Skip to the main content

Trainerscursus OldStars walking korfball

Korfbalaanbod Trainers

Steeds meer verenigingen hebben een korfbal- of beweegaanbod voor ouderen. OldStars walking korfball is één van de vormen binnen KorfbalPlus, een aangepaste spelvorm voor korfbal op latere leeftijd. Voor trainers en begeleiders van OldStars-teams wordt er in april een trainerscursus georganiseerd. Tijdens deze cursus ontwikkelen deelnemers inzicht in de doelgroep en leren ze hoe ze beweeg- en spelvormen zo kunnen inzetten dat iedereen op eigen niveau kan meedoen.

OldStars walking korfball is geschikt voor oud-korfballers die gestopt zijn én voor senioren die nog nooit hebben gekorfbald en op zoek zijn naar een sportieve invulling van hun vrije tijd. Deze vorm biedt senioren de mogelijkheid om te werken aan hun conditie, een gezonde levensstijl en een sociaal netwerk. Het KNKV biedt deze vorm aan in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert gratis informatieavonden en opstart- en trainerscursussen.

Trainerscursus

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert op 16 en 30 april een tweedaagse trainerscursus in Apeldoorn. Tijdens deze cursus ontwikkelen deelnemers een beter inzicht in de doelgroep en leren ze hoe ze spel- en beweegvormen aan de training kunnen toevoegen aan de hand van het Athletic Skills model, zodat iedereen met nog meer plezier kan meedoen op eigen niveau. Deze cursus leidt deelnemers op tot ASM-OldStars instructeur. Meer informatie over de cursus vind je hier.

Aan de slag

Een aantal verenigingen is al aan de slag gegaan met OldStars walking korfball. Bij DKV Celeritas doet een groep van ruim twintig sporters wekelijks mee. Hoe Celeritas deze korfbalvorm heeft opgezet lees je in het KNKV Magazine. Ook FSC uit Knegsel is samen met het Nationaal Ouderenfonds gestart, een video over de start vind je hier. Beide verenigingen komen ook terug in het OldStars jaarboek 2020.

Meer informatie

Meer informatie over deze korfbalvorm, hoe je dit kunt opstarten en wat het aanbieden van deze vorm je vereniging kan opleveren lees je hier. Bij het opstarten van OldStars walking korfball kun je hulp krijgen van het KNKV en van het Nationaal Ouderenfonds. Zo helpt je verenigingsadviseur je graag verder en vind je op de website van OldStars handige documenten en meer informatie.

Foto: Björn Martens

Gerelateerde artikelen

Bouwplan technisch beleid
Trainers
Bouwplan technisch beleid
Om verenigingen te ondersteunen bij het opbouwen van een korfbaltechnisch beleidsplan heeft het KNKV een bouwplan voor technisch beleid ontwikkeld. Dit bouwplan biedt advies, zet aan tot reflecteren en bevat tips.
Lees meer
Starten met OldStars walking korfball
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Starten met OldStars walking korfball
Vorige maand heeft ook KVC OldStars walking korfball geïntroduceerd. Tijdens de introductiefase biedt de vereniging een cursus aan van tien weken, zodat mensen kennis kunnen maken met deze korfbalvorm. De introductie blijkt een succes: ‘Het enthousiasme van de deelnemers spat er tijdens de trainingen vanaf’, is op Facebook te lezen. Met OldStars walking korfball biedt […]
Lees meer
Webinar technisch beleid: teamsamenstelling
Trainers
Webinar technisch beleid: teamsamenstelling
Hoe bepaal je of je teams indeelt op basis van spelplezier of prestatie, wanneer start je met selecteren en hoe doe je dit? Tijdens het webinar over teamsamenstelling op maandagavond 19 april geven Jan Niebeek (bondscoach TeamNL Korfbal) en Barry Schep (bondscoach U17) antwoord op deze vragen en vertellen ze hoe zij kijken naar het […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt