Skip to the main content

Vacature voorzitter bondsbestuur

KNKV Organisatie

Vanwege het aanstaande aftreden van de huidige voorzitter Rob Meijer is het KNKV op zoek naar een voorzitter voor het bondsbestuur. Rob Meijer neemt afscheid na de World Games in juli 2021. Met deze vacature kan vroegtijdige inwerking plaatsvinden. De sollicitatietermijn is verlengd tot 18 mei 2020.

Het bondsbestuur staat bovenaan de organisatiestructuur en bepaalt het beleid van het KNKV. Binnen het bondsbestuur draagt de voorzitter de verantwoordelijkheid voor het algemene functioneren van het bondsbestuur en voor de afstemming met het bondsbureau.

Het bondsbestuur legt verantwoording af aan de Bondsraad en heeft als specifieke taken:

  • Representeren van de (korfbal)sport en van het KNKV;
  • Strategisch overlegpartner zijn van het bondsbureau;
  • Toezicht houden op de strategische en financiële voortgang.

De voorzitter is de aanvoerder van het bondsbestuur en speelt een gezaghebbende en zichtbare rol binnen deze drie taken. De voorzitter is een vooruitstrevende en inspirerende leider met verbindingskracht.

Solliciteren en meer informatie

Heb je interesse in deze functie? Mail dan jouw CV en korte motivatie naar de benoemingscommissie via benoemingscommissie@knkv.nl. Je kunt solliciteren tot 18 mei 2020. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op zaterdagochtend 6 en 13 juni 2020. De volledige vacaturetekst vind je hier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Terugblik bondsraadsvergadering 26 maart 2022
KNKV Organisatie
Terugblik bondsraadsvergadering 26 maart 2022
Zaterdag 26 maart vond de eerste bondsraadsvergadering van 2022 plaats. Deze bondsraadsvergadering stond in het teken van de input vanuit de bondsraad voor het nieuw te ontwikkelen Strategisch Plan. Tijdens de opening keek KNKV-voorzitter Irene van Rijsewijk vooruit naar het aankomende korfbalcongres. Verder blikte zij terug op het proces van het vormgeven van de KNKV-Governance […]
Lees meer
KNKV aan de slag met diversiteit
KNKV Organisatie
KNKV aan de slag met diversiteit
Nederlandse sportbonden gaan zich de komende jaren inzetten voor meer diversiteit binnen hun sport en hun organisatie. Het KNKV heeft samen met 25 andere sportbonden op het online symposium ‘Diversiteit en Inclusie’ van 14 januari haar handtekening gezet onder het Charter Diversiteit dat door NOC*NSF en de sportbonden is opgesteld. Manager Korfbalparticipatie Gert-Jan Kraaijveld woonde […]
Lees meer
KT4-opleiding: leerdoelen van cursist zijn uitgangspunt
KNKV Organisatie Trainers
KT4-opleiding: leerdoelen van cursist zijn uitgangspunt
Voor ambitieuze en ervaren korfbaltrainers die zichzelf graag verder willen ontwikkelen tot hoofdcoach, is er de KT4-opleiding. Tijdens deze opleiding ontwikkelen cursisten zichzelf onder leiding van professionals op het gebied van training geven, coachen, trainersbegeleiding en het ontwikkelen van sporttechnisch beleid.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt