Skip to the main content

TOPopleiders in de Sport: het opleiden van opleiders

Opleidingen

Vandaag verscheen op Sport KnowHow XL een artikel over het opleiden van opleiders in de sport. Omdat goede opleiders bijdragen aan betere trainers en coaches en deze op hun beurt weer zorgen voor meer sportplezier en een goed ontwikkelklimaat bij verenigingen, investeert het KNKV in de ontwikkeling van opleiders door te participeren in het project ‘TOPopleiders in de Sport‘. In het artikel komt Tineke Bosch (hoofd Opleidingen bij het KNKV) aan het woord.

Bosch vertelt: “Een leven lang leren is de basis. Als we onze trainers en coaches in die stand willen krijgen, moeten we beginnen bij de opleiders. We moeten erop focussen om mensen in de ontwikkelstand te houden.” Het project biedt opleiders de mogelijkheid om van zich te ontwikkelen van goed naar beter met een aanbod op maat op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Voor het KNKV draagt dit project bij aan de kwaliteit van de KNKV-opleidingen.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Korfbal brengt wetenschap en praktijk in perfecte harmonie
Opleidingen
Korfbal brengt wetenschap en praktijk in perfecte harmonie

Peter Beek is verbonden aan de Vrije Universiteit en heeft in de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar het zogenaamde differentieel leren. Bij korfbal zag hij voor het eerst hoe differentieel leren kon worden toegepast.

Lees meer
De KT4-opleiding door de ogen van de cursist
Opleidingen Trainers
De KT4-opleiding door de ogen van de cursist

In september 2021 start de KT4-opleiding weer. Dit is een interessante opleiding voor iedereen die zichzelf verder wil ontwikkelen in het trainersvak en de ambitie heeft om hoofdcoach te worden. Manon Wiegerink …

Lees meer
KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers
Opleidingen Trainers
KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers

Geef jij korfbaltraining en heb je de ambitie om hoofdcoach te worden? Dan is de KT4-opleiding wat voor jou! Tijdens deze opleiding ontwikkel je jezelf onder leiding van professionals op het gebied …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders