Skip to the main content

Je kunt de verenigingsmonitor weer invullen!

Bestuurders Verenigingsservice

Het is zover! Bestuurders kunnen de verenigingsmonitor weer invullen. Wil jij inzicht krijgen in jouw vereniging en weten hoe andere verenigingen omgaan met onderwerpen zoals ledenbeleid, vrijwilligersbeleid, technisch kader en financiën? Vul dan nu de verenigingsmonitor in en krijg toegang tot een persoonlijk benchmark dashboard! Hierin zie je hoe jouw vereniging zich verhoudt tot andere verenigingen en waar kansen en uitdagingen liggen. Alle secretarissen hebben op 19 april de vragenlijst ontvangen. Het invullen van de vragenlijst kan tot 12 juni 2022.

Hoe werken andere verenigingen aan hun vrijwilligersbeleid en werkt dit goed? Hoe ziet bij andere verenigingen het ledenbeleid eruit en welke acties zijn misschien ook handig voor jouw vereniging? Hoe gaan andere verenigingen om met trainers, coaches en scheidsrechters en is dat het overwegen waard voor jouw vereniging? Hoe zijn bij andere verenigingen de inkomsten en uitgaven verdeeld en zie je nog dingen waar jij nog niet aan hebt gedacht? Het benchmark dashboard zit vol inspiratie. Dit kun je gebruiken bij het ontwikkelen of updaten van beleidsplannen en acties.

De verenigingsmonitor invullen

Alle secretarissen hebben op 19 april een link naar de vragenlijst en inloggegevens ontvangen. De vragenlijst bevat ongeveer tachtig vragen en het kost ongeveer drie kwartier om deze in te vullen. Dit hoeft niet in één keer en hoeft niet gedaan te worden door één persoon. Via het hoofdmenu kan elk onderdeel naar een specifieke functionaris worden verstuurd. Voor verenigingen die de monitor vorig jaar hebben ingevuld gaat het invullen van de vragenlijst dit jaar nóg sneller, omdat een aantal vragen al is ingevuld op basis van de antwoorden van vorig jaar.

Meer informatie en vragen

Voordat bestuurders beginnen met het invullen van de vragenlijst, adviseren we om de algemene informatie en de veelgestelde vragen goed door te lezen. Wie hierna nog inhoudelijke vragen heeft over de verenigingsmonitor kan contact opnemen met projectleider Mariska Kool via mariska.kool@knkv.nl. Secretarissen die geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met Margriet Lemkes via margriet.lemkes@knkv.nl.

Gerelateerde artikelen

KVS/Maritiem onderneemt acties aan de hand van verenigingsmonitor
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
KVS/Maritiem onderneemt acties aan de hand van verenigingsmonitor
Eind april is voor het tweede jaar op rij de verenigingsmonitor verstuurd naar alle verenigingen. Het bestuur van KVS/Maritiem heeft de monitor vorig jaar ingevuld en kwam zowel tijdens het invullen van de vragenlijst als tijdens de vergelijkingen in het bijbehorende Benchmark Dashboard tot inzichten en conclusies, die hebben geleid tot concrete acties met mooie […]
Lees meer
Swift heeft primeur met workshop acceptatie LHBTI+
Best practice Verenigingsservice
Swift heeft primeur met workshop acceptatie LHBTI+
Zondag is het internationale Coming Out Day, een mooi moment om stil te staan bij de sociale acceptatie van LHTBI’ers in de sport. Swift deed dit met een workshop van de JBF.
Lees meer
Nieuwe maatregelen: informatie volgt na overleg met NOC*NSF
Verenigingsservice
Nieuwe maatregelen: informatie volgt na overleg met NOC*NSF
Vanavond kondigt het kabinet nieuwe maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De sportspecifieke informatie volgt woensdag na het overleg met NOC*NSF.
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd