Skip to the main content

Update coronamaatregelen: antwoorden op veel gestelde vragen

Verenigingsservice

Bij NOC*NSF en de sportbonden zijn woensdag en donderdag meerdere vragen binnen gekomen, die betrekking hebben op de recente berichtgeving over de nieuwe kabinetsmaatregelen. Ook het KNKV zelf ontving via het ticketsysteem, de verenigingsadviseurs en Team Competitie de nodige aanvullende vragen.

Na overleg met NOC*NSF, dat in contact staat met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en de sportbonden komt het KNKV met onderstaande update. Aanvullende vragen? Bundel ze binnen je vereniging en neem contact op met je verenigingsadviseur.

Training van A-teams

Spelers die uitkomen in de A-jeugd en 18 jaar of ouder zijn, mogen met de A-jeugd mee trainen, mits zij in ruime minderheid vertegenwoordigd zijn. Naar aanleiding van de vragen die hierover binnen gekomen zijn, benadrukt het KNKV dat deze ruimte er sportbreed is en dat hier akkoord op is van NOC*NSF, dat dit ook zo heeft benoemd in het sportprotocol. Hierbij geldt uiteraard dat, zoals bij alles geldt, het KNKV van de verenigingen verwacht dat hier verstandige keuzes in gemaakt worden en dat nergens de grenzen opgezocht worden.

Seniorenteams mogen trainen

In tegenstelling tot wat bij sommigen de perceptie is, mogen seniorenteams wel degelijk trainen, mits ze rekening houden met de anderhalve meterbeperkingen. Alle voorwaarden, die hieraan verbonden zijn, lees je in de geactualiseerde lijst met veel gestelde vragen en antwoorden.

Indoor maximaal dertig personen

Het maximum aantal personen van dertig, voor een indoorruimte, is ínclusief trainers, verzorgers, corona-coördinatoren enzovoorts. Dertig personen is per indoorruimte dus écht het maximum. Vragen? Schakel met je verenigingsadviseur.

Informatie competitie volgt

Nu wedstrijden voorlopig niet meer zijn toegestaan, is de veldcompetitie voorlopig stopgezet. Team Competitie komt volgende week – de week van maandag 19 oktober – met nadere informatie over de veld- en zaalcompetitie.

Korfbal League

Met de regels die momenteel gelden, gaat de Korfbal League niet van start op vrijdag 23 oktober. NOC*NSF en de verschillende sportbonden zijn in overleg over het eventueel doorgaan van de nationale topcompetities, waaronder ook de Korfbal League. Zodra hier meer over bekend is, zal dit gecommuniceerd worden.

De geactualiseerde lijst met veel gestelde antwoorden en vragen vind je hier. Heb je aanvullende vragen? Bundel ze binnen je vereniging en neem contact op met je verenigingsadviseur.

Foto: Maarten Boot, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Consequenties maatregelen verwerkt in FAQ
Verenigingsservice
Consequenties maatregelen verwerkt in FAQ
Wat zijn voor korfbalverenigingen en -fans de consequenties van de additionele kabinetsmaatregelen, die vandaag ingaan? Na overleg met NOC*NSF heeft het KNKV de pagina met veel gestelde vragen en antwoorden - knkv.nl/faqcorona - bijgewerkt.
Lees meer
Telefonische bereikbaarheid maandag 21 maart
KNKV Organisatie Verenigingsservice
Telefonische bereikbaarheid maandag 21 maart
Maandag 21 maart is het KNKV vanaf 15.00 uur niet telefonisch bereikbaar in verband met een personeelsbijeenkomst. Vanaf dinsdag 9.00 uur staat het KNKV weer voor iedereen klaar. Je kunt je vragen en opmerkingen altijd op ieder gewenst tijdstip indienen via de helpdesk. Normaal gesproken is het KNKV op werkdagen altijd telefonisch bereikbaar van 9.00 […]
Lees meer
Korfbaladviseurs gaan verenigingen korfbalinhoudelijk ondersteunen
KNKV Organisatie Verenigingsservice
Korfbaladviseurs gaan verenigingen korfbalinhoudelijk ondersteunen
Om verenigingen op korfbalinhoudelijk vlak beter en sneller te kunnen adviseren, telt het KNKV per 1 december 2020 naast zeven verenigingsadviseurs ook vijf korfbaladviseurs.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt