Skip to the main content

Verenigingsondersteuning: verenigingsadviseurs én korfbaladviseurs

Korfbalaanbod Verenigingsservice

Om verenigingen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen heeft het KNKV diverse adviseurs in dienst. De adviseurs ondersteunen verenigingen op onderwerpen waar zij behoefte aan hebben. Sinds 1 december 2020 telt het KNKV naast zeven verenigingsadviseurs ook vijf korfbaladviseurs. Maar wat is het verschil en met welke vragen kun je bij wie terecht? In het KNKV Magazine geven verenigingsadviseur Irma Profijt-Doorlag en korfbaladviseur Barry Schep tekst en uitleg.

De verenigingsadviseurs ondersteunen verenigingen op beleidsmatig vlak. “Ik heb bijvoorbeeld contact met verenigingen over bestuurlijke organisatie, vrijwilligers en ledenwerving”, aldus Profijt-Doorlag. De korfbaladviseurs ondersteunen verenigingen op korfbalinhoudelijk vlak. “Ik ondersteun verenigingen onder andere bij technisch beleid, korfbal op school, korfbal voor ouderen en korfbaltechnische opleidingen. Samen met de verenigingen probeer ik het niveau van de trainers omhoog te brengen en korfbal volop op de scholen te krijgen”, aldus Schep. Meer over Profijt-Doorlag en Schep lees je in het KNKV Magazine. Een overzicht van alle adviseurs vind je hier. 

Foto’s: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Update FAQ’s
Verenigingsservice
Update FAQ’s

Vandaag heeft NOC*NSF de veelgestelde vragen nader gespecificeerd en het sportprotocol geüpdatet. Deze update leidt tot enkele aanpassingen in de lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.

Lees meer
Tour de Camping succesvol van start
Korfbalaanbod
Tour de Camping succesvol van start

De korfbalzomer is toe aan de vierde activiteit! Maandag is op RCN De Jagerstee de derde editie van de Tour de Camping van start gegaan. Zo’n 45 vakantie vierende kinderen deden mee aan de korfbalclinic van Dolf Nijbroek en z’n team vrijwilligers.

Lees meer
5/6 december eerst mogelijke startmoment, beperkingen seniorentrainingen
Competitie Verenigingsservice
5/6 december eerst mogelijke startmoment, beperkingen seniorentrainingen

Normaliter had Team Competitie vandaag het definitieve programma voor de zaalcompetitie gepubliceerd, maar helaas bevinden we ons in een andere situatie. Sinds de persconferentie van dinsdag 3 november weten we dat tot en met 18 november in Nederland de maatregelen verscherpt zijn.

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Financiën
Tool voor compensatieregelingen voor sportverenigingen
Korfbalaanbod Verenigingsservice
Jongerenorganisaties en sportbonden roepen kabinet op om een stap te zetten voor jongeren
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vijfde editie online KNKV Magazine