Skip to the main content

Voorkomen van kruisbandletsel

(Sport) Medische zaken

Een gescheurde voorste kruisband is een vervelende blessure en ook bij korfbal komt dit wel eens voor. Voor een korfballer betekent dit meestal een jaar lang niet meedoen op competitieniveau. Maar wat is een voorste kruisbandletsel, hoe kun je dit voorkomen en hoe zien de behandeling en revalidatie eruit? “Er zijn speciale trainingsprogramma’s om de kans op dit letsel te verkleinen”, aldus orthopedisch chirurg Byran Chander. Meer hierover lees je in het KNKV Magazine.

Als je een korfbalblessure hebt en je hier meer over wilt weten dan kun je je vraag stellen aan de bondsartsen van het KNKV. Samen met hun sportmedische team beantwoorden Anne van Vegchel (TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal) en Sandra Chung (Nederland U19 en Nederland U17) vragen over korfbalblessures. Dit is een service voor alle korfballers, mogelijk gemaakt door het KNKV en Zilveren Kruis. Meer informatie over deze service en hoe je je vraag kunt stellen vind je hier.

Foto: Anne van Vegchel, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

‘Binnen sporten kan veilig, geef alle sporten de ruimte’
(Sport) Medische zaken Competitie Korfbalaanbod
‘Binnen sporten kan veilig, geef alle sporten de ruimte’

Sporten is niet alleen heel leuk, maar ook heel gezond. Bewegen, inspanning verrichten, maar ook samen zijn en lol maken versterkt ons immuunsysteem en verlaagt onze kans om ziek te worden. “Als…

Lees meer
Zorgverzekering bij Zilveren Kruis
(Sport) Medische zaken
Zorgverzekering bij Zilveren Kruis

Een goede zorgverzekering is belangrijk. Zilveren Kruis biedt speciaal voor korfballers een uitgebreide zorgverzekering met extra vergoedingen waarbij korfballers kunnen profiteren van aantrekkelijke korting en services.

Lees meer
Melden ernstige calamiteiten
(Sport) Medische zaken
Melden ernstige calamiteiten

Vindt er een medische calamiteit plaats op jouw vereniging, meld het dan bij de Medische Commissie van het KNKV. Bij een medische calamiteit gaat het primair om levensbedreigende situaties.

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders
KNKV zoekt bondsraadsleden: pak jij deze kans?
Trainers
Webinar technisch beleid: teamsamenstelling
Bestuurders Verenigingsservice
Breek-de-Weekbijeenkomsten voor bestuurders: inspiratie en verandering