Skip to the main content

Vanaf nu mogelijk: invullen verenigingsmonitor 2020-2021

Bestuurders Verenigingsservice

Vandaag hebben alle secretarissen een uitnodiging ontvangen voor de verenigingsmonitor. Met deze tool krijgen bestuurders inzicht in hoe hun vereniging ervoor staat. De monitor brengt situaties van verenigingen in kaart op basis van een vragenlijst. Dit resulteert in een Benchmark Dashboard waarin bestuurders hun vereniging kunnen vergelijken met andere verenigingen. Het invullen van de verenigingsmonitor kan tot 30 juni 2021.

Het invullen van de vragenlijst kan bestuurders inspireren en op nieuwe ideeën brengen omdat de monitor concrete vragen en best practices bevat. Door de vereniging in het Benchmark Dashboard vervolgens op specifieke onderdelen te vergelijken met andere verenigingen zien bestuurders op welke terreinen het goed gaat, waarin verbeteringen doorgevoerd kunnen worden en waar kansen liggen. Deze inzichten kunnen handig zijn bij het ontwikkelen of updaten van beleid en het bepalen van actiepunten.

Invullen van de verenigingsmonitor

Alle secretarissen hebben vandaag inloggegevens en een persoonlijke link naar de vragenlijst ontvangen. De vragenlijst bevat ongeveer 120 vragen en het kost ongeveer anderhalf uur om deze in te vullen. Dit hoeft niet in één keer en hoeft niet gedaan te worden door één persoon. Via het hoofdmenu kan elk onderdeel naar een specifieke functionaris worden verstuurd. Verenigingen die de monitor vorig jaar al hebben ingevuld, hoeven de antwoorden alleen maar te controleren en waar nodig aan te passen.

Meer informatie en vragen

Voordat bestuurders beginnen met het invullen van de vragenlijst, adviseren we om de algemene informatie en de veelgestelde vragen goed door te lezen. Wie hierna nog inhoudelijke vragen heeft over de verenigingsmonitor kan contact opnemen met projectleider Mariska Kool via mariska.kool@knkv.nl. Secretarissen die geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met Margriet Lemkes via margriet.lemkes@knkv.nl.

Gerelateerde artikelen

Jouw vereniging in de spotlight
Verenigingsservice
Jouw vereniging in de spotlight

In het KNKV Magazine staan regelmatig verenigingen in de spotlight, omdat ze succesvol zijn op een bepaald gebied en graag hun ervaring delen. Of het nu over vrijwilligersbeleid, accommodatiezaken, ledenwerving of flexibel lidmaatschap gaat, best practices zijn voor veel verenigingen interessant.

Lees meer
Online vragenuur: trainen binnen de huidige maatregelen
Trainers Verenigingsservice
Online vragenuur: trainen binnen de huidige maatregelen

Nu jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar weer buiten mogen sporten in groepsverband, zijn veel verenigingen weer begonnen met de trainingen voor de seniorenteams. Maar hoe vul je nu een …

Lees meer
Vierde online KNKV Magazine: inspirerende praktijkverhalen
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vierde online KNKV Magazine: inspirerende praktijkverhalen

Vandaag is het vierde online KNKV Magazine verschenen. Het magazine bevat inspirerende en informatieve artikelen uit de praktijk. Deze verhalen kunnen ideeën geven voor acties bij je eigen vereniging.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Voortgang zaalcompetitie 2021/2022
Vanaf zondagavond beperkingen voor de sport
Bestuurders Vrijwilligers
Dringende oproep: controleer het coronatoegangsbewijs