Skip to the main content

Tour de Camping: ‘Negen keer een korfbalfeest’

Korfbalaanbod

Donderdag is op RCN Toppershoedje de 2019-editie van Tour de Camping afgesloten. In negen dagen tijd hebben op RCN Vakantieparken in Nederland zo’n zeshonderd kinderen – en ouders – deelgenomen aan de korfbalclinics.

Nadat het team van Dolf Nijbroek vorige week op RCN Vakantieparken in Drenthe, Friesland, Flevoland en Gelderland zo’n driehonderd vakantiegangers aan korfballen kreeg, was het deze week de beurt aan Barry Schep en zijn team van KNKV-vrijwilligers om Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant aan te doen. Ook in deze tweede week kwamen zo’n driehonderd enthousiastelingen op de clinics af.

“Dit is echt een heel leuk en goed initiatief. Kijk die kinderen nou plezier hebben. Echt een enorme toevoeging voor deze camping. Het begeleidingsteam is ook heel enthousiast en goed”, aldus de moeder van Linde (9) op RCN De Schotsman in Kamperland.

Complimenten

Gert-Jan Kraaijeveld, manager Korfbalparticipatie (KNKV): “Tour de Camping zag er weer fantastisch uit. Dit is een mooie samenwerking met RCN Vakantieparken, waar we allebei profijt van hebben. Onze complimenten aan Dolf Nijbroek en Barry Schep, maar ook vooral aan de fantastische vrijwilligers.”

Martin van Schaik, manager Marketing RCN Vakantieparken: “Samen sportief, actief en buiten zijn. Daar gaat het bij RCN en ook bij het KNKV om. We hebben op al onze 9 RCN-parken in Nederland een korfbalfeest mogen meemaken. Ook de vrijwilligerscampagne, waarin vrijwilligers van korfbalverenigingen werden beloond met een verblijf op een RCN-park naar keuze, was een groot succes.”

Gerelateerde artikelen

G-korfbal goed geregeld bij Merwede/Multiplaat en Tempo
Best practice Korfbalaanbod
G-korfbal goed geregeld bij Merwede/Multiplaat en Tempo

Korfbalverenigingen Merwerde/Multiplaat en Tempo hebben het voor G-korfballers goed geregeld. De G-korfballers van Merwede worden bij alle activiteiten uitgenodigd en zijn volledig geïntegreerd binnen de vereniging. Tempo verzorgt zelfs het vervoer van …

Lees meer
Starten met OldStars walking korfball
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Starten met OldStars walking korfball

Vorige maand heeft ook KVC OldStars walking korfball geïntroduceerd. Tijdens de introductiefase biedt de vereniging een cursus aan van tien weken, zodat mensen kennis kunnen maken met deze korfbalvorm. De introductie blijkt …

Lees meer
Verenigingsondersteuning: verenigingsadviseurs én korfbaladviseurs
Korfbalaanbod Verenigingsservice
Verenigingsondersteuning: verenigingsadviseurs én korfbaladviseurs

Om verenigingen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen heeft het KNKV diverse adviseurs in dienst. De adviseurs ondersteunen verenigingen op onderwerpen waar zij behoefte aan hebben. Sinds 1 december 2020 telt het …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Hervorming zaalcompetitie (standaardklassen)
Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd