Blessurepreventie

Voor verzorgers bij korfbalclubs zijn er twee handige links naar informatieve websites:

Sportzorg.nl
Welke sportblessures zijn er? Op de site Sportzorg.nl kun je informatie vinden over de meest voorkomende sportblessures. 

Als je een blessure oploopt is dat heel erg vervelend, vooral als je hierdoor tijdelijk niet meer kunt korfballen. Veel blessures genezen vanzelf, maar soms is er hulp nodig van een gespecialiseerde sportarts of sportfysiotherapeut. Een juiste diagnose is belangrijk om het genezingstraject zo goed mogelijk te doorlopen. Veel korfballers denken dat de sportarts er alleen voor de topsporter is, dat is een fabeltje. De sportarts is er voor alle sporters. Op deze website kun je een sportarts en/of sportfysiotherapeut in jouw omgeving vinden. Deze zorgprofessionals kunnen jou het beste helpen om weer zo snel en fit mogelijk op het korfbalveld te verschijnen.

Voorkomblessures.nl
Deze site is een platform waar sporters alles te weten komen over het voorkomen van blessures. Wilfried de Jong ‘behandelt’ sporters met blessures en geeft 3-dimensionale kijkjes in het lichaam. Een ander belangrijk onderdeel van de site bestaat uit het testgedeelte. Je test je kennis, ziet hoeveel risico je loopt en hoe je de kans op een blessure kunt verkleinen. Na het maken van de test krijg je advies op maat. Met al deze kennis voorkom je straks misschien wel dat je niet buitenspel hoeft te staan vanwege een vervelende blessure. Op de site Voorkomblessures.nl kun je een paar korfbalspecifieke maatregelen vinden. 

Over enkelblessurespreventie vind je ook informatie op deze site.

Hoofdletsel
Hoofdletsel komt niet heel vaak voor bij korfbal, maar het is natuurlijk wel iets waar je zorgvuldig mee om moet gaan. In de Hoofdletsel Sport app helpen lijstjes en testjes om fysieke symptonen van hoofd- en hersenletsel te herkennen en het geheugen van de sporter middels de juiste vragen te controleren. De app geeft advies over hoe te handelen in verschillende situaties, tot en met het direct bellen van 112.

Verzekering
Een snelle diagnose en een deskundig sportmedisch advies zijn essentieel voor mensen die willen blijven of willen beginnen met sporten. Veel zorgverzekeringen vergoeden per jaar één of meer consulten bij de sportarts. Op deze site zie je in een oogopslag wat jouw zorgverzekering vergoedt. Bedenk dat het slim is om de juiste verzekering bij je hobby te kiezen.