Skip to the main content

Verzekeringseisen voor zonnepanelen

Accommodatie

Overweegt je vereniging om te investeren in zonnepanelen? Vergeet dan niet om uit te zoeken welke eisen je verzekering hieraan stelt. Steeds meer verzekeraars hanteren namelijk de standaardclausule zonnepanelen en één van de eisen kan dan een Scope12-certificering zijn.

Niet alle zonnepanelen voldoen hieraan en in dat geval kan je verzekeraar jouw vereniging weigeren, een premieverhoging vragen of bij een incident besluiten niet tot uitkering over te gaan.

Met de standaardclausule zonnepanelen wordt de kwaliteit van een zonnepaneleninstallatie gewaarborgd. Scope12 borgt de inspectiemethode van een zonnepaneleninstallatie en voorkomt dat er kritische onderdelen niet gecontroleerd worden bij oplevering.

SportStroom
Als je er zeker van wil zijn dat je zonnepanelen voldoen aan alle eisen, dan kun je je zonnepanelen laten installeren door SportStroom. Alle installaties van SportStroom worden gebouwd conform de eisen van Scope12 en dit is dus een veilige keuze. Meer hierover lees je in het KNKV Magazine.

Gerelateerde artikelen

Enquête stijging energielasten sportverenigingen
Accommodatie Financiën
Enquête stijging energielasten sportverenigingen
De afgelopen tijd zijn de energielasten flink gestegen. Voor sommige sportverenigingen zijn de kosten zelfs meer dan verdubbeld. Om een goed beeld te krijgen van de gevolgen van de stijgingen van de energielasten voor sportverenigingen, heeft NOC*NSF een enquête opgesteld. Door de resultaten van vele sportverenigingen te bundelen, kan NOC*NSF een vuist maken richting de […]
Lees meer
Wetswijzigingen met gevolgen voor sportverenigingen
Accommodatie
Wetswijzigingen met gevolgen voor sportverenigingen
Sinds deze maand zijn er een aantal wetswijzigingen die gevolgen hebben voor sportverenigingen. Zo zijn rookruimtes in of aan openbare gebouwen niet meer toegestaan, is het doorgeven van alcohol aan minderjarigen nu strafbaar en zit er sinds deze maand statiegeld op flesjes onder de één liter. Dit betekent dat rookruimtes sinds deze maand een volledig […]
Lees meer
Regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten
Accommodatie Financiën
Regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten
Is de omzet van je vereniging door de maatregelen tegen het coronavirus gedaald en heeft je vereniging daardoor moeite met het betalen van vaste lasten? Dan is de TVL-regeling misschien een optie.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt