Skip to the main content

Terugblik bondsraadvergadering

KNKV Organisatie

Zaterdag 12 december vond op Papendal de derde bondsraadvergadering van dit jaar plaats. Vanwege de coronamaatregelen vond deze editie digitaal plaats. Tijdens de bondsraad werd onder andere gesproken over de invloed van corona op de competities en de reglementaire uitwerking van de notitie bestuurlijke herinrichting. Verder werd er stilgestaan bij het afscheid van Rob Meijer en het aantreden van voorzitter Irene van Rijsewijk en bondsbestuurslid Marita Verkaik.

Na de behandeling van de mededelingen, binnengekomen stukken en actie- en besluitenlijst werden vraagstukken besproken waar verenigingen mee te maken hebben door de coronamaatregelen. Verder werd de reglementaire uitwerking van de bestuurlijke herinrichting besproken. De statutaire wijzigingen met betrekking tot de bestuurlijke herinrichting zijn nog niet aangenomen omdat er niet genoeg bondsraadsleden aanwezig waren en het vereiste quorum niet behaald werd. Er wordt een extra bondsraad ingelast om alsnog goedkeuring te verkrijgen voor de benodigde wijzigingen.

Wijzigingen bondsbestuur 

Aan het einde van de vergadering was het tijd voor de verkiezing van het bondsbestuur. Irene van Rijsewijk is benoemd tot nieuwe voorzitter en Marita Verkaik is benoemd tot bestuurslid. Van Rijsewijk volgt Rob Meijer op, die tijdens de bondsraad werd benoemd tot erevoorzitter. Meer over de wijzigingen in het bondsbestuur lees je hier. Een afscheidsinterview met Meijer vind je hier.

Wilson-erebeker

Voorafgaand aan de bondsraad reikten voormalig voorzitter Rob Meijer en directeur Henry van Meerten de Wilson-erebeker uit aan Henk Lagerwaard, Ria Poelstra en Michel van Gent. Deze vrijwilligers houden zich al jaren bezig met het opschonen en structureren van het archief. Meer over de uitreiking van de Wilson-erebeker lees je hier.

Bondsraad terugkijken

Via onderstaande video kun je de bondsraadsvergadering terugkijken.

Foto’s: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

KNKV zet met EC-subsidie verder in op internationale ontwikkeling
KNKV Organisatie
KNKV zet met EC-subsidie verder in op internationale ontwikkeling

Vorige week heeft de Europese Commissie bekendgemaakt dat het KNKV een subsidie van 186.000 euro ontvangt voor het opleiden van coaches en kader in Polen, Spanje en China.

Lees meer
China en KNKV verstevigen band
KNKV Organisatie
China en KNKV verstevigen band

Tijdens de Korfbal Challenge hebben China en het KNKV afgesproken hun samenwerking te intensiveren. De landen zullen deelnemen aan toernooien in elkaars land en Nederlandse experts gaan in China helpen bij het opzetten van jeugdkorfbal.

Lees meer
Nieuw seizoen, nieuwe website, nieuw telefoonnummer
KNKV Organisatie
Nieuw seizoen, nieuwe website, nieuw telefoonnummer

Na een mooie korfbalzomer start aankomend weekend de competitie van het seizoen 2020/2021. Een mooi moment om KNKV.nl, het platform voor verenigingsbestuurders en -kader, in een nieuw jasje te steken. Ook Korfbal.nl, het platform voor korfbalfans, en School-korfbal.nl hebben een andere look and feel gekregen.

Lees meer

Topartikelen

Korfbalaanbod Schoolkorfbal
Online kennissessies korfbal op school
Competitie
Streep door zaalcompetitie
Opleidingen Trainers
KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers