Skip to the main content

Terugblik bondsraadvergadering

KNKV Organisatie

Zaterdag 12 december vond op Papendal de derde bondsraadvergadering van dit jaar plaats. Vanwege de coronamaatregelen vond deze editie digitaal plaats. Tijdens de bondsraad werd onder andere gesproken over de invloed van corona op de competities en de reglementaire uitwerking van de notitie bestuurlijke herinrichting. Verder werd er stilgestaan bij het afscheid van Rob Meijer en het aantreden van voorzitter Irene van Rijsewijk en bondsbestuurslid Marita Verkaik.

Na de behandeling van de mededelingen, binnengekomen stukken en actie- en besluitenlijst werden vraagstukken besproken waar verenigingen mee te maken hebben door de coronamaatregelen. Verder werd de reglementaire uitwerking van de bestuurlijke herinrichting besproken. De statutaire wijzigingen met betrekking tot de bestuurlijke herinrichting zijn nog niet aangenomen omdat er niet genoeg bondsraadsleden aanwezig waren en het vereiste quorum niet behaald werd. Er wordt een extra bondsraad ingelast om alsnog goedkeuring te verkrijgen voor de benodigde wijzigingen.

Wijzigingen bondsbestuur 

Aan het einde van de vergadering was het tijd voor de verkiezing van het bondsbestuur. Irene van Rijsewijk is benoemd tot nieuwe voorzitter en Marita Verkaik is benoemd tot bestuurslid. Van Rijsewijk volgt Rob Meijer op, die tijdens de bondsraad werd benoemd tot erevoorzitter. Meer over de wijzigingen in het bondsbestuur lees je hier. Een afscheidsinterview met Meijer vind je hier.

Wilson-erebeker

Voorafgaand aan de bondsraad reikten voormalig voorzitter Rob Meijer en directeur Henry van Meerten de Wilson-erebeker uit aan Henk Lagerwaard, Ria Poelstra en Michel van Gent. Deze vrijwilligers houden zich al jaren bezig met het opschonen en structureren van het archief. Meer over de uitreiking van de Wilson-erebeker lees je hier.

Bondsraad terugkijken

Via onderstaande video kun je de bondsraadsvergadering terugkijken.

Foto’s: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Irene van Rijsewijk nieuwe voorzitter KNKV, Meijer benoemd tot erevoorzitter
KNKV Organisatie
Irene van Rijsewijk nieuwe voorzitter KNKV, Meijer benoemd tot erevoorzitter

Tijdens de Bondsraad heeft Irene van Rijsewijk de voorzittershamer van het KNKV overgenomen van Rob Meijer. Ook Marita Verkaik trad toe tot het bestuur. Meijer werd benoemd tot erevoorzitter.

Lees meer
KNKV en Simpel.nl gaan partnerschap aan
KNKV Organisatie
KNKV en Simpel.nl gaan partnerschap aan

Simpel.nl is sinds het seizoen 2016-2017 supporter van het Nederlandse korfbal. Met ingang van 1 augustus 2019 heeft het KNKV Simpel.nl verwelkomd als partner. Hiermee zet Simpel.nl de sponsoractivaties komend seizoen extra kracht bij.

Lees meer
Bondsraadvergadering
KNKV Organisatie
Bondsraadvergadering

Zaterdag 26 september vindt de tweede bondsraadvergadering van dit jaar plaats. De agenda en bijbehorende stukken zijn verstuurd naar alle verenigingen. Meer informatie over de bondsraadvergadering vind je hier.

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Financiën
Tool voor compensatieregelingen voor sportverenigingen
Korfbalaanbod Verenigingsservice
Jongerenorganisaties en sportbonden roepen kabinet op om een stap te zetten voor jongeren
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vijfde editie online KNKV Magazine