Skip to the main content

Tour de Camping: ‘Negen keer een korfbalfeest’

Korfbalaanbod

Donderdag is op RCN Toppershoedje de 2019-editie van Tour de Camping afgesloten. In negen dagen tijd hebben op RCN Vakantieparken in Nederland zo’n zeshonderd kinderen – en ouders – deelgenomen aan de korfbalclinics.

Nadat het team van Dolf Nijbroek vorige week op RCN Vakantieparken in Drenthe, Friesland, Flevoland en Gelderland zo’n driehonderd vakantiegangers aan korfballen kreeg, was het deze week de beurt aan Barry Schep en zijn team van KNKV-vrijwilligers om Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant aan te doen. Ook in deze tweede week kwamen zo’n driehonderd enthousiastelingen op de clinics af.

“Dit is echt een heel leuk en goed initiatief. Kijk die kinderen nou plezier hebben. Echt een enorme toevoeging voor deze camping. Het begeleidingsteam is ook heel enthousiast en goed”, aldus de moeder van Linde (9) op RCN De Schotsman in Kamperland.

Complimenten

Gert-Jan Kraaijeveld, manager Korfbalparticipatie (KNKV): “Tour de Camping zag er weer fantastisch uit. Dit is een mooie samenwerking met RCN Vakantieparken, waar we allebei profijt van hebben. Onze complimenten aan Dolf Nijbroek en Barry Schep, maar ook vooral aan de fantastische vrijwilligers.”

Martin van Schaik, manager Marketing RCN Vakantieparken: “Samen sportief, actief en buiten zijn. Daar gaat het bij RCN en ook bij het KNKV om. We hebben op al onze 9 RCN-parken in Nederland een korfbalfeest mogen meemaken. Ook de vrijwilligerscampagne, waarin vrijwilligers van korfbalverenigingen werden beloond met een verblijf op een RCN-park naar keuze, was een groot succes.”

Gerelateerde artikelen

Enthousiasme en kennisdeling bij Kangoeroe Klup vragenuur
Korfbalaanbod
Enthousiasme en kennisdeling bij Kangoeroe Klup vragenuur

Vorige week organiseerde het KNKV een online Kangoeroe Klup vragenuur voor iedereen die wat wilde weten of juist kennis wilde delen over het korfbalaanbod voor deze jongste jeugd.

Lees meer
Update coronamaatregelen: versoepeling voor de sport
Korfbalaanbod Verenigingsservice
Update coronamaatregelen: versoepeling voor de sport

Tijdens de persconferentie van dinsdag 23 februari heeft het kabinet enkele versoepelingen in de maatregelen tegen het coronavirus afgekondigd. Vanaf dinsdag 3 maart mogen jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar…

Lees meer
TeamNL Korfbal op bezoek bij jouw vereniging?
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud Nationale selecties Verenigingsservice
TeamNL Korfbal op bezoek bij jouw vereniging?

In 2021 gaat TeamNL Korfbal weer naar verenigingen toe! De internationals gaan clinics geven bij verenigingen die iets te vieren hebben én maken een promotietour met een tweedaags korfbalprogramma bij, voor en samen met verenigingen. Twee verschillende activiteiten om de vereniging een extra impuls te geven. Wil je jouw vereniging een boost geven? Vraag dan een clinic aan voor de speciale gelegenheid en/of meld jouw vereniging aan voor de This is Korfball Tour. Aanmelden kan tot 31 januari 2021.

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Financiën
Tool voor compensatieregelingen voor sportverenigingen
Korfbalaanbod Verenigingsservice
Jongerenorganisaties en sportbonden roepen kabinet op om een stap te zetten voor jongeren
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vijfde editie online KNKV Magazine