Skip to the main content

Topsport Talent School Groningen combineert school en korfbal

Korfbalaanbod

Verenigingen in Groningen, Drenthe en Friesland opgelet: op de Topsport Talent School in Groningen kunnen (aankomende) middelbare scholieren school en korfbal combineren.

Naast de huidige zes reguliere RTC’s waarvoor talenten geselecteerd dienen te worden, heeft het KNKV een samenwerking met de Topsport Talent School Groningen. Voor dit regionaal trainingscentrum in Groningen kunnen middelbare scholieren zichzelf aanmelden om daar onder schooltijd te kunnen trainen. Zo kunnen ze school en korfbal combineren en het maximale uit zichzelf halen.

Drie ochtenden per week trainen

Dit regionaal trainingscentrum in Groningen is verenigingsneutraal en deelnemers blijven dus gewoon trainen en spelen bij hun eigen vereniging. Daarnaast trainen zij drie ochtenden op de Topsport Talent School, dat iedere middelbare schoolvorm kan faciliteren en waar op de trainingsochtenden vervolgens om 11.00 uur de schoollessen beginnen.

De trainingen staan onder leiding van Mike Vlietstra (RTC-trainer en assistent bondscoach Talent TeamNL Korfbal) en Kees Vlietstra (RTC-trainer en bondscoach Talent TeamNL Korfbal). Naast de trainingen organiseert de Topsport Talent School Groningen eens per twee jaar een trainingsweek in Barcelona (Spanje) of Lissabon (Portugal).

Meetrainen en informatie

Zodra het weer mag, kunnen geïnteresseerde kinderen meetrainen. Verenigingen en kinderen/ouders met interesse en/of vragen kunnen een mail sturen naar mike.vlietstra@knkv.nl.

Gerelateerde artikelen

Sportstimuleringsbudget voor inclusieve doelgroepen
Financiën Korfbalaanbod
Sportstimuleringsbudget voor inclusieve doelgroepen

Voor het versterken, verbeteren of vernieuwen van het korfbalaanbod voor inclusieve doelgroepen kunnen verenigingen sportstimuleringsbudget aanvragen. Dit budget kun je onder andere gebruiken voor de promotie van de sportactiviteiten voor inclusieve doelgroepen,…

Lees meer
TeamNL Korfbal op bezoek bij jouw vereniging?
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud Nationale selecties Verenigingsservice
TeamNL Korfbal op bezoek bij jouw vereniging?

In 2021 gaat TeamNL Korfbal weer naar verenigingen toe! De internationals gaan clinics geven bij verenigingen die iets te vieren hebben én maken een promotietour met een tweedaags korfbalprogramma bij, voor en samen met verenigingen. Twee verschillende activiteiten om de vereniging een extra impuls te geven. Wil je jouw vereniging een boost geven? Vraag dan een clinic aan voor de speciale gelegenheid en/of meld jouw vereniging aan voor de This is Korfball Tour. Aanmelden kan tot 31 januari 2021.

Lees meer
Jongerenorganisaties en sportbonden roepen kabinet op om een stap te zetten voor jongeren
Korfbalaanbod Verenigingsservice
Jongerenorganisaties en sportbonden roepen kabinet op om een stap te zetten voor jongeren

Jongerenorganisaties en sportbonden slaan de handen ineen en roepen het kabinet op om zo snel mogelijk jongeren in groepen of teamverband (buiten) te laten sporten op hun vereniging. Het KNKV ondersteunt deze…

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Financiën
Tool voor compensatieregelingen voor sportverenigingen
Korfbalaanbod Verenigingsservice
Jongerenorganisaties en sportbonden roepen kabinet op om een stap te zetten voor jongeren
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vijfde editie online KNKV Magazine