Skip to the main content

Tour de Camping blijkt opnieuw succesformule

Korfbalaanbod Partners

Donderdag was RCN Zeewolde de achtste en laatste halte van de Tour de Camping 2021. Ook deze vierde editie van de inmiddels traditionele tour was meer dan geslaagd. 450 kinderen – alle ouders en overige belangstellenden langs de kant niet meegeteld – deden vol enthousiasme mee aan de leuke korfbalclinics van de teams van Dolf Nijbroek en Barry Schep.

Dolf Nijbroek, die met zijn team de clinics op de eerste vier RCN Vakantieparken voor zijn rekening nam: “Wát een plezier hebben we weer met z’n allen gehad. Dankzij deze fantastische groep enthousiaste trainers, die ook nog eens pedagogisch goed onderlegd is. Met meer dan vijftig kinderen per keer kijken we erg tevreden terug.”

Schep mocht met zijn team in de tweede week de tour afmaken: “Het is zo leuk om al die kinderen plezier te zien hebben in onze sport. Ook van de ouders langs de lijn kregen we weer veel leuke reacties en de terechte complimenten voor m’n collega-leiders.”

‘Leuke kennismaking met onze sport’
Gert-Jan Kraaijeveld, manager Korfbalparticipatie (KNKV): “Ook dit jaar heeft Tour de Camping weer veel korfbalplezier opgeleverd. De twee begeleidingsteams hebben zich weer fantastisch gepresenteerd en vele kinderen een leuke kennismaking met onze sport bezorgd. Het KNKV en RCN Vakantieparken werken uitstekend samen en daar is dit weer een mooi voorbeeld van. Tot slot wil ik mijn waardering uitspreken voor Dolf en Barry, maar vooral ook voor de vrijwilligers, die er ook deze zomer weer helemaal voor zijn gegaan.”

Martin van Schaik, manager Marketing RCN Vakantieparken: “Samen sportief, actief en buiten zijn. Daar gaat het bij RCN en ook bij het KNKV om. Ook dit jaar was de Tour de Camping op onze RCN-parken in Nederland een groot succes.”

Teams
Tot Nijbroek z’n team behoorden de eerste week: Sharlynn van Genderen, Veerle van Munster, Rodney Meijering, Jim de Pooter en Daniël van Munster. Met Schep toerden mee: Lotte van Montfort, Tessa de Jong, Ran Faber en Colin Paulusse.

Gerelateerde artikelen

Roda ziet Kangoeroe Klup groeien
Best practice Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Roda ziet Kangoeroe Klup groeien

De Kangoeroe Klup van Roda is de laatste jaren flink gegroeid. Door de trainingen naar de gymzaal van een school te verplaatsen, verwelkomde de vereniging in één klap achttien nieuwe kangoeroes.

Lees meer
Is iedereen welkom op jouw vereniging?
Korfbalaanbod
Is iedereen welkom op jouw vereniging?

Sportverenigingen maken het mogelijk dat zo veel mogelijk mensen met plezier kunnen sporten en bewegen. Door drempels voor toegankelijkheid weg te nemen, kunnen verenigingen ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt in …

Lees meer
KNKV en Herzog Medical verlengen samenwerking
(Sport) Medische zaken Partners
KNKV en Herzog Medical verlengen samenwerking

TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal kunnen ook de komende twee jaren rekenen op de compressiekousen van Herzog Medical. Het KNKV en het Nederlandse Herzog Medical werken sinds 2018 samen en hebben …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders