Voor ouders/verzorgers

Natuurlijk wil je dat je kind met plezier naar de vereniging gaat om te sporten. Dat plezier, daar draagt niet alleen de trainer aan bij. Ook jij als ouder! Kinderen vinden het namelijk helemaal niet leuk als jij staat te schreeuwen langs de kant. Of wanneer je het alleen maar over winnen en scoren hebt. Geloof je het niet? Vraag het thuis maar eens na.

De helft van de kinderen stopt met sporten omdat ze er geen plezier meer in hebben. Voor alle ouders die daar verandering in willen brengen is er Sportplezier: een platform dat jou en jouw vereniging van tips voorziet om sporten vooral heel erg leuk te maken. Want of je nu prof bent of pas net begint: het draait allemaal om plezier. 

Uiteindelijk moet het allemaal op de vereniging gebeuren. Daar moeten ouders, trainers/coaches en bestuurders zorgen dat iedereen met plezier naar de vereniging komt. Sportplezier geeft je tips.

Ook de thema-avond ‘Lang leve de sportouder’ helpt je als vereniging op weg. Tijdens deze avond wordt ingegaan op het sportplezier van kinderen en de rol die ouders daarin hebben. Samen wordt geprobeerd de vraag ‘Wat kan er verwacht worden van de ouders langs de zijlijn?’ te beantwoorden.
Voor vragen en informatie over deze thema-avond vind je meer informatie op de site www.academievoorsportkader.nl.