Skip to the main content

Congres ‘Blijf je stil of praat je erover’

Bestuurders

Ben je geïnteresseerd in sociale veiligheid binnen de sport en wil je graag meer weten over het herkennen en bespreekbaar maken van grensoverschrijdend gedrag? Naast de ondersteuning die er al is op het gebied van een veilige sportomgeving, vindt op 23 november het congres ‘Blijf je stil of praat je erover’ plaats. Aan de hand van verhalen van sporters en diverse workshops kun je jezelf tijdens dit congres verdiepen in diverse thema’s rondom grensoverschrijdend gedrag. 

Het KNKV maakt serieus werk van een veilige sportomgeving bij alle verenigingen. Elke sporter moet zich veilig voelen bij de vereniging. Voor verenigingen zijn er verschillende mogelijkheden om ondersteuning te krijgen bij de preventie van grensoverschrijdend gedrag en ook bij als het toch mis gaat. Naast het bijwonen van dit congres kun je bijvoorbeeld ook een gratis VOG aanvragen voor vrijwilligers en heeft het KNKV een vertrouwenscontact persoon. Meer hierover lees je hier.

Inhoud van het congres

Tijdens het congres gaan dagvoorzitter Huibert Brands en NOC*NSF-directeur Marc van den Tweel in gesprek met diverse ervaringsdeskundigen. Er volgt een programma van workshops, interactieve lezingen en kennisuitwisseling. Hierna gaat Brands in gesprek met Leontien van Moorsel over haar ervaringen tijdens haar topsportcarrière. Verder is er tijdens de afsluitende netwerkborrel de gelegenheid voor ontmoeting en kennisdeling. Het volledige programma vind je hier.

Praktische informatie en aanmelden

Het congres vindt plaatsop dinsdag 23 november van 12.30 uur tot 18.00 uur in Hotel en Congres Centrum Papendal. Deelname aan het congres kost €25,- per persoon en betaling gaat via iDEAL. Als de betaling is ontvangen ontvang je binnen enkele dagen na aanmelding een mail waarmee je je kunt aanmelden voor de verschillende workshops. Je vindt het aanmeldformulier hier. Meer informatie over het congres vind je hier.

Foto: Wim de Bruijne, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Vijf bestuursleden en elf managers
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vijf bestuursleden en elf managers
De wijziging in de organisatiestructuur, die Tempo een aantal jaren geleden heeft ingezet, zorgt voor meer betrokkenheid en dat maakt het leuker voor vrijwilligers. Alles over de wijziging lees je hier.
Lees meer
Kansen binnen het (lokale) Sportakkoord
Bestuurders Verenigingsservice
Kansen binnen het (lokale) Sportakkoord
Nog niet alle verenigingen maken gebruik van de mogelijkheden en kansen die het Sportakkoord biedt. In 2018 is een Nationaal Sportakkoord gesloten met als doel sport zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor álle Nederlanders, in álle levensfasen. Vanuit dit Sportakkoord zijn er waardevolle (financiële) ondersteuningsmogelijkheden voor verenigingen beschikbaar. Een vereniging heeft te maken met […]
Lees meer
Benchmark Dashboard: kijk hoe je vereniging ervoor staat
Bestuurders Verenigingsservice
Benchmark Dashboard: kijk hoe je vereniging ervoor staat
Bestuurders die in het voorjaar van 2020 de verenigingsmonitor hebben ingevuld, hebben in het najaar van 2020 toegang gekregen tot een persoonlijk Benchmark Dashboard. Hierin zie je hoe je vereniging ervoor staat ten opzichte van andere verenigingen en op welke terreinen het goed gaat en waar kansen liggen. Deze inzichten kun je gebruiken bij het […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt