Skip to the main content

Terugblik online kennissessies korfbal op school

Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud

De afgelopen weken vonden er meerdere online kennissessies over korfbal op school plaats. Ruim 150 commissieleden en (school)trainers gingen met elkaar én met de korfbaladviseurs in gesprek over de succesformules en aandachtspunten voor ledenwerving door middel van korfbal op school. Aan de hand van de inhoudelijke presentatie van de korfbaladviseurs en de interactie en kennisdeling tussen de verenigingen werden veel praktische vragen beantwoord.

Met deze sessies gaven de korfbaladviseurs invulling aan de behoefte die door veel verenigingen is aangegeven in de verenigingsmonitor. In de sessies voor commissies werd vooral ingezoomd op hoe je korfbal op school organiseert. In de sessies voor (school)trainers stond het opzetten en geven van een training en clinic centraal. “De grote meerwaarde van de sessies was de interactie en uitwisseling van de praktijkervaringen van verenigingen onderling”, aldus korfbaladviseur Eric Geijtenbeek.

Veel gestelde vragen

Van alle vragen die besproken zijn, wordt een FAQ gemaakt. Deze vind je binnenkort op school-korfbal.nl. Een aantal vragen die aan de orde kwamen waren:

  • Wanneer kan ik het beste een schoolkorfbaltoernooi organiseren?
  • Wat zijn succesformules om kinderen daadwerkelijk lid te laten worden?
  • Hoe ga je om met trainingen van schoolkinderen als je zelf maar één of twee F-spelers hebt?
  • Hoe kom je aan voldoende (school)trainers om de lessen op school te geven?
  • Zijn er draaiboeken voor het organiseren van een Giga Kangoeroedag en schoolkorfbaltoernooi?
  • Hoe kunnen we korfbal promoten bij jongens?
Inzichten, ervaringen en tips

Naast dat deze vragen werden beantwoord, werden ook inzichten, ervaringen en tips gedeeld. Deze vind je in het document ‘scoren met schoolkorfbal voor en door verenigingen’. Op school-korfbal.nl vind je veel informatie over korfbal op school, bijvoorbeeld over de organisatie, het lesgeven en de samenwerkingspartners die hierbij kunnen helpen. Ook vind je daar voorbeeldmateriaal zoals leskaarten en een spellenmap. In het KNKV Magazine vind je informatie over Back to School en het organiseren van een schoolkorfbaltoernooi.

Vervolg

Als onderdeel van deze serie kennissessies volgt, afhankelijk van de coronamaatregelen, een praktijkbijeenkomst voor trainers op een locatie binnen het cluster. Deze worden op dat moment door de korfbaladviseurs georganiseerd. Heb je vragen? Neem dan contact op met de korfbaladviseur van jouw cluster.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Is iedereen welkom op jouw vereniging?
Korfbalaanbod
Is iedereen welkom op jouw vereniging?
Sportverenigingen maken het mogelijk dat zo veel mogelijk mensen met plezier kunnen sporten en bewegen. Door drempels voor toegankelijkheid weg te nemen, kunnen verenigingen ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt in de sport. Zo dragen ze bij aan een inclusieve samenleving waarin iedereen kan meedoen. Inclusie biedt verenigingen mooie kansen, maar hoe welkom is […]
Lees meer
Korfbal leeft in Den Haag
Best practice Ledenwerving/-behoud
Korfbal leeft in Den Haag
In Den Haag wordt hard gewerkt aan de groei van de korfbalsport. De zeven korfbalverenigingen werken veel samen en de voorzitters komen regelmatig bij elkaar om gezamenlijk plannen te maken voor groei. Ook zijn er twee sportcoördinatoren actief vanuit de stichting WSDH, die zich bezig houden met ondersteuning voor de Haagse (korfbal)verenigingen. Dit alles heeft […]
Lees meer
In april Kick off OldStars korfbal bij vijf korfbalverenigingen
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
In april Kick off OldStars korfbal bij vijf korfbalverenigingen
Steeds meer korfbalverenigingen bieden ouderen de kans te genieten van gezonde sport en goed gezelschap met OldStars korfbal. In april vinden weer Kick Offs plaats bij vijf korfbalverenigingen. KV Emmeloord, Vido, KV Amicitia, TOP/Litta en KV Noveas gaan van start met het aanbod OldStars korfbal in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds. Tijdens de Kick Off […]
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd