Vrijwilligers

Een korfbalvereniging kan niet zonder vrijwilligers. Zij nemen vrijwel altijd een sleutelpositie in binnen de vereniging. Het zijn leden, die zich enkele of meerdere uren per week inzetten voor de club om korfballen en nevenactiviteiten mogelijk te maken.

Voor veel mensen is dit een leuke en leerzame vrijetijdsbesteding. Gelukkig realiseren veel verenigingen zich, dat zij niet zonder de inzet van deze vrijwilligers kunnen. Het is daarom van belang daar een goed beleid voor te ontwikkelen. Hoe ga je op een goede manier met vrijwilligers om? En hoe kom je aan vrijwilligers.

Bruikbare informatie hierover vind je op de website Sport.nl/voorclubs. Ook de site Vrijwilligers & Werk biedt informatie, zoals handleidingen.

Talent voor jouw club, doe-het-zelf campagne
De KNVB en NOC*NSF hebben samen een effectieve wervingscampagne, een soort doe-het-zelf campagne voor sportclubs, gemaakt.
Clubs kunnen dit filmpje delen met hun volgers. De insteek is ‘wat is jouw talent voor de club?’. De campagne wil een positieve insteek bieden en de boodschap ‘wij hebben vrijwilligers nodig want anders valt de club om’, vermijden. Het delen van een filmpje, ondersteund met posters in de kantine en gifjes via social media levert veel interactie op. Zo kan bijvoorbeeld een vereniging via 700 volgers ongeveer 10.000 views van het filmpje genereren. Daarmee vis je als vereniging in een veel grotere vijver bij de zoektocht naar vrijwilligers. Ook komen verenigingen zo in contact met potentiële vrijwilligers die zij anders nooit gevonden zouden hebben.

Wil je ook aan de slag met deze campagne? Meer informatie vind je op talentvoorjouwclub. Op de site staat ook een map met al het materiaal, inclusief voorbeelden en handleidingen.

Lees hoe clubs en bonden de campagne voor de werving van vrijwilligers al gebruiken op de:

Website van SV Raalte
Facebookpagina van Badminton Voorburg
Campagnepagina van de KNVB
Website van de KNBB