Skip to the main content

Voorkomen van kruisbandletsel

(Sport) Medische zaken

Een gescheurde voorste kruisband is een vervelende blessure en ook bij korfbal komt dit wel eens voor. Voor een korfballer betekent dit meestal een jaar lang niet meedoen op competitieniveau. Maar wat is een voorste kruisbandletsel, hoe kun je dit voorkomen en hoe zien de behandeling en revalidatie eruit? “Er zijn speciale trainingsprogramma’s om de kans op dit letsel te verkleinen”, aldus orthopedisch chirurg Byran Chander. Meer hierover lees je in het KNKV Magazine.

Als je een korfbalblessure hebt en je hier meer over wilt weten dan kun je je vraag stellen aan de bondsartsen van het KNKV. Samen met hun sportmedische team beantwoorden Anne van Vegchel (TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal) en Sandra Chung (Nederland U19 en Nederland U17) vragen over korfbalblessures. Dit is een service voor alle korfballers, mogelijk gemaakt door het KNKV en Zilveren Kruis. Meer informatie over deze service en hoe je je vraag kunt stellen vind je hier.

Foto: Anne van Vegchel, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Herzog Medical ondersteunt in prestaties en herstel
(Sport) Medische zaken
Herzog Medical ondersteunt in prestaties en herstel
Herzog Medical steunt vanaf 1 juli 2018 het KNKV en diens sporters bij het leveren van de best mogelijke prestaties. Herzog heeft producten om korfballers zowel tijdens als na de wedstrijd of training te ondersteunen.
Lees meer
KNKV en Nea (Push -Sports- braces) verlengen
(Sport) Medische zaken
KNKV en Nea (Push -Sports- braces) verlengen
Het KNKV en Nea International hebben hun samenwerking met minimaal twee jaar verlengd. Onlangs tekenden KNKV-directeur Henry van Meerten en Nea-directeur Rob Müller een contract, dat beide partijen tot 31 december 2020 aan elkaar bindt.
Lees meer
‘Binnen sporten kan veilig, geef alle sporten de ruimte’
(Sport) Medische zaken Competitie Korfbalaanbod
‘Binnen sporten kan veilig, geef alle sporten de ruimte’
Sporten is niet alleen heel leuk, maar ook heel gezond. Bewegen, inspanning verrichten, maar ook samen zijn en lol maken versterkt ons immuunsysteem en verlaagt onze kans om ziek te worden. “Als georganiseerde sport zetten we ons enorm in voor een goede lobby om de sport zoveel mogelijk open te stellen, maar accepteren we misschien […]
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd