Skip to the main content

Verenigingsondersteuning: verenigingsadviseurs én korfbaladviseurs

Korfbalaanbod Verenigingsservice

Om verenigingen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen heeft het KNKV diverse adviseurs in dienst. De adviseurs ondersteunen verenigingen op onderwerpen waar zij behoefte aan hebben. Sinds 1 december 2020 telt het KNKV naast zeven verenigingsadviseurs ook vijf korfbaladviseurs. Maar wat is het verschil en met welke vragen kun je bij wie terecht? In het KNKV Magazine geven verenigingsadviseur Irma Profijt-Doorlag en korfbaladviseur Barry Schep tekst en uitleg.

De verenigingsadviseurs ondersteunen verenigingen op beleidsmatig vlak. “Ik heb bijvoorbeeld contact met verenigingen over bestuurlijke organisatie, vrijwilligers en ledenwerving”, aldus Profijt-Doorlag. De korfbaladviseurs ondersteunen verenigingen op korfbalinhoudelijk vlak. “Ik ondersteun verenigingen onder andere bij technisch beleid, korfbal op school, korfbal voor ouderen en korfbaltechnische opleidingen. Samen met de verenigingen probeer ik het niveau van de trainers omhoog te brengen en korfbal volop op de scholen te krijgen”, aldus Schep. Meer over Profijt-Doorlag en Schep lees je in het KNKV Magazine. Een overzicht van alle adviseurs vind je hier. 

Foto’s: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Topsport Talent School Groningen combineert school en korfbal
Korfbalaanbod
Topsport Talent School Groningen combineert school en korfbal

Verenigingen in Groningen, Drenthe en Friesland opgelet: op de Topsport Talent School in Groningen kunnen (aankomende) middelbare scholieren school en korfbal combineren. Naast de huidige zes reguliere RTC’s waarvoor talenten geselecteerd dienen…

Lees meer
Coronamaatregelen: update FAQ
Verenigingsservice
Coronamaatregelen: update FAQ

Tijdens de persconferentie op dinsdag 13 oktober heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Na overleg met NOC*NSF en de andere sportbonden heeft het KNKV de lijst met veel gestelde vragen en antwoorden aangepast.

Lees meer
Vijfde editie online KNKV Magazine
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vijfde editie online KNKV Magazine

Vandaag verscheen de vijfde editie van het KNKV Magazine. Hierin lees je onder andere hoe bij GG/IJskoud de Beste alle kinderen mee kunnen doen door het Jeugdfonds Sport & Cultuur en hoe…

Lees meer

Topartikelen

Ledenwerving/-behoud Verenigingsservice
KNKV Magazine #6: ledenwerving en ledenbehoud
Competitie
Geen veldcompetitie in het voorjaar
Bestuurders Verenigingsservice
Vanaf nu mogelijk: invullen verenigingsmonitor 2020-2021