Skip to the main content

Update financiële regelingen

Financiën

Al snel na de start van de coronacrisis maakte de overheid bekend de sport te steunen met een steunpakket. Dit steunpakket bestaat onder andere uit de steunmaatregelen TOGS, NOW en TOZO. Afgelopen vrijdag werd de nieuwe steunmaatregel TASO gepubliceerd en werd bekend dat er financiële steun komt voor verenigingen met een eigen accommodatie.

Via de TASO wordt geld beschikbaar gesteld aan verenigingen die niet in aanmerking komen voor de generieke steunmaatregelen en die ten minste twintig procent omzetverlies hebben geleden als gevolg van de coronamaatregelen. Deze verenigingen ontvangen maximaal €3500,- ter compensatie van vaste kosten in de periode van 1 maart 2020 tot 1 juni 2020. Tussen 1 september 2020 en 4 oktober 2020 kunnen verenigingen via de website van DUS-I een aanvraag indienen.

Financiële steun voor verenigingen met eigen accommodatie

Een andere steunmaatregel is dat de overheid gemeenten in staat stelt de huur voor sportaccommodaties die zij verhuren aan verenigingen kwijt te schelden voor maart, april en mei. Afgelopen vrijdag werd bekend dat er ook compensatie komt voor verenigingen met een eigen accommodatie. Er is besloten om bovenop het eerdere steunpakket van 120 miljoen nog eens 25 miljoen beschikbaar te stellen specifiek voor sportverenigingen met een eigen accommodatie. Meer informatie hierover volgt.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Licenties Auteursrechten muziek en beeld
Accommodatie Financiën
Licenties Auteursrechten muziek en beeld
Wordt bij jullie in de kantine muziek gedraaid? Of kijken jullie wel eens een wedstrijd op de tv die in de accommodatie hangt? Dan kan het zijn dat je daar een licentie van Buma/Stemra, Sena en/of Videma voor moet hebben.
Lees meer
Extra inkomsten met Grote Clubactie: meedoen kan nog steeds
Financiën
Extra inkomsten met Grote Clubactie: meedoen kan nog steeds
Met de Grote Clubactie kun je op een veilige manier extra inkomsten genereren voor je vereniging. De actie loopt tot eind november en meedoen kan nog steeds.
Lees meer
Compensatieregeling Buma, Sena en Videma
Financiën
Compensatieregeling Buma, Sena en Videma
Betaalt jouw vereniging een licentievergoeding om muziek te draaien en tv te kijken in de kantine? Omdat kantines een tijd dicht zijn geweest komen Buma, Sena en Videma met een compensatieregeling.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt