Skip to the main content

Update zaalcompetitie

Competitie

In de persconferentie van afgelopen dinsdagavond heeft het kabinet geen versoepelingen voor de sportwereld aangekondigd. Een blik op de routekaart leert dat de competitie nu op z’n vroegst op 30 januari 2021 zou kunnen starten.

Voor het breedtekorfbal is de insteek om de uitwijk zo beperkt mogelijk te houden, maar een en ander is wel afhankelijk van de beschikbaarheid van zaalaccommodaties. Het laatste weekend om nog te starten met de zaalcompetitie is, zoals terug te lezen is in de routekaart, het weekend van 6 februari 2021. Hierover heeft het KNKV de secretarissen en contactpersonen Competitie van de verenigingen woensdagavond geïnformeerd.

Korfbal League start mogelijk eerder

Het kabinet heeft dinsdagavond via Rijksoverheid.nl kenbaar gemaakt, dat in de topcompetities in diverse sporten – waaronder de Korfbal League – het trainen met volledige teams en tegenstanders én het spelen van competitiewedstrijden vanaf 17 december mag starten. De maatregelen worden eerst voorgelegd aan de Tweede en Eerste Kamer, die hiermee nog akkoord moeten gaan. De uitwerking van de bijbehorende voorwaarden is op dit moment in volle gang met NOC*NSF en zal gedeeld worden met de Korfbal Leagueverenigingen.

Kees Rodenburg, directeur KNKV: “We zijn blij met de mogelijkheid die we krijgen om onze topcompetitie te kunnen spelen, hoewel we het liefst hadden gehad dat alle seniorenteams met weerstand mogen trainen. De uitdaging zal zijn om aan alle voorwaarden van de nog vast te stellen protocollen te voldoen. Los van die overheidseisen willen we zelf in de eerste plaats de veiligheid van alle betrokkenen kunnen garanderen. Vanuit de ervaring van andere sporten weten we dat er eerst goed opgebouwd zal moeten worden om weer veilig een wedstrijd te kunnen spelen. We gaan proberen om 16 januari 2021 met de Korfbal League – dan dus in twee poules van zes – te kunnen starten en wat mooi zal het zijn als straks alle liefhebbers via de uitstekend verzorgde streams naar korfbal kunnen kijken.”

Trainen met weerstand

Rodenburg vervolgt: “Trainen zonder een echte partij is een stuk minder leuk en we hebben ons met de KNHB en KNVB hard gemaakt om álle seniorenteams met weerstand te mogen laten trainen. Helaas is dit nog niet gerealiseerd, maar we hebben goede hoop dat dit vanaf half januari wel weer kan.”

Vragen?

Neem contact op via het ticketsysteem of met je verenigingsadviseur.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Informatie en livestream Korfbal League
Competitie
Informatie en livestream Korfbal League

Vandaag spelen de Korfbal Leagueteams oefenwedstrijden ter voorbereiding op de Korfbal Leaguecompetitie die over twee weken van start gaat. De oefenwedstrijden kun je volgen via livestream. Alle informatie over de Korfbal League…

Lees meer
VIDEO: op naar het nieuwe seizoen
Accommodatie Competitie
VIDEO: op naar het nieuwe seizoen

In de video blikt Gert-Jan Kraaijeveld, manager Korfbalparticipatie, vooruit op de competitie. Ook laat ckc Maassluis zien welke maatregelen het heeft getroffen om sporters en supporters zo goed mogelijk te kunnen ontvangen.

Lees meer
Streep door zaalcompetitie
Competitie
Streep door zaalcompetitie

In alle klassen onder de Korfbal League (en Reserve Korfbal League) zal dit seizoen geen zaalcompetitie plaatsvinden. Dat is de conclusie na de persconferentie van het kabinet op dinsdagavond, waarin duidelijk werd…

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Financiën
Tool voor compensatieregelingen voor sportverenigingen
Korfbalaanbod Verenigingsservice
Jongerenorganisaties en sportbonden roepen kabinet op om een stap te zetten voor jongeren
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vijfde editie online KNKV Magazine