Skip to the main content

Verenigingsfilosofie ‘De Gelukkige Vereniging’

Best practice

Sportverenigingen hebben te maken met verschillende uitdagingen, zoals de betrokkenheid van vrijwilligers, het rond krijgen van financiën en het ledental op orde houden. Organisatieadviseur Job van Eunen en NOC*NSF-projectleider Roel van der Weide beogen met de verenigingsfilosofie ‘De Gelukkige Vereniging’ deze uitdagingen om te buigen tot lange termijn succesvol verenigen. In het KNKV Magazine leggen ze uit hoe je aan de hand van deze filosofie toekomstbestendig en succesvol kunt zijn als vereniging en hoe Dindoa hiermee aan de slag ging.

“Om onze verenigingsfilosofie uit te leggen moeten we beginnen bij het individu. Voor ons is duidelijk dat gelukkig zijn het hoogste goed is om succesvol te zijn. Succesvoller dan gelukkig kun je niet worden”, vertelt Van Eunen. “We zijn deze conclusie, dat je succesvol bent als je gelukkig bent en anderen gelukkig maakt, vanuit het individu gaan spiegelen aan sportverenigingen. Met ‘De Gelukkige Vereniging’ gaan we uit van de talenten van de leden in een omgeving waar ze zich sociaal veilig voelen, waar een duidelijke identiteit aanwezig is en waarnaar wordt gehandeld”, vult Van der weide aan. Meer over de verenigingsfilosofie en het toepassen hiervan lees je in het hier.

Gerelateerde artikelen

Terugblik online Breek-de-Weekbijeenkomsten
Best practice Bestuurders KNKV Organisatie Ledenwerving/-behoud
Terugblik online Breek-de-Weekbijeenkomsten

Afgelopen maandag vond de laatste van de drie Breek-de-Weekbijeenkomsten plaats. Deze bestuurlijke ontmoetingen die in het teken stonden van ‘inspiratie en verandering’ werden dit jaar online gehouden. Ruim 260 deelnemers van zo’n …

Lees meer
G-korfbal goed geregeld bij Merwede/Multiplaat en Tempo
Best practice Korfbalaanbod
G-korfbal goed geregeld bij Merwede/Multiplaat en Tempo

Korfbalverenigingen Merwerde/Multiplaat en Tempo hebben het voor G-korfballers goed geregeld. De G-korfballers van Merwede worden bij alle activiteiten uitgenodigd en zijn volledig geïntegreerd binnen de vereniging. Tempo verzorgt zelfs het vervoer van …

Lees meer
Vijf bestuursleden en elf managers
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vijf bestuursleden en elf managers

De wijziging in de organisatiestructuur, die Tempo een aantal jaren geleden heeft ingezet, zorgt voor meer betrokkenheid en dat maakt het leuker voor vrijwilligers. Alles over de wijziging lees je hier.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Hervorming zaalcompetitie (standaardklassen)
Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd