Skip to the main content

Terugblik bondsraadvergadering

KNKV Organisatie

Zaterdag 12 december vond op Papendal de derde bondsraadvergadering van dit jaar plaats. Vanwege de coronamaatregelen vond deze editie digitaal plaats. Tijdens de bondsraad werd onder andere gesproken over de invloed van corona op de competities en de reglementaire uitwerking van de notitie bestuurlijke herinrichting. Verder werd er stilgestaan bij het afscheid van Rob Meijer en het aantreden van voorzitter Irene van Rijsewijk en bondsbestuurslid Marita Verkaik.

Na de behandeling van de mededelingen, binnengekomen stukken en actie- en besluitenlijst werden vraagstukken besproken waar verenigingen mee te maken hebben door de coronamaatregelen. Verder werd de reglementaire uitwerking van de bestuurlijke herinrichting besproken. De statutaire wijzigingen met betrekking tot de bestuurlijke herinrichting zijn nog niet aangenomen omdat er niet genoeg bondsraadsleden aanwezig waren en het vereiste quorum niet behaald werd. Er wordt een extra bondsraad ingelast om alsnog goedkeuring te verkrijgen voor de benodigde wijzigingen.

Wijzigingen bondsbestuur 

Aan het einde van de vergadering was het tijd voor de verkiezing van het bondsbestuur. Irene van Rijsewijk is benoemd tot nieuwe voorzitter en Marita Verkaik is benoemd tot bestuurslid. Van Rijsewijk volgt Rob Meijer op, die tijdens de bondsraad werd benoemd tot erevoorzitter. Meer over de wijzigingen in het bondsbestuur lees je hier. Een afscheidsinterview met Meijer vind je hier.

Wilson-erebeker

Voorafgaand aan de bondsraad reikten voormalig voorzitter Rob Meijer en directeur Henry van Meerten de Wilson-erebeker uit aan Henk Lagerwaard, Ria Poelstra en Michel van Gent. Deze vrijwilligers houden zich al jaren bezig met het opschonen en structureren van het archief. Meer over de uitreiking van de Wilson-erebeker lees je hier.

Bondsraad terugkijken

Via onderstaande video kun je de bondsraadsvergadering terugkijken.

Foto’s: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Leon Simons: 'Trots op verenigingen'
KNKV Organisatie Verenigingsservice
Leon Simons: 'Trots op verenigingen'

Leon Simons heeft een rijk topkorfbalverleden en werkt al ruim twintig jaar bij het KNKV. Na werkzaam te zijn geweest als sportconsulent en coördinator Talentontwikkeling is hij sinds 1 december naast bondscoach …

Lees meer
Aangepaste telefonische bereikbaarheid
KNKV Organisatie
Aangepaste telefonische bereikbaarheid

In verband met de feestdagen is de telefonische bereikbaarheid van het KNKV de komende weken aangepast. Normaal gesproken is het KNKV van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 uur …

Lees meer
Terugblik Bondsraadvergadering 27 juni
KNKV Organisatie
Terugblik Bondsraadvergadering 27 juni

Zaterdag 27 juni vond op Papendal de Bondsraadvergadering plaats. Je kunt de vergadering hier terugkijken of teruglezen wat er besproken is.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Hervorming zaalcompetitie (standaardklassen)
Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd