Skip to the main content

Verenigingsmonitor ingevuld? Volg het webinar over het dashboard!

Bestuurders Verenigingsservice

In mei en juni hebben veel verenigingen de verenigingsmonitor ingevuld. Deze verenigingen hebben vandaag toegang gekregen tot een persoonlijk Benchmark Dashboard. In dit dashboard kunnen bestuurders hun vereniging op allerlei gebieden vergelijken met andere verenigingen. Om bestuurders uit te leggen hoe het dashboard werkt en wat ze met de resultaten in het dashboard kunnen, organiseren de KNSB, de KNRB en het KNKV op maandag 1 november van 19.30 uur tot 20.30 uur een webinar over het gebruik van het Benchmark Dashboard. 

Tijdens dit webinar leggen Anne Geurts (KNRB) en Mariska Kool (KNKV) uit hoe het dashboard is opgebouwd, hoe het navigatiemenu werkt, hoe je filters toepast en hoe je grafieken leest. Hierna zoomen ze in op de resultaten van één voorbeeldvereniging en laten ze zien hoe je de uitleg toepast. Ze vertellen wat de resultaten betekenen en wat je hier als vereniging mee kan. Verder behandelen ze een aantal veelgestelde vragen en kun je zelf vragen stellen. Na dit webinar weet je precies hoe jouw vereniging waardevolle informatie uit het dashboard haalt en hoe je dit omzet in eventuele actiepunten.

Aanmelden en voorbereiding

Je kunt je aanmelden voor het webinar via deze website. Het is slim om voorafgaand aan het webinar alvast een account aan te maken voor het dashboard en in te loggen. Je kunt dan alvast kijken of er onduidelijkheden zijn en of je vragen hebt. Deze vragen kun je dan meesturen met de aanmelding. Ook kun je dan tijdens het webinar zelf gelijk uitproberen wat er wordt uitgelegd. Let wel op dat alleen de secretaris een account kan aanmaken. Het hele bestuur kan (tegelijkertijd) inloggen met dit account. Hoe je een account aanmaakt lees je hier. 

Meer informatie en vragen

Meer informatie over de verenigingsmonitor vind je op knkv.nl/verenigingsmonitor en op de pagina met veelgestelde vragen. Hoe je een account aanmaakt voor het dashboard en een uitleg over hoe het dashboard werkt vind je in de gebruikershandleiding en de instructievideo op deze pagina. Heb je hierna nog een vraag of lukt het niet om in te loggen in het dashboard? Neem dan contact op met projectleider Mariska Kool via mariska.kool@knkv.nl of met je verenigingsadviseur.

Gerelateerde artikelen

Benchmark Dashboard: kijk hoe je vereniging ervoor staat
Bestuurders Verenigingsservice
Benchmark Dashboard: kijk hoe je vereniging ervoor staat

Bestuurders die in het voorjaar van 2020 de verenigingsmonitor hebben ingevuld, hebben in het najaar van 2020 toegang gekregen tot een persoonlijk Benchmark Dashboard. Hierin zie je hoe …

Lees meer
Update coronamaatregelen: binnensportlocaties dicht
Competitie Verenigingsservice
Update coronamaatregelen: binnensportlocaties dicht

Tijdens de persconferentie heeft het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd. Met ingang van 15 december gaan alle binnensportlocaties dicht en mag er alleen nog buiten worden gesport.

Lees meer
Korfbaladviseurs gaan verenigingen korfbalinhoudelijk ondersteunen
KNKV Organisatie Verenigingsservice
Korfbaladviseurs gaan verenigingen korfbalinhoudelijk ondersteunen

Om verenigingen op korfbalinhoudelijk vlak beter en sneller te kunnen adviseren, telt het KNKV per 1 december 2020 naast zeven verenigingsadviseurs ook vijf korfbaladviseurs.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders