Skip to the main content

Verenigingsmonitor: benchmarkdashboard gelanceerd

Bestuurders

Voor de zomervakantie hebben 174 verenigingen de verenigingsmonitor ingevuld. Alle data is inmiddels verwerkt en vanaf vandaag kunnen de bestuurders van deze verenigingen inloggen in hun persoonlijke benchmarkdashboard. Hierin kunnen ze de resultaten van hun eigen vereniging vergelijken met de resultaten van andere sportverenigingen.

Door resultaten te vergelijken krijgen ze inzicht in hoe hun vereniging ervoor staat. Ze zien op welke terreinen het goed gaat, waarin ze verbeteringen kunnen doorvoeren en waar kansen liggen. Door middel van filters kunnen ze kiezen waarmee ze hun vereniging willen vergelijken. In de gebruikershandleiding staat beschreven hoe het benchmarkdashboard werkt.

Inloggen

Om in te loggen in het benchmarkdashboard dient de secretaris een account aan te maken. De secretarissen van de 174 verenigingen hebben vandaag een mail ontvangen over hoe ze dit kunnen doen en dit staat ook beschreven in de gebruikershandleiding . Nadat de secretaris een account heeft aangemaakt kan het hele bestuur inloggen met diezelfde gegevens.

Servicemeting

Elk jaar voert het KNKV een servicemeting uit waarin onderzoek wordt gedaan naar tevredenheid en behoeften. Dit jaar is de servicemeting verwerkt in de verenigingsmonitor. De resultaten hiervan zijn verwerkt in deze infographic. De verenigingsadviseurs zijn samen met de Regionale Werkgroep Vereniging Centraal alle advies- en ondersteuningsvragen die hieruit voortkomen aan het afhandelen. Als je hier vragen over hebt kun je contact opnemen met je verenigingsadviseur.

Overige resultaten

De overige onderzoeksresultaten van de verenigingsmonitor zijn te vinden in het benchmarkdashboard. Daar staan de resultaten per vraag en kun je je eigen resultaten vergelijken met de resultaten van andere korfbalverenigingen én met de resultaten van hockey- en tafeltennisverenigingen. In het KNKV Magazine staan een aantal hoogtepunten.

Meer informatie en vragen

Meer informatie over de verenigingsmonitor vind je op knkv.nl/verenigingsmonitor. Heb je een vraag en staat deze vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan contact op met projectleider Mariska Kool via mariska.kool@knkv.nl.

Gerelateerde artikelen

Succesverhalen over arbitrage en trainers in nieuwste KNKV Magazine
Best practice Bestuurders
Succesverhalen over arbitrage en trainers in nieuwste KNKV Magazine
Hoe kom je tot een wachtlijst voor jeugdscheidsrechters en uitbreiding van je trainersstaf? Je leest het in het nieuwste KNKV Magazine! Hierin delen diverse verenigingen hun successen op het gebied van onder andere arbitrage en trainers. Dus wil jij weten hoe je jeugdleden enthousiast maakt om wedstrijden te fluiten en hoe je potentiële trainers enthousiast […]
Lees meer
Sprekers digitaal korfbalcongres bekend
Arbitrage Bestuurders Trainers Verenigingsservice
Sprekers digitaal korfbalcongres bekend
Wil jij weten welke sprekers jou gaan inspireren tijdens het digitale korfbalcongres? Dat is nu bekend! Onder andere Marc van den Tweel (algemeen directeur NOC*NSF, foto), Jan Niebeek (bondcoach TeamNL Korfbal) Ard Korporaal (coach Fotuna/Delta Logistiek), Jessica Lokhorst (speelster TeamNL Korfbal), topscheidsrechters Berthold Komduur, Peter van der Terp en Stan de Groot én diverse verenigingen […]
Lees meer
Vierde online KNKV Magazine: inspirerende praktijkverhalen
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vierde online KNKV Magazine: inspirerende praktijkverhalen
Vandaag is het vierde online KNKV Magazine verschenen. Het magazine bevat inspirerende en informatieve artikelen uit de praktijk. Deze verhalen kunnen ideeën geven voor acties bij je eigen vereniging.
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd