Skip to the main content

Trainerscursus OldStars walking korfball

Korfbalaanbod Trainers

Steeds meer verenigingen hebben een korfbal- of beweegaanbod voor ouderen. OldStars walking korfball is één van de vormen binnen KorfbalPlus, een aangepaste spelvorm voor korfbal op latere leeftijd. Voor trainers en begeleiders van OldStars-teams wordt er in april een trainerscursus georganiseerd. Tijdens deze cursus ontwikkelen deelnemers inzicht in de doelgroep en leren ze hoe ze beweeg- en spelvormen zo kunnen inzetten dat iedereen op eigen niveau kan meedoen.

OldStars walking korfball is geschikt voor oud-korfballers die gestopt zijn én voor senioren die nog nooit hebben gekorfbald en op zoek zijn naar een sportieve invulling van hun vrije tijd. Deze vorm biedt senioren de mogelijkheid om te werken aan hun conditie, een gezonde levensstijl en een sociaal netwerk. Het KNKV biedt deze vorm aan in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert gratis informatieavonden en opstart- en trainerscursussen.

Trainerscursus

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert op 16 en 30 april een tweedaagse trainerscursus in Apeldoorn. Tijdens deze cursus ontwikkelen deelnemers een beter inzicht in de doelgroep en leren ze hoe ze spel- en beweegvormen aan de training kunnen toevoegen aan de hand van het Athletic Skills model, zodat iedereen met nog meer plezier kan meedoen op eigen niveau. Deze cursus leidt deelnemers op tot ASM-OldStars instructeur. Meer informatie over de cursus vind je hier.

Aan de slag

Een aantal verenigingen is al aan de slag gegaan met OldStars walking korfball. Bij DKV Celeritas doet een groep van ruim twintig sporters wekelijks mee. Hoe Celeritas deze korfbalvorm heeft opgezet lees je in het KNKV Magazine. Ook FSC uit Knegsel is samen met het Nationaal Ouderenfonds gestart, een video over de start vind je hier. Beide verenigingen komen ook terug in het OldStars jaarboek 2020.

Meer informatie

Meer informatie over deze korfbalvorm, hoe je dit kunt opstarten en wat het aanbieden van deze vorm je vereniging kan opleveren lees je hier. Bij het opstarten van OldStars walking korfball kun je hulp krijgen van het KNKV en van het Nationaal Ouderenfonds. Zo helpt je verenigingsadviseur je graag verder en vind je op de website van OldStars handige documenten en meer informatie.

Foto: Björn Martens

Gerelateerde artikelen

Webinar 'Wedstrijdklaar in drie weken'
Trainers
Webinar 'Wedstrijdklaar in drie weken'

Dinsdag 7 juli organiseert het KNKV een webinar voor trainers. Tijdens het webinar gaan bondscoach Scholtmeijer, mastercoach Van den Bos en embedded scientist Willemsen in op hoe je het seizoen kunt beginnen zonder overbelasting en blessures.

Lees meer
Topsport Talent School Groningen combineert school en korfbal
Korfbalaanbod
Topsport Talent School Groningen combineert school en korfbal

Verenigingen in Groningen, Drenthe en Friesland opgelet: op de Topsport Talent School in Groningen kunnen (aankomende) middelbare scholieren school en korfbal combineren.

Naast de huidige zes reguliere …

Lees meer
Update coronamaatregelen: versoepeling voor de sport
Korfbalaanbod Verenigingsservice
Update coronamaatregelen: versoepeling voor de sport

Tijdens de persconferentie van dinsdag 23 februari heeft het kabinet enkele versoepelingen in de maatregelen tegen het coronavirus afgekondigd. Vanaf dinsdag 3 maart mogen jongeren en jongvolwassenen tot …

Lees meer

Topartikelen

Vrijwilligers
MDT Sport biedt kansen voor verenigingen en jongeren
Opleidingen Trainers
Volg een KT3-opleiding op één van de tien locaties
Trainers
Sessies trainersbegeleiding in oktober