomsten

Naast dit hoofdthema ‘slagvaardiger besturen in een veranderende sportwereld’ bespreekt sport- en prestatiepsycholoog Pleun van Doornik tijdens de bijeenkomsten de motivatiepsychologie om wel of niet te blijven korfballen in verschillende leeftijdsfases. Ook wordt tijdens de bijeenkomsten ingegaan op de stand van zaken rondom Vereniging Centraal en wat de bestuurlijke herinrichting betekent voor het KNKV en de verenigingen. Net als de voorgaande jaren worden de bijeenkomsten opgeluisterd met online theatersketches van Helder Theater.

Aanmelden

Wil je deze bestuurlijke ontmoetingen over ‘inspiratie en verandering’ niet missen? Meld je dan aan voor één van de drie bijeenkomsten via dit formulier. Je ontvangt dan op de dag van de bijeenkomst een link waarmee je kunt deelnemen. De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en het programma is afgelopen om 21.00 uur.

Meer informatie en vragen

Alle informatie over de Breek-de-Weekbijeenkomsten vind je hier. Heb je vragen? Neem dan contact op met je verenigingsadviseur.

Gerelateerde artikelen

De bestuurlijke KNKV-organisatie ingericht voor verenigingen
Bestuurders KNKV Organisatie
De bestuurlijke KNKV-organisatie ingericht voor verenigingen

Door een heldere en transparante organisatie kun je op de meest effectieve en efficiënte manier relaties onderhouden met leden. Dit was een reden voor het KNKV om de organisatiestructuur onder de loep…

Lees meer
Verenigingsmonitor: benchmarkdashboard gelanceerd
Bestuurders
Verenigingsmonitor: benchmarkdashboard gelanceerd

Voor de zomervakantie hebben 174 verenigingen de verenigingsmonitor ingevuld. Vanaf vandaag kunnen de bestuurders van deze verenigingen inloggen in hun persoonlijke benchmarkdashboard.

Lees meer
Benchmark Dashboard: kijk hoe je vereniging ervoor staat
Bestuurders Verenigingsservice
Benchmark Dashboard: kijk hoe je vereniging ervoor staat

Bestuurders die in het voorjaar van 2020 de verenigingsmonitor hebben ingevuld, hebben in het najaar van 2020 toegang gekregen tot een persoonlijk Benchmark Dashboard. Hierin zie je hoe je vereniging ervoor staat…

Lees meer

Topartikelen

Ledenwerving/-behoud Verenigingsservice
KNKV Magazine #6: ledenwerving en ledenbehoud
Competitie
Geen veldcompetitie in het voorjaar
Bestuurders Verenigingsservice
Vanaf nu mogelijk: invullen verenigingsmonitor 2020-2021