Skip to the main content

Terugblik online kennissessies korfbal op school

Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud

De afgelopen weken vonden er meerdere online kennissessies over korfbal op school plaats. Ruim 150 commissieleden en (school)trainers gingen met elkaar én met de korfbaladviseurs in gesprek over de succesformules en aandachtspunten voor ledenwerving door middel van korfbal op school. Aan de hand van de inhoudelijke presentatie van de korfbaladviseurs en de interactie en kennisdeling tussen de verenigingen werden veel praktische vragen beantwoord.

Met deze sessies gaven de korfbaladviseurs invulling aan de behoefte die door veel verenigingen is aangegeven in de verenigingsmonitor. In de sessies voor commissies werd vooral ingezoomd op hoe je korfbal op school organiseert. In de sessies voor (school)trainers stond het opzetten en geven van een training en clinic centraal. “De grote meerwaarde van de sessies was de interactie en uitwisseling van de praktijkervaringen van verenigingen onderling”, aldus korfbaladviseur Eric Geijtenbeek.

Veel gestelde vragen

Van alle vragen die besproken zijn, wordt een FAQ gemaakt. Deze vind je binnenkort op school-korfbal.nl. Een aantal vragen die aan de orde kwamen waren:

  • Wanneer kan ik het beste een schoolkorfbaltoernooi organiseren?
  • Wat zijn succesformules om kinderen daadwerkelijk lid te laten worden?
  • Hoe ga je om met trainingen van schoolkinderen als je zelf maar één of twee F-spelers hebt?
  • Hoe kom je aan voldoende (school)trainers om de lessen op school te geven?
  • Zijn er draaiboeken voor het organiseren van een Giga Kangoeroedag en schoolkorfbaltoernooi?
  • Hoe kunnen we korfbal promoten bij jongens?
Inzichten, ervaringen en tips

Naast dat deze vragen werden beantwoord, werden ook inzichten, ervaringen en tips gedeeld. Deze vind je in het document ‘scoren met schoolkorfbal voor en door verenigingen’. Op school-korfbal.nl vind je veel informatie over korfbal op school, bijvoorbeeld over de organisatie, het lesgeven en de samenwerkingspartners die hierbij kunnen helpen. Ook vind je daar voorbeeldmateriaal zoals leskaarten en een spellenmap. In het KNKV Magazine vind je informatie over Back to School en het organiseren van een schoolkorfbaltoernooi.

Vervolg

Als onderdeel van deze serie kennissessies volgt, afhankelijk van de coronamaatregelen, een praktijkbijeenkomst voor trainers op een locatie binnen het cluster. Deze worden op dat moment door de korfbaladviseurs georganiseerd. Heb je vragen? Neem dan contact op met de korfbaladviseur van jouw cluster.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Corona update: Meer mogelijkheden binnen de sport
Korfbalaanbod
Corona update: Meer mogelijkheden binnen de sport

De Rijksoverheid heeft met ingang van 15 januari versoepelingen aangekondigd waarbij er voor de sport meer mogelijk is. Er mag weer nagenoeg zonder beperking binnen de eigen vereniging worden getraind en onderlinge …

Lees meer
KNKV doet met deze verenigingen mee aan pilots
Korfbalaanbod
KNKV doet met deze verenigingen mee aan pilots

Op zaterdag 24 april vinden twee korfbaltoernooien voor A-jeugd en B-jeugd plaats als onderdeel van een landelijke serie pilots met testbewijzen voor evenementen en activiteiten.

Lees meer
Fotospel voor alle Kangoeroe Klups
Korfbalaanbod
Fotospel voor alle Kangoeroe Klups

Het is december en dat betekent dat het weer tijd is voor het Kangoeroe Klup-fotospel! Trainen er bij jouw vereniging enthousiaste kangoeroes die houden van een uitdaging? Laat dit enthousiasme dan zien …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Hervorming zaalcompetitie (standaardklassen)
Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd