Skip to the main content

Vrienden- en vriendinnentraining

Verenigingsservice

Het organiseren van een vrienden- en vriendinnentraining is een succesvol concept voor het werven van nieuwe leden. Bij veel verenigingen wordt zo een open training al ingezet. Vanuit deze kennis, ervaringen en succesfactoren heeft het KNKV een handleiding samengesteld. Gaat jouw vereniging een vrienden- en vriendinnentraining organiseren? Gebruik dan de handleiding met checklists, voorbeeldmateriaal, uitnodigingskaarten en waardebonnen. 

Bij een vrienden- en vriendinnentraining nemen jongens en meisjes die al lid zijn hun vriend, vriendin, klasgenoot, neef, nicht, buurjongen of buurmeisje mee om samen te korfballen. Zo’n middag of avond vol (korfbal)plezier biedt kansen om nieuwe jongens en meisjes op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met en enthousiast te laten worden over korfbal en over jouw vereniging. 

Handleiding 

De handleiding voor het organiseren van een vrienden- en vriendinnentraining bevat handige checklists en voorbeeldmateriaal. Je vindt hierin bijvoorbeeld voorbeelden van Whatsappberichten en brieven om mee te geven aan ouders en kinderen. Ook staan hier tips in over hoe je ouders en verzorgers van je leden kunt inzetten als ambassadeur, hoe je ouders en verzorgers van de vriendjes en vriendinnetjes betrekt en hoe je sociale media kunt inzetten. Je vindt de handleiding hier. 

Uitnodigingskaarten en waardebonnen 

De kant en klare uitnodigingskaarten kun je gebruiken om mee te geven aan de kinderen die al lid zijn om hun vrienden- en vriendinnen uit te nodigen. Deze zijn via de pdf te downloaden. Je hoeft ze alleen nog maar te drukken. De waardebonnen kun je gebruiken om uit te delen aan vrienden en vriendinnen na de training. Deze zijn via deze pdf te downloaden. Ook deze hoef je alleen nog maar te drukken. Je kunt deze ook nog laten personaliseren voor je vereniging. Meer hierover lees je hier. 

Meer informatie 

Meer informatie over vrienden- en vriendinnentraining lees je hier. Heb je vragen of wil je meer informatie over de vrienden- en vriendinnentraining neem contact op met de adviseur van jouw cluster of via service en ondersteuning.

Gerelateerde artikelen

Telefonische bereikbaarheid 18 en 20 april
KNKV Organisatie Verenigingsservice
Telefonische bereikbaarheid 18 en 20 april
Maandag 18 en woensdag 20 april is het KNKV niet telefonisch bereikbaar in verband met Pasen en een personeelsbijeenkomst. De overige werkdagen is het KNKV die week wel gewoon telefonisch bereikbaar. Je kunt je vragen en opmerkingen altijd op ieder gewenst tijdstip indienen via de helpdesk. Het KNKV is op werkdagen altijd telefonisch bereikbaar van 9.00 […]
Lees meer
Persconferentie kabinet: informatie volgt zo spoedig mogelijk
Verenigingsservice
Persconferentie kabinet: informatie volgt zo spoedig mogelijk
Vanavond om 19.00 uur houdt het kabinet weer een persconferentie over de stand van zaken rond het coronavirus en de bijbehorende kabinetsmaatregelen.
Lees meer
Aangepaste telefonische bereikbaarheid
KNKV Organisatie Verenigingsservice
Aangepaste telefonische bereikbaarheid
In verband met de aankomende feestdagen is de telefonische bereikbaarheid van het KNKV aangepast. Het KNKV is op Goede Vrijdag (2 april) en op tweede paasdag (5 april) niet telefonisch bereikbaar. Op deze dagen kun je je vragen indienen via de helpdesk. Vanaf 6 april is het KNKV weer telefonisch bereikbaar en worden de vragen […]
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd