Sportakkoord

Het doel van het Sportakkoord is om sport zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor álle Nederlanders, in álle levensfasen. Om dit te realiseren worden er in gemeenten afspraken  gemaakt in een lokaal Sportakkoord. Lokale sportclubs, gemeente en andere maatschappelijke organisaties zijn hierbij betrokken. Samen bepalen deze partijen de ambities in jouw gemeente voor de sport.
Het Sportakkoord richt zich op versterking van verenigingen. Vanuit het sportakkoord zijn er flinke subsidies te verkrijgen voor activiteiten op de volgende thema’s:

  • Vitale verenigingen – bijv. workshop vrijwilligersmanagement of bestuurscoaching
  • Vaardig in bewegen – bijv. opleidingen, zoals voor KT2 en KT3, KorfbalMasterz.
  • Positieve sportcultuur – bijv. scholing voor vertrouwenscontactpersoon
  • Inclusief sporten en bewegen – bijv. stimuleringsbudget voor de vereniging voor sporters met een beperking. 
  • Duurzame sportinfrastructuur – bijv. begeleiding van de vereniging om accommodatie energiezuinig te maken.

Op welke manier kun je als vereniging hier gebruik van maken? 
Wil je gebruikmaken van kansen die het sportakkoord voor jouw vereniging biedt, neem dan contact op met de Adviseur lokale sport in jouw gemeente.
De Adviseur lokale sport helpt samen met de lokale verenigingsondersteuner clubs om de service te vinden die past bij de behoefte en ambities van de clubs. Advies op maat dus. Neem contact op met de adviseur lokale sport via info@adviseurlokalesport.nl 

In de Brochure Sportakkoord vind je een uitgebreidere uitleg van het sportakkoord en concrete voorbeelden van de services die door verenigingen afgenomen kunnen worden. Ook vind je alle informatie over het Sportakkoord op de site van allesoversport.nl.

Vragen?
Heb je vragen over het sportakkoord voor jouw gemeente? Neem dan vrijblijvend contact op via de helpdesk van NOC*NSF: sportakkoord@nocnsf.nl
En je kunt natuurlijk altijd terecht bij de verenigingsadviseur van jouw vereniging.