Skip to the main content

Update veld- en zaalcompetitie

Competitie

Zoals vorige week aangekondigd, komt het KNKV vandaag met een update over de veld- en zaalcompetitie. Deze update is zojuist per mail verstuurd naar alle secretariaten, wedstrijdsecretariaten zaal en contactpersonen Competitie. De belangrijkste informatie vind je hieronder, de volledige mail vind je op deze pagina.

De veldcompetitie voor het breedtekorfbal is afgesloten. De niet gespeelde wedstrijden worden niet meer opnieuw ingepland. Voor het wedstrijdkorfbal worden de niet gespeelde wedstrijden in de doorlopende competities in het voorjaar ingehaald. In de klassen B1/B2/C1/C2/DHK is het bestuursbesluit 3.30 gevolgen afbreken competities van toepassing. Deze uitwerking wordt in een later stadium met de verenigingen gedeeld.

Zaalcompetitie

In deze bijzondere coronatijd, waarin we even geen wedstrijden mogen spelen, is Team Competitie toch volop bezig met de planning van de zaalcompetitie. Hier zit natuurlijk een onzekere factor in, omdat nog niet bekend is wanneer er weer gestart mag worden met competitiewedstrijden. Wel gaat het proces van de competitieplanning volledig door, om zo snel als mogelijk weer te kunnen spelen. Zeker omdat er momenteel getraind kan worden door alle leeftijdscategorieën.

Het KNKV komt binnenkort met een routekaart waarin de opties per startmoment zijn uitgewerkt. Deze routekaart wordt momenteel door het bondsbureau en bondsbestuur uitgewerkt. De verwachting is dat er aanstaande dinsdag een persconferentie is van de Rijksoverheid. De eventuele uitkomsten hiervan wil het KNKV meenemen in de routekaart, die vervolgens met de verenigingen gedeeld wordt.

Overig

Informatie over het conceptprogramma, de controle op uren, de planning in de accommodaties, de aanvangstijden van wedstrijden en de regelmaat in de competitie verwijzen vind je in de volledige verzonden mail, die je kunt vinden op deze pagina. Heb je aanvullende vragen? Mail dan naar competitie@knkv.nl.

Foto: Hans Bömer, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Competitieschema seizoen 2021-2022
Competitie
Competitieschema seizoen 2021-2022

Vandaag is het competitieschema voor het seizoen 2021-2022 gepubliceerd en verstuurd naar alle verenigingen. In het schema wordt aangegeven welke weekenden als competitieweekenden zijn aangemerkt, welke als inhaal- en …

Lees meer
‘Dit was waar iedereen al zo lang naar uitgekeken had’
Competitie
‘Dit was waar iedereen al zo lang naar uitgekeken had’

Afgelopen zaterdag startte de juni-competitie en werden er zo’n 1300 jeugdwedstrijden gespeeld. “Op de velden zag ik iedereen genieten en plezier hebben. Zowel de kinderen, coaches als scheidsrechters hadden een geweldige dag …

Lees meer
Streep door zaalcompetitie
Competitie
Streep door zaalcompetitie

In alle klassen onder de Korfbal League (en Reserve Korfbal League) zal dit seizoen geen zaalcompetitie plaatsvinden. Dat is de conclusie na de persconferentie van het kabinet op dinsdagavond, waarin duidelijk werd …

Lees meer

Topartikelen

Trainers
Gratis trainersclinics bij verenigingen in september
Competitie
Juni-competitie is gestart
Bestuurders Verenigingsservice
Vul de verenigingsmonitor in en zie hoe je vereniging ervoor staat