Skip to the main content

Update coronamaatregelen: antwoorden op veel gestelde vragen

Verenigingsservice

Bij NOC*NSF en de sportbonden zijn woensdag en donderdag meerdere vragen binnen gekomen, die betrekking hebben op de recente berichtgeving over de nieuwe kabinetsmaatregelen. Ook het KNKV zelf ontving via het ticketsysteem, de verenigingsadviseurs en Team Competitie de nodige aanvullende vragen.

Na overleg met NOC*NSF, dat in contact staat met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en de sportbonden komt het KNKV met onderstaande update. Aanvullende vragen? Bundel ze binnen je vereniging en neem contact op met je verenigingsadviseur.

Training van A-teams

Spelers die uitkomen in de A-jeugd en 18 jaar of ouder zijn, mogen met de A-jeugd mee trainen, mits zij in ruime minderheid vertegenwoordigd zijn. Naar aanleiding van de vragen die hierover binnen gekomen zijn, benadrukt het KNKV dat deze ruimte er sportbreed is en dat hier akkoord op is van NOC*NSF, dat dit ook zo heeft benoemd in het sportprotocol. Hierbij geldt uiteraard dat, zoals bij alles geldt, het KNKV van de verenigingen verwacht dat hier verstandige keuzes in gemaakt worden en dat nergens de grenzen opgezocht worden.

Seniorenteams mogen trainen

In tegenstelling tot wat bij sommigen de perceptie is, mogen seniorenteams wel degelijk trainen, mits ze rekening houden met de anderhalve meterbeperkingen. Alle voorwaarden, die hieraan verbonden zijn, lees je in de geactualiseerde lijst met veel gestelde vragen en antwoorden.

Indoor maximaal dertig personen

Het maximum aantal personen van dertig, voor een indoorruimte, is ínclusief trainers, verzorgers, corona-coördinatoren enzovoorts. Dertig personen is per indoorruimte dus écht het maximum. Vragen? Schakel met je verenigingsadviseur.

Informatie competitie volgt

Nu wedstrijden voorlopig niet meer zijn toegestaan, is de veldcompetitie voorlopig stopgezet. Team Competitie komt volgende week – de week van maandag 19 oktober – met nadere informatie over de veld- en zaalcompetitie.

Korfbal League

Met de regels die momenteel gelden, gaat de Korfbal League niet van start op vrijdag 23 oktober. NOC*NSF en de verschillende sportbonden zijn in overleg over het eventueel doorgaan van de nationale topcompetities, waaronder ook de Korfbal League. Zodra hier meer over bekend is, zal dit gecommuniceerd worden.

De geactualiseerde lijst met veel gestelde antwoorden en vragen vind je hier. Heb je aanvullende vragen? Bundel ze binnen je vereniging en neem contact op met je verenigingsadviseur.

Foto: Maarten Boot, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Jouw vereniging in de spotlight
Verenigingsservice
Jouw vereniging in de spotlight

In het KNKV Magazine staan regelmatig verenigingen in de spotlight, omdat ze succesvol zijn op een bepaald gebied en graag hun ervaring delen. Of het nu over vrijwilligersbeleid, accommodatiezaken, ledenwerving of flexibel lidmaatschap gaat, best practices zijn voor veel verenigingen interessant.

Lees meer
Sportakkoord helpt Odisco bij samenwerking
Best practice Verenigingsservice
Sportakkoord helpt Odisco bij samenwerking

Het Sportakkoord biedt veel mogelijkheden en kansen voor verenigingen. Vanuit het Sportakkoord kun je ondersteuning op maat krijgen en daar maakt korfbalvereniging Odisco goed gebruik van. Bij Odisco helpt een onafhankelijke procesbegeleider …

Lees meer
Verkiezing 'Club van het Jaar 2021'
Verenigingsservice
Verkiezing 'Club van het Jaar 2021'

Ben je trots op de veerkracht die jouw vereniging het afgelopen jaar getoond heeft? Nomineer jouw vereniging dan voor de verkiezing ‘Club van het Jaar 2021’. Naast de erkenning en waardering die …

Lees meer

Topartikelen

Vrijwilligers
MDT Sport biedt kansen voor verenigingen en jongeren
Opleidingen Trainers
Volg een KT3-opleiding op één van de tien locaties
Trainers
Sessies trainersbegeleiding in oktober