Skip to the main content

Update coronamaatregelen: antwoorden op veel gestelde vragen

Verenigingsservice

Bij NOC*NSF en de sportbonden zijn woensdag en donderdag meerdere vragen binnen gekomen, die betrekking hebben op de recente berichtgeving over de nieuwe kabinetsmaatregelen. Ook het KNKV zelf ontving via het ticketsysteem, de verenigingsadviseurs en Team Competitie de nodige aanvullende vragen.

Na overleg met NOC*NSF, dat in contact staat met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en de sportbonden komt het KNKV met onderstaande update. Aanvullende vragen? Bundel ze binnen je vereniging en neem contact op met je verenigingsadviseur.

Training van A-teams

Spelers die uitkomen in de A-jeugd en 18 jaar of ouder zijn, mogen met de A-jeugd mee trainen, mits zij in ruime minderheid vertegenwoordigd zijn. Naar aanleiding van de vragen die hierover binnen gekomen zijn, benadrukt het KNKV dat deze ruimte er sportbreed is en dat hier akkoord op is van NOC*NSF, dat dit ook zo heeft benoemd in het sportprotocol. Hierbij geldt uiteraard dat, zoals bij alles geldt, het KNKV van de verenigingen verwacht dat hier verstandige keuzes in gemaakt worden en dat nergens de grenzen opgezocht worden.

Seniorenteams mogen trainen

In tegenstelling tot wat bij sommigen de perceptie is, mogen seniorenteams wel degelijk trainen, mits ze rekening houden met de anderhalve meterbeperkingen. Alle voorwaarden, die hieraan verbonden zijn, lees je in de geactualiseerde lijst met veel gestelde vragen en antwoorden.

Indoor maximaal dertig personen

Het maximum aantal personen van dertig, voor een indoorruimte, is ínclusief trainers, verzorgers, corona-coördinatoren enzovoorts. Dertig personen is per indoorruimte dus écht het maximum. Vragen? Schakel met je verenigingsadviseur.

Informatie competitie volgt

Nu wedstrijden voorlopig niet meer zijn toegestaan, is de veldcompetitie voorlopig stopgezet. Team Competitie komt volgende week – de week van maandag 19 oktober – met nadere informatie over de veld- en zaalcompetitie.

Korfbal League

Met de regels die momenteel gelden, gaat de Korfbal League niet van start op vrijdag 23 oktober. NOC*NSF en de verschillende sportbonden zijn in overleg over het eventueel doorgaan van de nationale topcompetities, waaronder ook de Korfbal League. Zodra hier meer over bekend is, zal dit gecommuniceerd worden.

De geactualiseerde lijst met veel gestelde antwoorden en vragen vind je hier. Heb je aanvullende vragen? Bundel ze binnen je vereniging en neem contact op met je verenigingsadviseur.

Foto: Maarten Boot, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

NOC*NSF organiseert webinars
Verenigingsservice
NOC*NSF organiseert webinars

Wil je nieuwe kennis opdoen over financiën, communicatie, sociale veiligheid, arbitrage, duurzaamheid, een gezonde sportomgeving of wil je weten hoe je je vereniging klaarmaakt voor de toekomst? Meld je dan aan.

Lees meer
Geen publiek, sportkantines dicht
Verenigingsservice
Geen publiek, sportkantines dicht

Het KNKV heeft kennis genomen van de additionele maatregelen, die het kabinet maandag 28 september heeft afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Deze maatregelen gaan in op dinsdag 29 september 18.00 uur en worden na enkele weken geëvalueerd.

Lees meer
Update FAQ’s
Verenigingsservice
Update FAQ’s

Vandaag heeft NOC*NSF de veelgestelde vragen nader gespecificeerd en het sportprotocol geüpdatet. Deze update leidt tot enkele aanpassingen in de lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.

Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie
Bondsbureau KNKV per 1 december op Papendal
Korfbalaanbod
Tips en inspiratie voor een kangoeroetraining
Competitie
Routekaart competitie