Skip to the main content

Vijf bestuursleden en elf managers

Best practice Bestuurders Verenigingsservice

Met een optimale organisatiestructuur laat je je vereniging zo goed mogelijk draaien. Tempo heeft een aantal jaren geleden een wijziging ingezet en koos voor een vijfkoppig bestuur met daaronder elf managers met veel eigen verantwoordelijkheid. “Deze structuur zorgt voor meer betrokkenheid en dat maakt het leuker voor de vrijwilligers”, aldus voorzitter Albert-Jan Vonk.

De bestuursleden hebben een aantal managers onder zich en tussen bestuurslid en manager is regelmatig contact. Bestuursvergaderingen zijn hierdoor efficiënter en duren minder lang. Deze structuur brengt vele voordelen met zich mee. “Het advies aan verenigingen die ook een verandertraject willen ingaan is om hier zeker drie tot vijf jaar voor uit te trekken. Breng vooraf in kaart wat jouw vereniging nodig heeft en pas daar je structuur op aan”, aldus secretaris Daan van Egmond. Hoe Tempo dit heeft aangepakt lees je in het KNKV Magazine. Meer informatie voor bestuurders vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Samenwerken loont voor Oost-Arnhem
Accommodatie Best practice
Samenwerken loont voor Oost-Arnhem

De nieuwe kantine van Oost-Arnhem is het resultaat van goede samenwerkingen. De kantine heeft een maatschappelijke functie en is een ‘clubhuis van de buurt’. Hoe kreeg de vereniging dit voor elkaar?

Lees meer
Verenigingsmonitor: benchmarkdashboard gelanceerd
Bestuurders
Verenigingsmonitor: benchmarkdashboard gelanceerd

Voor de zomervakantie hebben 174 verenigingen de verenigingsmonitor ingevuld. Vanaf vandaag kunnen de bestuurders van deze verenigingen inloggen in hun persoonlijke benchmarkdashboard.

Lees meer
Een sociaal veilige sportomgeving bij je vereniging
Verenigingsservice
Een sociaal veilige sportomgeving bij je vereniging

Ondanks dat er nu even geen competitie is, blijft het belangrijk om sport op een sociaal veilige manier aan te bieden. Welke stappen je hiervoor kunt zetten lees je hier.

Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie
Bondsbureau KNKV per 1 december op Papendal
Korfbalaanbod
Tips en inspiratie voor een kangoeroetraining
Competitie
Routekaart competitie