Skip to the main content

Verenigingsmonitor: benchmarkdashboard gelanceerd

Bestuurders

Voor de zomervakantie hebben 174 verenigingen de verenigingsmonitor ingevuld. Alle data is inmiddels verwerkt en vanaf vandaag kunnen de bestuurders van deze verenigingen inloggen in hun persoonlijke benchmarkdashboard. Hierin kunnen ze de resultaten van hun eigen vereniging vergelijken met de resultaten van andere sportverenigingen.

Door resultaten te vergelijken krijgen ze inzicht in hoe hun vereniging ervoor staat. Ze zien op welke terreinen het goed gaat, waarin ze verbeteringen kunnen doorvoeren en waar kansen liggen. Door middel van filters kunnen ze kiezen waarmee ze hun vereniging willen vergelijken. In de gebruikershandleiding staat beschreven hoe het benchmarkdashboard werkt.

Inloggen

Om in te loggen in het benchmarkdashboard dient de secretaris een account aan te maken. De secretarissen van de 174 verenigingen hebben vandaag een mail ontvangen over hoe ze dit kunnen doen en dit staat ook beschreven in de gebruikershandleiding . Nadat de secretaris een account heeft aangemaakt kan het hele bestuur inloggen met diezelfde gegevens.

Servicemeting

Elk jaar voert het KNKV een servicemeting uit waarin onderzoek wordt gedaan naar tevredenheid en behoeften. Dit jaar is de servicemeting verwerkt in de verenigingsmonitor. De resultaten hiervan zijn verwerkt in deze infographic. De verenigingsadviseurs zijn samen met de Regionale Werkgroep Vereniging Centraal alle advies- en ondersteuningsvragen die hieruit voortkomen aan het afhandelen. Als je hier vragen over hebt kun je contact opnemen met je verenigingsadviseur.

Overige resultaten

De overige onderzoeksresultaten van de verenigingsmonitor zijn te vinden in het benchmarkdashboard. Daar staan de resultaten per vraag en kun je je eigen resultaten vergelijken met de resultaten van andere korfbalverenigingen én met de resultaten van hockey- en tafeltennisverenigingen. In het KNKV Magazine staan een aantal hoogtepunten.

Meer informatie en vragen

Meer informatie over de verenigingsmonitor vind je op knkv.nl/verenigingsmonitor. Heb je een vraag en staat deze vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan contact op met projectleider Mariska Kool via mariska.kool@knkv.nl.

Gerelateerde artikelen

Gevarieerd aanbod in het KNKV Magazine
Best practice Bestuurders
Gevarieerd aanbod in het KNKV Magazine

Korfbal is voor mannen en vrouwen, voor jong en oud en met vrienden en vriendinnen. Iedereen kan meedoen. Er is daarom een uitgebreid korfbal- en beweegaanbod voor diverse doelgroepen. In

Lees meer
Nationale Sportweek: vereniging promoten én gratis online webinars
Bestuurders Ledenwerving/-behoud
Nationale Sportweek: vereniging promoten én gratis online webinars

De Nationale Sportweek is begonnen! Dit is een mooi moment om je vereniging te promoten. Ook kunnen verenigingen deelnemen aan gratis online webinars.

Lees meer
Dringende oproep: controleer het coronatoegangsbewijs
Bestuurders Vrijwilligers
Dringende oproep: controleer het coronatoegangsbewijs

Om veilig te kunnen sporten is het belangrijk dat we ons houden aan de huidige coronamaatregelen. We roepen daarom alle verenigingen dringend op om het coronatoegangsbewijs (CTB) goed te (blijven) controleren. Ook …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Hervorming zaalcompetitie (standaardklassen)
Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd