Skip to the main content

Vanaf nu mogelijk: invullen verenigingsmonitor 2020-2021

Bestuurders Verenigingsservice

Vandaag hebben alle secretarissen een uitnodiging ontvangen voor de verenigingsmonitor. Met deze tool krijgen bestuurders inzicht in hoe hun vereniging ervoor staat. De monitor brengt situaties van verenigingen in kaart op basis van een vragenlijst. Dit resulteert in een Benchmark Dashboard waarin bestuurders hun vereniging kunnen vergelijken met andere verenigingen. Het invullen van de verenigingsmonitor kan tot 30 juni 2021.

Het invullen van de vragenlijst kan bestuurders inspireren en op nieuwe ideeën brengen omdat de monitor concrete vragen en best practices bevat. Door de vereniging in het Benchmark Dashboard vervolgens op specifieke onderdelen te vergelijken met andere verenigingen zien bestuurders op welke terreinen het goed gaat, waarin verbeteringen doorgevoerd kunnen worden en waar kansen liggen. Deze inzichten kunnen handig zijn bij het ontwikkelen of updaten van beleid en het bepalen van actiepunten.

Invullen van de verenigingsmonitor

Alle secretarissen hebben vandaag inloggegevens en een persoonlijke link naar de vragenlijst ontvangen. De vragenlijst bevat ongeveer 120 vragen en het kost ongeveer anderhalf uur om deze in te vullen. Dit hoeft niet in één keer en hoeft niet gedaan te worden door één persoon. Via het hoofdmenu kan elk onderdeel naar een specifieke functionaris worden verstuurd. Verenigingen die de monitor vorig jaar al hebben ingevuld, hoeven de antwoorden alleen maar te controleren en waar nodig aan te passen.

Meer informatie en vragen

Voordat bestuurders beginnen met het invullen van de vragenlijst, adviseren we om de algemene informatie en de veelgestelde vragen goed door te lezen. Wie hierna nog inhoudelijke vragen heeft over de verenigingsmonitor kan contact opnemen met projectleider Mariska Kool via mariska.kool@knkv.nl. Secretarissen die geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met Margriet Lemkes via margriet.lemkes@knkv.nl.

Gerelateerde artikelen

Aanpassingen sportprotocol NOC*NSF
Verenigingsservice
Aanpassingen sportprotocol NOC*NSF
Met ingang van 1 juli zijn de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus versoepeld. NOC*NSF heeft op 26 juni een nieuw algemeen sportprotocol opgesteld. Dit protocol heeft de sportkoepel op 30 juni op enkele punten aangepast.
Lees meer
Coronamaatregelen: update FAQ
Verenigingsservice
Coronamaatregelen: update FAQ
Tijdens de persconferentie op dinsdag 13 oktober heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Na overleg met NOC*NSF en de andere sportbonden heeft het KNKV de lijst met veel gestelde vragen en antwoorden aangepast.
Lees meer
Het KNKV doet mee aan de pilot sportbestuurdersplatform.nl
Bestuurders Verenigingsservice
Het KNKV doet mee aan de pilot sportbestuurdersplatform.nl
Het KNKV werkt samen met andere sportbonden, gemeente Amsterdam en NOC*NSF aan de ontwikkeling van sportbestuurdersplatform.nl. Een online platform waarop sportbestuurders op een makkelijke manier kennis en ervaringen kunnen uitwisselen en met elkaar in contact kunnen komen. In februari is de pilotfase van start gegaan. Hieraan doen ruim dertig korfbalbestuurders mee. Wil jij ook aansluiten […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt