Skip to the main content

Verzekeringseisen voor zonnepanelen

Accommodatie

Overweegt je vereniging om te investeren in zonnepanelen? Vergeet dan niet om uit te zoeken welke eisen je verzekering hieraan stelt. Steeds meer verzekeraars hanteren namelijk de standaardclausule zonnepanelen en één van de eisen kan dan een Scope12-certificering zijn.

Niet alle zonnepanelen voldoen hieraan en in dat geval kan je verzekeraar jouw vereniging weigeren, een premieverhoging vragen of bij een incident besluiten niet tot uitkering over te gaan.

Met de standaardclausule zonnepanelen wordt de kwaliteit van een zonnepaneleninstallatie gewaarborgd. Scope12 borgt de inspectiemethode van een zonnepaneleninstallatie en voorkomt dat er kritische onderdelen niet gecontroleerd worden bij oplevering.

SportStroom
Als je er zeker van wil zijn dat je zonnepanelen voldoen aan alle eisen, dan kun je je zonnepanelen laten installeren door SportStroom. Alle installaties van SportStroom worden gebouwd conform de eisen van Scope12 en dit is dus een veilige keuze. Meer hierover lees je in het KNKV Magazine.

Gerelateerde artikelen

Subsidieregeling BOSA in 2020
Accommodatie Financiën
Subsidieregeling BOSA in 2020

Ook in 2020 kunnen verenigingen die gaan investeren in materialen, de accommodatie of werkzaamheden laten verrichten ten behoud van de accommodatie een aanvraag indienen voor de subsidieregeling BOSA. Lees hier meer.

Lees meer
Laatste gratis begeleidingstrajecten voor verduurzaming
Accommodatie
Laatste gratis begeleidingstrajecten voor verduurzaming

Wil jouw vereniging de accommodatie gaan verduurzamen door aan de slag te gaan met ventilatie, verwarming, LED verlichting, isolatie of zonnepanelen en kun je hier ondersteuning bij gebruiken? KNKV-partner SportStroom begeleidt verenigingen …

Lees meer
Terugblik op eerste webinar over duurzaamheid
Accommodatie
Terugblik op eerste webinar over duurzaamheid

Afgelopen donderdag vond het eerste webinar over verduurzaming plaats. Hierin werden het verduurzamingstraject en diverse financieringsvormen besproken. De terugblik vind je hier.

Lees meer

Topartikelen

Vrijwilligers
MDT Sport biedt kansen voor verenigingen en jongeren
Opleidingen Trainers
Volg een KT3-opleiding op één van de tien locaties
Trainers
Sessies trainersbegeleiding in oktober