Skip to the main content

Trainersbegeleiding: gun trainers plezier in hun vak

Trainers

Trainers hebben een belangrijke rol binnen de vereniging. Ze zijn het eerste aanspreekpunt voor het team en hebben invloed op het plezier en de kwaliteit waarmee leden korfballen en zo ook op ledenbehoud. Wil je dat alle teams getraind en gecoacht worden door goede en gemotiveerde trainers en coaches? Geef je trainers dan aandacht en waardering door trainersbegeleiding! Zo zorg je dat ze hun rol zo goed mogelijk kunnen uitvoeren.

Trainersbegeleiders helpen trainers in de praktijk tijdens trainingen en wedstrijden bij het duurzaam ontwikkelen van hun pedagogische, didactische en korfbalinhoudelijke kwaliteiten. Hierdoor staan trainers en coaches met meer plezier voor de groep en worden ze een nog betere trainer of coach. Dit zorgt er weer voor dat ook de spelers uit het team van de trainer en coach meer plezier ervaren en dat zij zichzelf beter kunnen ontwikkelen.

Nuttige sessies trainingsbegeleiding

In oktober vonden er sessies over trainingsbegeleiding plaats, waarin de opzet en implementatie van trainersbegeleiding en het begeleiden van trainers aan bod kwamen. Door deze combinatie van beleid en praktijk konden de deelnemers direct aan de slag. Rick Vermeer van ODO Maasland was aanwezig bij één van de sessies. “Het was fijn om met andere verenigingen te sparren over wat zij doen. Andere verenigingen lopen namelijk tegen dezelfde dingen aan en zijn soms al verder, daar kunnen we van leren. Uit de discussies kwamen interessante en nuttige dingen waar we de komende tijd mee aan de slag gaan”, aldus Vermeer.

Waarom aan de slag met trainersbegeleiding?

De trainer en coach spelen een cruciale factor in het sportplezier van het kind. “Bij ODO vinden we het belangrijk dat onze trainers goed ondersteunt worden. Zij staan aan de basis van de vereniging en moeten daarom wat ons betreft centraal staan. Als zij zelfverzekerder voor een team staan en meer kennis van zaken hebben, zal dit voor henzelf voor meer plezier zorgen. Dat straalt dan ook af op de kinderen die met meer plezier naar de vereniging komen. We willen niet van bovenaf dingen opleggen aan de trainers maar hen juist vragen waar ze tegenaan lopen”, aldus Vermeer.

Opleiding trainersbegeleiding

Voor verenigingen die net als ODO Maasland werk willen maken het ondersteunen en begeleiden van trainers is de opleiding trainersbegeleiding interessant. Tijdens deze opleiding worden cursisten opgeleid om een veilig en plezierig leerklimaat voor trainers te scheppen. De opleiding bestaat uit vier bijeenkomsten met minimaal vier weken tussen de bijeenkomsten. In de tussenliggende periode gaan cursisten binnen de praktijk aan de slag. Je kunt je aanmelden voor de opleiding door een mail te sturen naar opleidingen@knkv.nl. Meer over de opleiding vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Definitief programma veldcompetitie najaar gepubliceerd
Competitie
Definitief programma veldcompetitie najaar gepubliceerd
Het programma voor de veldcompetitie voor het najaar is definitief en is vandaag via Sportlink verstuurd naar alle verenigingen. Het altijd actuele programma is ook in te zien via de KNKV Wedstrijdzaken-app en in Sportlink Club. Het programma wordt de komende dagen in de website geladen. De promotie- en degradatieregelingen worden in de week voorafgaand aan de […]
Lees meer
Competitie-avonden in augustus en september
Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
In het voorjaar heeft team competitie een ronde door Nederland gemaakt om met verenigingen van gedachte te wisselen over het aanpassen van de jeugdcompetitie. Om verder in te zoomen op deze inhoud en dit breder te trekken, organiseren we in augustus en september een nieuwe ronde competitie-avonden. Deze avonden gaan niet alleen over de jeugdcompetitie, […]
Lees meer
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Competitie
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Aan het einde van het afgelopen seizoen heeft het KNKV verenigingen bevraagd over de opzet van de veldcompetitie. Hierbij was de vraag of de huidige opzet van een veldcompetitie in poules van acht ploegen verdeeld over het najaar en voorjaar nog voldeed aan de behoefte van verenigingen en leden. Op basis van de behoefte van […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
Bestuurders KNKV Organisatie
Bijeenkomsten ‘Strategisch plan 2022+’
Opleidingen Trainers
Aanmelden KT2- en KT3-opleidingen seizoen 2022-2023