Skip to the main content

Vrienden- en vriendinnenmaand in volle gang

Ledenwerving/-behoud

De vrienden- en vriendinnenmaand is in volle gang! Deze maand hebben KNKV-trainers inmiddels al bij 25 verenigingen vrienden- en vriendinnentrainingen verzorgd. Aan deze trainingen deden in totaal ruim zeshonderd kinderen mee en hierdoor hebben al zo’n tweehonderd vrienden en vriendinnen ontdekt hoe leuk korfbal is. Bij veel verenigingen heeft dit al nieuwe aanmeldingen opgeleverd. De komende weken staan er nog 35 vrienden- en vriendinnentrainingen van KNKV-trainers op het programma en gaan nóg meer vrienden en vriendinnen kennismaken met korfbal.

Onder andere bondscoaches Jan Niebeek en Barry Schep gaan als KNKV-trainers deze maand langs bij verenigingen. “Het is leuk om bij verschillende verenigingen te zien hoe alles gaat. Ik draag graag mijn steentje bij aan de werving voor de korfbalsport. Een vrienden- en vriendinnentraining is een laagdrempelige manier om kinderen kennis te laten maken met korfbal. Vaak ontstaat er automatisch energie om deel te nemen aan reguliere trainingen”, aldus Niebeek. “Het is fantastisch om samen met enthousiaste trainers training te geven aan een groep enorm enthousiaste kinderen”, vult Schep aan.

Vrienden- en vriendinnentraining op de vereniging

OEC is één van de verenigingen die een KNKV-trainer op bezoek kreeg. Trainer Fedde Boersma gaf daar een vrienden- en vriendinnentraining aan zo’n veertig kinderen. “Het was een leuke training waarbij succesbeleving centraal stond. Je zag kinderen plezier hebben op hun eigen niveau. Wij hebben na de training de diploma’s uitgedeeld en hebben gehoord dat de kinderen trots op school hebben verteld dat zij deze bij ons hebben gekregen. Een deel van deze vrienden en vriendinnen wil nog een keer terugkomen. Het is een goed concept om nieuwe leden te werven. De kinderen kennen al iemand, waardoor het toegankelijker wordt”, aldus Amy van Crey van OEC.

Vrienden- en vriendinnentraining op school

VIOS zou op een zaterdag een vrienden- en vriendinnentraining organiseren maar dit kon niet meer door de jeugdcompetitie. In plaats van een training op zaterdag heeft trainer Fedde Boersma daarom een vrienden- en vriendinnentraining op een basisschool verzorgd. Hier deden ruim honderdvijftig basisschoolleerlingen aan mee. “De docenten en kinderen waren erg enthousiast. We hebben de kinderen een flyer meegegeven met de uitnodiging voor een korfbalinstuif én het aanbod om tot de zomervakantie gratis mee te trainen. De zaterdag daarna waren er ruim tachtig kinderen aanwezig bij de instuif. Tien van deze kinderen trainen nu nog steeds mee”, aldus Anouk Liebrand van VIOS.

Ook een vrienden- en vriendinnentraining organiseren

Het organiseren van een vrienden- en vriendinnentraining is een succesvol concept om nieuwe leden te werven. Kinderen die enthousiast zijn na de vrienden- en vriendinnentraining komen misschien wel nog een keer meetrainen en worden misschien zelfs wel lid. Als je geen KNKV-trainers op bezoek krijgt die een vrienden- en vriendinnentraining komt geven, kun je zelf zo een training organiseren en gebruikmaken van de handleiding, uitnodigingen en waardebonnen van het KNKV. Meer informatie over vrienden- en vriendinnentraining vind je hier. Met vragen kun je terecht bij jouw verenigings- of korfbaladviseur.

Gerelateerde artikelen

KNKV Magazine #6: ledenwerving en ledenbehoud
Ledenwerving/-behoud Verenigingsservice
KNKV Magazine #6: ledenwerving en ledenbehoud

Vandaag is een nieuwe editie van het KNKV Magazine gepubliceerd. Deze editie staat in het teken van ledenwerving en ledenbehoud. Je leest goede voorbeelden van verenigingen die in de …

Lees meer
Bloeiende verenigingsactiviteiten in juni
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Bloeiende verenigingsactiviteiten in juni

Met een juni-competitie voor de jeugd en ruim vijftig vrienden- en vriendinnentrainingen hebben veel korfballers het verenigingsleven weer kunnen ervaren in juni. In totaal werden er in juni zo’n 1300 wedstrijden gespeeld …

Lees meer
Juni: vrienden en vriendinnenmaand
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Juni: vrienden en vriendinnenmaand

Hoe leuk is het om bij de jeugd vrienden- en vriendinnen mee te laten trainen? Het KNKV heeft dan ook juni uitgeroepen tot vrienden- en vriendinnenmaand. Dat betekent dat elke dag in …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders